ΒΙΒΛΙΟ: ΛΑΘΟΣ ΜΕΡΟΣ ΛΑΘΟΣ ΣΤΙΓΜΗ

 

    ΛΑΘΟΣ ΜΕΡΟΣ ΛΑΘΟΣ ΣΤΙΓΜΗ και όλα αλλάζουν και ανατρέπονται σε μια στιγμή! Το βιβλίο της Gillian McAllister που σας παρουσιάζω σήμερα είναι ένα αντίτυπο θολό σαν τον ιστό της αράχνης που καλύπτει με μια ελαφριά μεμβράνη τη ζωή μας και αρκεί μόνο να ξηλωθεί μια άκρη της για να μπορέσεις να την πιάσεις και να την απομακρύνεις και να την πετάξεις σαν το απόβλητο στους πράσινους κάδους και όχι στους μπλε της ανακύκλωσης. Είναι ένα βιβλίο το οποίο το απόλαυσα πραγματικά για ένα σημαντικό λόγο που θα σας αναφέρω παρακάτω και θα το θυμάμαι, ώστε όταν κυκλοφορήσει καινούργια ιστορία της να την πάρω για να την διαβάσω.



    Το βιβλίο «Λάθος Μέρος Λάθος Στιγμή» με ένα μαγικό, μοναδικό τρόπο σε κάνει να νιώθεις κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης ότι ναι, ναι  μπορείς να ζεις είκοσι χρόνια δίπλα σε έναν άνθρωπο, να έχεις δημιουργήσει οικογένεια μαζί του, να ζεις ευτυχισμένη και μια στιγμή, ένα μοναδικό γεγονός, μια ιδιόμορφη συμπεριφορά να είναι τόσο έντονη που να σε κάνει να απορήσεις και να σκεφτείς, ότι αν όντως τόσα χρόνια που πέρασαν σαν καταχωνιασμένο φιλμ ,ζούσες ουσιαστικά τη ζωή σου ή ήσουν παρατηρητής της από μια περίοπτη θέση που δυστυχώς δεν ήταν ευδιάκριτη η τοποθεσία που ήθελες να επιβλέψεις. Πόσες φορές έχουμε ακούσει ανθρώπους που είναι δέκα, είκοσι και πάνω χρόνια συμβίωσης με έναν άνθρωπο και τελικά στο τέλος σου ομολογούν ότι δεν το γνωρίζουν; Είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό; ΝΑΙ πάρα πολλές φορές δυστυχώς συμβαίνει αυτό γιατί πολύ απλά η καθημερινότητα είναι τόσο έντονη και απαιτητική που τρέχεις όλη την μέρα για τα απαραίτητα  και ξεχνάς την ουσία της ζωής, ξεχνάς να παρατηρείς τον κόσμο, ξεχνάς τον εαυτό σου, γιατί απλά βολεύεσαι στα θέλω σου και στους στόχους σου. Έτσι με ένα συγκλονιστικό γεγονός που συμβαίνει στην ηρωίδα, που την ταρακουνάει, την φοβίσει και τη λυγίζει όπως θα έκανε και σ΄εσένα, ξυπνάει από ένα λήθαργο ετών και παίρνει τα γεγονότα ως δεδομένα ώστε να ξεκινήσει να  ψάχνει  την άκρη του ιστού που θα  ξετυλίξει το θολό νήμα που την τυφλώνει και δεν την αφήνει ελεύθερη να δει και να μάθει την αλήθεια του εγκλήματος!

    


    Το βιβλίο έχει καταγεγραμμένο στις πρώτες του σελίδες ένα έγκλημα. Το έγκλημα είναι απρόσμενο που δεν γίνεται να το αφήσεις να σε ρουφήξει στο βάθος του με την ελικοειδή ταχύτητα του να σε στροβιλίζει και να σε καταπινει.Το έγκλημα οφείλει να λυθεί, εσύ πρέπει να σωθείς πάση θυσία και να σώσεις τα πιο αγαπημένα σου πρόσωπα [….] και εκεί αρχίζει η γοητεία και η μαγεία του βιβλίου. Η Gillian γράφει σε γ΄ πρόσωπο αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι έχει γρήγορη κινηματογραφική γραφή, με αναλυτικούς- ρεαλιστικούς χαρακτήρες που διατρέχουν σαν μπαλαρίνες επί σκηνής όλες τις σελίδες με τις μαύρες στολές του μαύρου κύκνου. Τα συναισθήματα της κεντρικής ηρωίδας είναι έντονα, καθώς έζησε μια ζωή χωρίς να παρατηρεί τις λεπτομέρειες, όπως εσύ και εγώ και μανιωδώς ψάχνει τη συναισθηματική της ισορροπία. Που είναι όμως το ΣΩΣΤΟ ΜΕΡΟΣ η ΣΩΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ για να λύση το μυστήριο ή να σας το θέσω καλύτερα να σταματήσει το έγκλημα με το μαχαίρι; ΕΣΥ αν έβλεπες τον γιο σου να διαπράττει ένα έγκλημα τι θα έκανες για το εμποδίσεις; Και εδώ έρχεται μια ιδέα από τη συγγραφέα ώστε να αναπτύξει την ιστορία της επηρεασμένη από την ταινία ρώσικη κούκλα. Φυσικά για να την εξελίξει  το μόνο που πρόσθεσε σαν μπαχαρικό για να νοστιμέψει τη συνταγή ήταν μια χρονική λούπα, προσθέτοντας μια υπερανθρώπινη δύναμη ‘’ ντεζαβου’’.

 Πάντα για να επιλυθεί ένα έγκλημα οφείλουμε να βρούμε τις ρίζες του στο παρελθόν, έτσι με δόσεις μυστηρίου δημιουργεί ένα Αστυνομικό βιβλίο διαφορετικό από ότι έχεις διαβάσεις γιατί έχει την μαγεία  λίγο του ψυχολογικού Θρίλερ πιστέψτε με! Ήταν υπέροχη παρέα η Τζεν και ο Τοντ για μια εβδομάδα όσο διαρκεί η ανάγνωση του βιβλίου από εμένα…

    Ξέρετε κάποιες φορές κατά την διάρκεια της ανάγνωσης στα σημεία που περιέγραφε η ηρωίδα για τις αρκετές εργατοώρες που περνούσε στην δουλειά απασχολημένη με τις υποθέσεις του δικηγορικού γραφείου της, αφήνοντας το παιδί της και την οικογένεια της χωρίς την παρουσία της την ένιωσα, γιατί οι τύψεις της μητέρας είναι μεγάλες ειδικά αν έχει μικρά παιδιά. Πάντα αναρωτιέται και κρίνει αυστηρά τον εαυτό της αν είναι καλή μητέρα. Σε αυτό το σημείο καταλαβαίνει ο αναγνώστης πως μια μητέρα είναι δυνατόν να μην παρατηρεί λεπτομέρειες καθοριστικές που συμβαίνουν στην ζωή της, χωρίς να την επηρεάζουν άμεσα, αλλά να μαζεύονται σε ένα τσουβάλι που μόνο Ο Άλμπους  Ντάμπλντορ ή ο Ο Γκάνταλφ μπορούν να την βοηθήσουν για να βγει από το λαγούμι της όταν το απαιτεί η κατάσταση των γεγονότων.

ΥΓ: Το βιβλίο Παίζει και δημιουργεί στην γενική λογική μια ιστορία όπου ένας χαρακτήρας ξυπνά και ξαναξυπνά σε διαφορετική ημέρα διατρέχοντας το παρελθόν και είναι η μοναδική του ημέρα.....η γνωστή ημέρα της μαρμότας.

                                   ΒΙΒΛΙΟ: ΛΑΘΟΣ ΜΕΡΟΣ ΛΑΘΟΣ ΣΤΙΓΜΗ (Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: GILLIAN McALLISTER

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ- ΝΕΦΕΛΗ ΤΑΜΙΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ : ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (www.metaixmio.gr)


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:



Gillian McAllister

Η Βρετανίδα Gillian McAllister (Τζίλιαν ΜακΆλιστερ, 1985) είναι η συγγραφέας επτά μυθιστορημάτων που έχουν μπει στις λίστες των μπεστ σέλερ των Sunday Times και New York Times. Τα βιβλία της περιλαμβάνονται στις επιλογές της λέσχης ανάγνωσης της Reese Witherspoon, της λέσχης ανάγνωσης Richard and Judy και της λέσχη ανάγνωσης του Radio 2. Το Λάθος μέρος, λάθος στιγμή είναι το έβδομο μυθιστόρημά της είναι υποψήφιο για το Theakston Old Peculier 2023 και αναμένεται να μεταφερθεί στον κινηματογράφο από τη Sony Pictures. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες.



Περιγραφή βιβλίου απο τη σελίδα του Μεταίχμιου

ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ THEAKSTON OLD PECULIER ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ CRIME NOVEL OF THE YEAR 2023

ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΤΟ GOODREADS CHOICE AWARD 2022 ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ MYSTERY & THRILLER

Πώς σταματάς έναν φόνο που έχει ήδη γίνει;

Τέλη Οκτώβρη. Περασμένα μεσάνυχτα. Ξαγρυπνάς περιμένοντας τον δεκαοκτάχρονο γιο σου. Έχει αργήσει. Εκεί που κοιτάζεις από το παράθυρο, να τος, και συνειδητοποιείς ότι δεν είναι μόνος: πλησιάζει έναν άντρα, κι είναι οπλισμένος.
Δεν το πιστεύεις όταν τον βλέπεις να το κάνει: ο αστείος, χαρούμενος έφηβος γιος σου σκοτώνει έναν άγνωστο, μπροστά στα μάτια σου, στον δρόμο έξω από το σπίτι σου. Δεν ξέρεις ποιον. Δεν ξέρεις γιατί. Ξέρεις μονάχα ότι ο γιος σου τώρα κρατείται, το μέλλον του συντρίμμια.
Εκείνη τη νύχτα αποκοιμιέσαι απελπισμένη.
Ώσπου ξυπνάς…
…και είναι χθες.
Κι έπειτα ξαναξυπνάς…
…και είναι προχθές.
Κάθε πρωί ξυπνάς μια μέρα πριν, άλλη μια μέρα πριν τον φόνο. Με άλλη μια ευκαιρία να τον σταματήσεις. Κάπου στο παρελθόν βρίσκεται μια απάντηση. Το έναυσμα αυτού του εγκλήματος – κι η μόνη σου επιλογή είναι να το βρεις…

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Επιδέξιο, απολαυστικό. Η McAllister χειρίζεται τη δική της εκδοχή της σειράς «Ρώσικη Κούκλα» και της ταινίας «Η μέρα της μαρμότας», που διαδραματίζεται στο Λίβερπουλ, αριστοτεχνικά. Σφιχτοδεμένη πλοκή… Μην το χάσετε.
Observer

Η απόλυτη τελειότητα, κάθε λέξη, κάθε στιγμή. Ένα αριστούργημα… Μου πήρε το μυαλό. Αφού το τελείωσα έμεινα αποσβολωμένη. Ένα από τα καλύτερα βιβλία που διάβασα ποτέ.
Lisa Jewell, συγγραφέας

Άλλο ένα ευρηματικά σχεδιασμένο μυθιστόρημα που αψηφά κάθε κατηγοριοποίηση… Η McAllister καταφέρνει να μας κάνει να νοιαστούμε και το αποτέλεσμα είναι πραγματικός άθλος.
Guardian

Ένα μαγευτικό “whydunnit”… Ένα διαφορετικό μυθιστόρημα. Εξαιρετικά πολυεπίπεδο, κάνει τα υπόλοιπα θρίλερ να ωχριούν και να μοιάζουν ανέμπνευστα μπροστά του.
Sunday Times


Για το LoveBookDiary




Iπποκράτους 118, Τ.Κ.11472 Αθήνα
Διεύθυνση αλληλογραφίας: Τ.Θ. 21001, Τ.Κ.11410 Αθήνα
τηλ: +30 211 3003500



ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΤΟ YOUTUBE



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ