ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ

 

Τα εγκλήματα της Αλίκης πρέπει να τα ψάξουμε στην χώρα των θαυμάτων; Ή είναι πιο απλά, αρκεί να κοιτάξουμε δίπλα μας και να μελετήσουμε τα σημάδια; Μπορεί οι πιθανότητες να είναι πολλές, μα με μαθηματική ακρίβεια μπορείς να βρεις το αποτέλεσμα .....αρκεί να είσαι προσεχτικός.



Πάντα με γοήτευαν οι μαθηματικοί που σχετίζονταν με κάποιο τρόπο με τη Λογοτεχνία , που ενώ ανήκουν στον χώρο των αριθμών και της λογικής μπορούν με μαεστρία να μαγέψουν απλούς αναγνώστες. Έτσι και εδώ έχουμε έναν φοιτητή Μαθηματικών και ένα καθηγητή Λογικής που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να ρίξουν φως στα σκοτεινά σημεία της πλεκτάνης .

Στα εγκλήματα παίζεις με τις πιθανότητες όταν δεν έχεις αποδεικτικά στοιχεία , αλλά έχεις φανταστεί αγαπημένε μου αναγνώστη ότι σε αυτόν τον λαβύρινθο έχεις χρησιμοποιήσει όλες τις κλειδαριές για να  λύσεις το μυστήριο; Πολλοί υποστηρίζουν ότι το τέλειο έγκλημα δεν είναι αυτό που μένει άλυτο, αλλά αυτό που λύνετε με λάθος ένοχο.. για σκεφτείτε το λίγο και θα εντυπωσιαστείτε !!!

Τα εγκλήματα της Αλίκης είναι ένα πολύ ευκολοδιάβαστο, ατμοσφαιρικό βιβλίο και ικανοποιεί το μεγαλύτερο ποσοστό των αναγνωστών γιατί είναι άμεσο, έχει μυστήριο, είναι καλογραμμένο, έχει καλοστημένους χαρακτήρες και φυσικά συνδυάζει στις σελίδες τους συγγραφείς, λογοτεχνία και τετράδια με σημειώσεις ,  που για εμάς τους βιβλιοσκώληκες είναι το χρυσό χάπι της ευτυχίας και της ηδονής. Το αξιοθαύμαστο που μου συνέβη με την ανάγνωση του βιβλίου είναι, ότι είχα διαλέξει να διαβάσω στα αγγλικά το βιβλίο του Lewis Carol το Alices adventures in wonderland και όταν έπιασα το βιβλίο του Γκιγέρμο Μαρτίνες εντυπωσιάστηκα για τις πληροφορίες που δέχτηκα για την ζωή του και για την φήμη που αιωρείται σαν κόκκους σκόνης γύρω από το όνομα του .Πραγματικά το λάτρεψα, γιατί ήμουν μέσα στην ιστορία της Αλίκης με τον άσπρο λαγό και όλων των ζώων που την συντροφεύουν.



Μετά το 1950 δημιουργήθηκε μία φήμη, την οποία δεν θα σας την αποκαλύψω για να έχετε  το ενδιαφέρον σας αμείωτο για την ανάγνωση του βιβλίου για τον Lewis Carol που τον συνοδεύει μέχρι και σήμερα, γιατί καλοί μου φίλοι ότι είναι κοινωνικά μη αποδεκτό δεν ξεχνιέται εύκολα. Μου έκανε εντύπωση ότι για εκείνη την εποχή ο Lewis είχε βγάλει 1500 φωτογραφίες και ότι υπήρχαν αρκετές που σου κινούσαν την προσοχή για περαιτέρω επεξηγήσεις. Ξέρετε η γύμνια είναι σύμβολο της ελευθερίας και της αθωότητας αλλά μπορεί να είναι και έκφραση της ανθρώπινης ύπαρξης. Όταν ένας συγγραφέας έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές με τα βιβλία του.... πάντα είναι μυστήριο η ζωή του , είτε όσα λέγονται είναι αληθινά ή όχι.

Το βιβλίο μου άρεσε πολύ και τον συγγραφέα θα τον ακολουθώ!

 Σας το προτείνω φυσικά αν σας αρέσουν τα αστυνομικά- μυστήριο βιβλία και είμαι σίγουρη ότι δεν θα σας είναι δύσκολο να ζωντανέψτε νεκρούς αλλά το αντίστροφο καθώς αυτό λέγεται δολοφονία!



ΒΙΒΛΙΟ: Τα εγκλήματα της Αλίκης


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Γκιγέρμο Μαρτίνες


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ : Τιτίνα Σπερελάκη


ΕΚΔΟΣΕΙΣ : Πατάκη

Για παραγγελείες επισκεφτείτε την σελίδα του βιβλίου ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ  

Βραβείο Nadal, 2019 (Ισπανία) Οξφόρδη, 1994. Η Αδελφότητα Λιούις Κάρρολ αποφασίζει να εκδώσει τα ιδιωτικά ημερολόγια του συγγραφέα της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων. Η Κρίστεν Χιλ, μια νεαρή υπότροφος, πηγαίνει να συγκεντρώσει τα αυθεντικά τετράδια και ανακαλύπτει το κλειδί για μια σελίδα που έχει σκιστεί μυστηριωδώς. Η Κρίστεν όμως δεν καταφέρνει να φτάσει με το εύρημά της στη συνεδρίαση της aδελφότητας. Ξεκινάει έτσι μια σειρά από εγκλήματα που έχουν φαινομενικά σκοπό να εμποδίσουν το μυστικό αυτής της σελίδας να βγει στο φως. Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από αυτά τα αλλεπάλληλα εγκλήματα; Ποιος και γιατί χρησιμοποιεί το βιβλίο της Αλίκης για να σκοτώνει; Ο διάσημος καθηγητής Λογικής Άρθουρ Σέλντομ, μέλος της Αδελφότητας Λιούις Κάρρολ, και ένας νεαρός φοιτητής Μαθηματικών ενώνουν τις δυνάμεις τους προσπαθώντας να ρίξουν φως στα σκοτεινά σημεία αυτής της πλεκτάνης. Με πρόζα λιτή και ακριβή, ο Αργεντινός συγγραφέας της Ακολουθίας της Οξφόρδης υπογράφει ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα στην παράδοση του Χόρχε Λουίς Μπόρχες και του Ουμπέρτο Έκο.






Ο Γκιγέρµο Μαρτίνες γεννήθηκε στην Αργεντινή το 1962. Σπούδασε Μαθηµατικά στο Μπουένος Άιρες, όπου ζει από το 1985, µε ένα διάλειµµα δύο ετών στην Οξφόρδη. Το 1989 εξέδωσε τη συλλογή διηγηµάτων µε τίτλο Infierno Grande, το οµότιτλο διήγηµα της οποίας δηµοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2009 στο αµερικανικό περιοδικό New Yorker. Το πρώτο µυθιστόρηµά του Σχετικά µε τον Ροδερέρ (Acerca de Roderer, 1992, Εκδ. Πατάκη 2008), εξυµνήθηκε οµόφωνα από την κριτική στη χώρα του, κυκλοφόρησε στη συνέχεια στην Ισπανία και µεταφράστηκε στα αγγλικά, στα σερβικά και στα νορβηγικά. Ακολούθησαν το La mujer del maestro (1998), καθώς και ένας τόµος δοκιµίων µε τίτλο Borges y la matemάtica (2003). Με την Ακολουθία της Οξφόρδης (Crίmenes imperceptibles, 2004, Εκδ. Πατάκη 2006) απέσπασε το ισπανικό βραβείο Planeta, ενώ το βιβλίο µεταφράστηκε σε 37 γλώσσες και µεταφέρθηκε το 2008 στον κινηµατογράφο από τον Alex de la Iglesia, µε πρωταγωνιστές τους Elijah Wood και John Hurt. Ακολούθησε ο Αργός θάνατος της Λουσιάνα Μπ. (La muerte lenta de Luciana B., 2007, Aea. Πατάκη 2009), που έχει μεταφραστεί σε 19 γλώσσες. Τα Εγκλήματα της Αλίκης (Los crίmenes de Alicia) είναι το τελευταίο του μυθιστόρημα, που κυκλοφόρησε το 2019 και απέσπασε το Βραβείο Nadal στην Ισπανία.






Για το Love Book Diary

 

Παρασκευή Παρίσση 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΟΚΑ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ