ΟΛΕΣ ΜΑΣ

 ΕΓΛΗΜΑΤΑ ΑΠΑΘΕΙΑΣ......

    Το βιβλίο «Όλες μας» είναι ένα ιδιαίτερο μυθιστόρημα που αναφέρεται στην κακοποίηση γυναικών. Είναι ένα βιβλίο που το διάβασα με προσοχή και μου δημιούργησε ανάμεικτα συναισθήματα, γιατί το θέμα του με άγγιζε πάρα πολύ, αλλά η απόδοση του ήταν από μια οπτική γωνία που είτε θα σου αρέσει, είτε όχι .....σίγουρα όμως θα σε αγγίξει και θα αντλήσεις αρκετά πράγματα από την ανάγνωση..


    Ο συγγραφέας έχει διαλέξει να αποδώσει το θέμα του υιοθετώντας μεταφυσικά στοιχεία στην αφήγηση με σκοπό να πλέξει πιο εύστοχα την πλοκή της ιστορίας των γυναικών που πρωταγωνιστούν στην υπόθεση, οι οποίες γίνονται με ένα παράξενο τρόπο τιμωροί. Αυτό το στοιχείο έρχεται και δένει ομοιόμορφα με πραγματικά γεγονότα, τα οποία αποδίδονται με μικρές ετικέτες αποτυπωμένες στις περισσότερες σελίδες του βιβλίου, οι οποίες απορροφούν την ματιά σου και την σκέψη σου αναπόφευκτα και αυτό είναι το πιο σημαντικό! Δεν γίνεται να μην ευαισθητοποιηθείς. Ίσως να είναι ένα μυθιστόρημα θυμού και κραυγής για κάθε γυναίκα ξεχωριστά που είναι μια μοναδική ιστορία. Σας σημειώνω ότι ποτέ δεν είχα φανταστεί πόσο μεγάλο είναι το ποσοστό των κακοποιημένων γυναικών. Είναι τεράστιο, ναι είναι τεράστιο, καθημερινό και εξωπραγματικό.
    Το ποσοστό των γυναικών που χάνει την ζωή του από ανδρικό χέρι ξεπερνάει την κοινή λογική. Ο φόβος που σου δημιουργείται από αυτή την άρρωστη παθογένεια σε τρομάζει, γιατί δεν παρατηρείται μείωση του αριθμού, άλλα παραμένει στα ίδια επίπεδα ή μεγαλώνει. Το θέμα του βιβλίου δεν είναι να αναφέρει για ποιον λόγο οδηγείται το δυνατό φύλο σε τέτοιες επιδώσεις, αλλά να τονίσει και να ευαισθητοποιήσει τους αναγνώστες του αντίτυπου ότι είναι πραγματικότητα. ΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟΝΤΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ. Όλες μας μπορούμε να είμαστε υποψήφια θύματα…. Μεγάλη προσοχή…… Αυτά τα εγκλήματα βασίζονται στο μίσος και στη έμφυλη και σεξιστική βία. Το τι συμβαίνει ή προηγείται σε κάθε γυναικοκτονία είναι ένα άλλο πολύ μεγάλο θέμα συζήτησης με πρωταρχικό συναίσθημα να επικρατεί ακόμη στις γυναίκες ....... ο ΦΟΒΟΣ.
    Θεωρώ ότι το κείμενο του κ. Καλοβυρνά είναι πρωτότυπο ως προς την απόδοση του. Η πλοκή του έργου, οι γυναικείες φωνές και τα κομμάτια της προσωπικής ιστορίας του συγγραφέα θα σου αρέσουν αρκεί να αφήσεις τον χρόνο για να τα μηρυκάσεις. Ναι θεωρώ ότι το συγκεκριμένο βιβλίο πρέπει να το αναμασήσεις ξανά για να το γευτείς και όχι να το αντιμετωπίσεις ως ένα αντίτυπο στην στοίβα των υπολοίπων, γιατί απλά θα χαθεί. Ο τρόπος που αφηγείται προσωπικά στοιχεία είναι άμεσος και μου άρεσε παρόλο που επιλέγει τον επίλογο του βιβλίο του να μην έχει μια λογοτεχνική πιρουέτα.... εκεί χαμογελώ!
    Για να εισέλθω στον κόσμο του Λύο Καλοβυρνά έψαξα στο διαδίκτυο και διάβασα στο σάιτ https://lyo.gr/ όλα του τα άρθρα. Τα περισσότερα άρθρα του με οδηγούσαν σε άλλες πηγές με αποτέλεσμα να εισέλθω σε έναν κόσμο που δεν είναι οικείος αλλά είναι πραγματικός!!


Ο Λύο Καλοβυρνάς

είναι ψυχοθεραπευτής (υπαρξιστική προσέγγιση), σύμβουλος σχέσεων (Emotionally Focused Therapy), συγγραφέας και μεταφραστής. Από το 2008 οργανώνει ψυχοθεραπευτικές ομάδες και εργαστήρια για γκέι άντρες, για τη σεξουαλικότητα, για τη γυναικεία σεξουαλική επιθυμία, καθώς και για τις διάφορες μορφές οικογενειακής κακοποίησης. Το 2012 οργάνωσε, πρώτη φορά στην Ελλάδα, βιωματικά εργαστήρια και ομάδες με θέμα την αμφιθυμία όσον αφορά τη μητρότητα και τις πιέσεις που ασκούνται στις γυναίκες να τεκνοποιήσουν. Έχει μεταφράσει περισσότερα από 50 βιβλία από τα αγγλικά και τα δανέζικα και έχει εκδώσει εννέα βιβλία μυθοπλασίας και μια μελέτη για την ομοφυλοφιλία και τους νέους τρόπους σεξουαλικής ύπαρξης.



Περιγραφή

Τρεις αδελφές πολύ διαφορετικές μεταξύ τους. Μια θηλυκή οικογένεια που δεν νιώθει οικογένεια. Μια μητέρα με ένα φοβερό μυστικό το οποίο μια ζωή προσπαθεί να κρύψει από τις κόρες της. Ένα ατύχημα θα αποκαλύψει το μυστικό και θα τις κάνει να βρουν τη δύναμη να αναμετρηθούν με το αιματηρό παρελθόν της οικογένειας, καθώς και με τις γυναικοκτονίες που τόσα χρόνια τις αντιμετώπιζαν σαν να μη συνέβαιναν.

Ένα μυθιστόρημα όπου συμπλέκονται ο μαγικός ρεαλισμός, η έμφυλη συνείδηση, τα οικογενειακά μυστικά, κομμάτια της προσωπικής ιστορίας του συγγραφέα και οι γυναικοκτονίες.


  • Εκδόσεις:
  • ISBN: 
    978-960-01-2428-6








Μπορείτε να βρείτε και τους παρακάτω τίτλους:








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ