Η ΣΕΧΤΑ

 Η ΣΕΧΤΑ είναι το καινούργιο βιβλίο της Camilla Lackberg & του Henrik Fexeus που ενώνουν δεύτερη φορά τις δυνάμεις τους για να γράψουν ένα πολύ ενδιαφέρον Αστυνομικό μυθιστόρημα που σε κρατάει σε ετοιμότητα!



Αρχικά με το που πήρα το βιβλίο στα χέρια μου, μου έκανε εντύπωση ότι ήταν ακόμη μια φορά πολυσέλιδο. Οι 895 σελίδες στην αρχή με τρόμαξαν και δεν μπορούσα να το κρατήσω στα χέρια μου για ανάγνωση, αλλά σας ομολογώ, ότι δεν κατάλαβα πως το διάβασα απνευστί. Είχε ενδιαφέρον; ΝΑΙ. Μου κράτησε όμορφη συντροφιά; ΝΑΙ. Θα διάβαζα τρίτο βιβλίο τους; Σίγουρα ΝΑΙ. Αντικειμενικά είναι ένα βιβλίο που θα το ευχαριστηθείς και ο ύποπτος των δολοφονιών είναι ένα πρόσωπο που το έχεις στα υπόψη από την αρχή της ιστορία , η οποία ξεδιπλώνεται σιγά σιγά σαν βεντάλια. Ο συνδυασμός μιας συγγραφέας που είναι από τις πιο πολυδιαβασμένες στο είδος της Αστυνομικής Λογοτεχνίας, με έναν βραβευμένο πνευματιστή φέρνουν θετικό αποτέλεσμα στην σύνθεση μιας Λογοτεχνικής δημιουργίας. Το πρώτο τους βιβλίο ΤΟ ΚΟΥΤΙ ήταν μία αναγνωστική γνωριμία με τους δημιουργούς που αφήνει καλές εντυπώσεις. Στο δεύτερο βιβλίο τους όμως τους σημειώνεις και θεωρείς ότι θα έχουν συνέχεια στο Λογοτεχνικό στερέωμα για να αφήσουν την συγγραφική τους υπογραφή. Ναι την Σέχτα την απόλαυσα πιο πολύ!
Το βιβλίο έχει μυστήριο, έχει σασπένς, έχει ανατροπές και η ιστορία του δεν με κούρασε.. Η περιέργεια που μου δημιούργησε για την εξέλιξη της ιστορίας και για τις ζωές των άλλων είναι από τα πιο θετικά στοιχεία του βιβλίου πρέπει να σημειώσω. Έτσι και αλλιώς αν δεν σου εξάψει το ενδιαφέρον ένα Αστυνομικό βιβλίο ..εε τότε είναι flat.

Θεωρώ ότι το δίδυμο της Αστυνομικού και του Πνευματιστή ( Μίνα & Βίνσεντ) συμπαθείτε τελικά πολύ από τους αναγνώστες, όσες ιδιοτροπίες και να έχει η Αστυνομικός....... όμως ο Βίνσεντ είναι πιο οικείος ή προσεγγίσιμος χαρακτήρας και μειώνει αυτή την διαφορά. Στο δεύτερο βιβλίο καταλαβαίνεις ότι η σχέση τους είναι δυνατή και μπορεί να συμπληρώνει ο ένας τον άλλον για την λύση του μυστηρίου. Υπάρχει ερωτικό ενδιαφέρον.. ναι, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί και ρομαντικό!! Ρεαλισμός και Πνευματισμός άρτια δοσμένος….
Στην υπόθεση τώρα, ένα αγόρι εξαφανίζεται από το Νηπιαγωγείο του και οι Αστυνομικοί ανακαλύπτουν ομοιότητες με μια προηγούμενη απαγωγή παιδιού που εξελίχθηκε πολύ άσχημα και αντιλαμβάνονται ότι μπλέκονται σκοτεινές δυνάμεις. Όλα δείχνουν ότι κινδυνεύουν να χαθούν και άλλα παιδιά! Μετά από δυο χρόνια η Μίνα συναντά τον Πνευματιστή Βίνσεντ Βάλντερ, του οποίου η βοήθεια ακόμη μια φορά φαίνεται καθοριστική. Οι δυο τους καταφέρνουν να βάλουν ακόμη μια φορά τα κομμάτια του πάζλ σε μια σειρά και να δουν την εικόνα που δημιουργείται.. τρομοκρατική για τη Μίνα, αιφνιδιαστική για τον Βίνσεντ και πίσω από όλα αυτά ο τίτλος του Βιβλίου!!! ΣΕΧΤΑ!!!!!
Σέχτα είναι μια μικρή οργανωμένη ομάδα προσώπων με τις ίδιες πεποιθήσεις που θεωρητικά παίρνουν αποφάσεις ισότιμα. Μπορεί να είναι Θρησκευτική ή Πολιτική! Είναι όμως έτσι;

Βιβλίο: Η Σέχτα (Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Συγγραφείς: Camilla Lackberg & Henrik Fexeus

Μετάφραση: Αγγελική Νάτση

Εκδόσεις : Μεταίχμιο (www.metaixmio.gr)

Camilla Lackberg


Camilla Lackberg είναι µία από τις συγγραφείς της Σουηδίας που έχουν διαβαστεί και αγαπηθεί περισσότερο από το διεθνές κοινό. Οι πωλήσεις των βιβλίων της, µεταξύ των οποίων η υπερεπιτυχηµένη σειρά αστυνοµικών µυθιστορηµάτων της Φιελµπάκα, έχουν ξεπεράσει τα 30 εκατοµµύρια αντίτυπα σε πάνω από 60 χώρες. Είναι επίσης επιτυχηµένη επιχειρηµατίας και µία από τις ιδρύτριες της επενδυτικής εταιρείας Invest In Her, που προάγει τη γυναικεία επιχειρηµατικότητα και αγωνίζεται για την εξάλειψη των µισθολογικών διαφορών σε βάρος των γυναικών. Η σειρά µε πρωταγωνίστρια τη Φέι αποτέλεσε ένα νέο βήµα για την Camilla Lackberg ως συγγραφέα. Με µια τόσο δυναµική ηρωίδα επιχείρησε να αλλάξει τους κανόνες και γιατί όχι και το ίδιο το παιχνίδι. Η νέα σειρά που συνυπογράφει με τον Henrik Fexeus αναμένεται να είναι εξίσου επιτυχημένη και να εγκλωβίσει τους αναγνώστες σε έναν κόσμο ψευδαισθήσεων και τρόμου από όπου μόνο λίγοι μπορούν να δραπετεύσουν.

Henrik Fexeus


Ο Henrik Fexeus είναι ο διασημότερος και πιο περιζήτητος ομιλητής της Σουηδίας και βραβευμένος πνευματιστής. Έχει πραγματοποιήσει εκπληκτικά ψυχολογικά πειράματα στην τηλεόραση και έγινε ευρέως γνωστός το 2007 με το πρώτο του βιβλίο Η τέχνη να διαβάζεις τη σκέψη. Μάθε τη γλώσσα του σώματος για να πείθεις. Τα τέσσερα επόμενα βιβλία του σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, απέσπασαν αρκετά βραβεία, έχουν πουλήσει πάνω από 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα και έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες. Ο Fexeus είναι επίσης αναγνωρισμένος ως ένας από τους κορυφαίους ειδικούς παγκοσμίως στη γλώσσα του σώματος.





Η σέχτα είναι το δεύτερο μέρος της τριλογίας με πρωταγωνιστές το περίεργο ζευγάρι Βίνσεντ και Μίνα. Ένα συναρπαστικό βιβλίο για εύθραυστους οικογενειακούς δεσμούς, ωμές δολοφονίες και ζοφερά μυστικά του παρελθόντος.

Περιγραφή βιβλίου

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΜΙΝΑ ΝΤΑΜΠΙΡΙ ΚΑΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΤΗΣ ΒΙΝΣΕΝΤ ΒΑΛΝΤΕΡ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΛΩΣΕΙ ΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.



Ένα αγόρι εξαφανίζεται από το νηπιαγωγείο του στο Σεντερμάλμ της Στοκχόλμης. Η αστυνομικός Μίνα Νταμπίρι και οι συνάδελφοί της δοκιμάζονται για μία ακόμα φορά. Ανακαλύπτουν ομοιότητες με μία προηγούμενη απαγωγή παιδιού που εξελίχθηκε πολύ άσχημα, και αντιλαμβάνονται ότι εμπλέκονται σκοτεινές δυνάμεις. Όλα δείχνουν ότι κινδυνεύουν να χαθούν κι άλλα παιδιά.
Για πρώτη φορά μετά τα δραματικά γεγονότα πριν από δύο χρόνια, η Μίνα συναντά τον πνευματιστή Βίνσεντ Βάλντερ. Η σχέση τους συνεχίζει να είναι ιδιαίτερη όπως τότε, και η βοήθεια του Βίνσεντ αποδεικνύεται πολύτιμη και σε αυτήν την έρευνα. Όμως ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Πόσα παιδιά πρέπει να θυσιαστούν πριν καταφέρει η αστυνομία να ανακαλύψει τον δράστη; Θα καταφέρουν η Μίνα και ο Βίνσεντ να νικήσουν τους προσωπικούς τους δαίμονες; Το κακό σαρώνει τα πάντα και οι σκιές βρυχώνται εκκωφαντικά.
Οι εξειδικευμένες γνώσεις του Henrik Fexeus πάνω στην ανθρώπινη ψυχή και η ικανότητα της Camilla Lackberg να πλάθει αστυνομικές ιστορίες συνδυάζονται με τον καλύτερο τρόπο.

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Το δίδυμο Lackberg/Fexeus καταφέρνει να κρατάει την αγωνία αμείωτη μέχρι την τελευταία λέξη.
Bohuslaningen

Σταματήστε να το διαβάζετε αν μπορείτε!
Boras Tidning

Σασπένς που δεν αφήνει τον αναγνώστη να δραπετεύσει και μεγαλώνει όσο εξελίσσεται η ιστορία και τα κομμάτια του παζλ μπαίνουν ένα ένα στη θέση τους.
Drustrups Bogblog











Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΟΚΑ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ