Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

 

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ είναι μία ιστορία που θα σου κρατήσει όμορφη συντροφιά και θα σε αγγίξει. Είναι μία ιστορία που θα σε ευαισθητοποιήσει, γιατί χαϊδεύει θέματα με ένα ευφυές τρόπο, όπως είναι η αγάπη, η κοινωνικότητα, η οικογένεια και η αυτογνωσία. Ο κάθε αναγνώστης θα βρει κάποια στοιχεία στους ήρωες του βιβλίου που θα τον κρατήσουν σε ετοιμότητα και θα θέλει να δει πως θα εξελιχθεί η ροή της υπόθεσης. Η πόλη της σιωπής μου κράτησε συντροφιά μια βδομάδα με αποτέλεσμα να έρχομαι επαφή για αρκετές ημέρες με τους ήρωες και να τους επεξεργάζομαι. Δεν είναι το βιβλίο που θέλεις να διαβάσεις απνευστί λόγω έντασης γεγονότων, αλλά είναι ένα καλό βιβλίο που θα πάρεις θετικά στοιχεία και τροφή για σκέψη.



Το στοιχείο που με ενθουσίασε τρομερά βρίσκεται στο τέλος της ιστορίας μας. Όλη η γλυκόπικρη γεύση που ένιωθα κατά την διάρκεια της ανάγνωσης με αντάμειψε στο τέλος. Όλοι οι ήρωες λυτρώθηκαν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο και το νιώθεις ότι όλα αλλάζουν προς το καλύτερο. Οι ήρωες που αγάπησα πιο πολύ και με άγγιξαν είναι ο γάτος Μόουζες, η κ. Όρτσαρντ και ο άγνωστος κύριος που εισβάλει στην μικρή κοινότητα και στην ζωή των κατοίκων. Είναι οι ήρωες που τους συνδέει ένα αόρατο πέπλο με το παρελθόν. Είναι οι ήρωες που σου αποδεικνύουν ότι τίποτα δεν παραμένει σταθερό όσα σχέδια και να κάνεις, αλλά εκεί που αγαπάς πραγματικά είναι η αληθινή ζωή. Εκεί που νιώθεις ασφάλεια και μπορείς να είσαι ο εαυτό σου χωρίς να σε καταπίνει η ανάγκη και τα θέλω του άλλου, μπορείς να συμφιλιωθείς με τα συναισθήματα σου. Ίσως εκεί να κρύβεται η μαγεία αυτού του βιβλίου χωρίς να είναι κάτι το υπερβολικό που θα εντυπωσιαστείς αλλά θα θέλεις να το γευτείς.

Υπάρχει μία μελαγχολία στην ιστορία μας, γιατί όλοι οι ήρωες μας περιμένουν κάτι. Είναι η αγάπη που θα τους αγαλλιάσει την ψυχή; Είναι η συντροφιά που θα τους φέρει το χαμόγελο στα χείλη; Ίσως είναι η ανάγκη του καθενός να συνδεθεί με άλλους ανθρώπους για να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί τις απώλειες  του…….. !! Κρατήστε αυτό από εμένα..  και εκεί βρίσκεται η δύναμη του βιβλίου.

Αγάπησα τον γάτο, αγάπησα την γυναίκα που έχασε τα λογικά της από την ανάγκη της να αγκαλιάσει το παιδί που δεν μπόρεσε να έχει και τον άντρα που έψαχνε να βρει τα πατήματα του σε ένα μεταβατικό στάδιο της ζωή του. Τον γάτο που από την φύση του δεν δένεται με τους ανθρώπους, αλλά συνεχίζει να γεφυρώνει το τέλος και την αρχή μιας ιστορίας. Τη γυναίκα που εξομολογεί τις σκέψεις της και τον άντρα που θα βρει πραγματικά αυτό που θέλει.. να ανήκει κάπου.

Βιβλίο: Η πόλη της σιωπής (Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΒΙΛΙΟΥ)

Συγγραφέας: Μέρι Λόσον

Εκδόσεις : Μίνωας (https://minoas.gr)

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ


Η Μέρι Λόσον είναι Καναδή συγγραφέας. Μετακόμισε στην Αγγλία μετά την αποφοίτησή της από το Πανεπιστήμιο McGill, από όπου πήρε πτυχίο ψυχολογίας το 1968. Το πρώτο της μυθιστόρημα με τον τίτλο Crow Lake εκδόθηκε το 2002 και μεταφράστηκε σε είκοσι δύο χώρες. To 2006 έγραψε το The Other Side of the Bridge και το 2013 το Road Ends. Όλα τα μυθιστορήματά της διαδραματίζονται στο Βόρειο Οντάριο, όπου συνήθιζε να περνάει τα καλοκαίρια της. Έχει δύο γιους και ζει στο νοτιοδυτικό Λονδίνο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Στην επαρχιακή πόλη Σόλας του Οντάριο η οκτάχρονη Κλάρα προσπαθεί να μείνει ψύχραιμη, καθώς η έφηβη αδελφή της Ρόουζ έχει φύγει από το σπίτι εδώ και δύο εβδομάδες και από τότε δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Οι γονείς της προσπαθούν να δείχνουν ατάραχοι και σε κάθε ερώτηση της μικρής Κλάρα απαντούν καθησυχαστικά. Η αστυνομία έχει ήδη κινητοποιηθεί και αναζητεί τη Ρόουζ σε κάθε σπιθαμή μέσα και έξω από την πόλη.


Η Κλάρα όμως έχει να διαχειριστεί και άλλο ένα απρόσμενο γεγονός: στο σπίτι της γειτόνισσάς τους, της κυρίας Ελίζαμπεθ Όρτσαρντ, εισβάλλει ξαφνικά ένας κύριος που φαίνεται ότι θέλει να εγκατασταθεί εκεί. Η Κλάρα ταράζεται και δεν μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει: ξέρει πως η κυρία Όρτσαρντ βρίσκεται στο νοσοκομείο γιατί είναι άρρωστη. Μάλιστα της έχει εμπιστευτεί τον γάτο της Μόουζες για να τον ταΐζει μέχρι εκείνη να επιστρέψει. Ποιος λοιπόν είναι αυτός ο άνθρωπος που μένει στο σπίτι της και μετακινεί τα πράγματά της;











Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ