ΤΟ ΚΑΤΙ ΤΙ;

To bee or not to bee

Το Κάτι τι; Είναι ο τίτλος του καινούργιου βιβλίου της Μαρίνας Γιώτης για τους μικρούς μας φίλους, για τα μικρά μας μελισσάκια που αγαπούν το διάβασμα και οι γονείς τους με αγάπη τους δείχνουν τον δρόμο μέσα από τα μονοπάτια των βιβλίων.




Ακόμη ένα παιδικό βιβλίο που θα διασκεδάσει αρχικά τα παιδιά μέσα από την υπέροχη εικονογράφηση που την λατρεύουν και οι μεγάλοι. Η ποιότητα του φύλλου, το δέσιμο του βιβλίου και το εξώφυλλο μου άρεσαν πάρα πολύ , γιατί η ιστορία ήρθε και έδεσε καταπληκτικά με όλα αυτά που δίνω μεγάλη σημασία, αφού όταν είμαι καλεσμένη σε παιδικά πάρτυ ξέρετε ότι θα κάνω δώρο και ένα βιβλίο. 

Στην ιστορία μας έχουμε δυο μελισσάκια τον Μίλτο και τη Μελίνα που ζουν στην κυψέλη αρμονικά με τα άλλα μελισσάκια μέχρι την στιγμή που έρχεται Αυτό το γιγάντιο Κάτι και ταράζει λίγο την ησυχία της κυψέλης μας. Τι είναι αυτό το Κάτι; Τα μελισσάκια μας είναι τρομοκρατημένα και οι ερωτήσεις πέφτουν βροχή…. Όλοι εκφέρουν την άποψη τους, όλοι φοβούνται, όλοι συμμετέχουν για να δουν τι θα αποφασίσουν, όλοι λένε τα πιστεύω τους, όλοι φέρονται παράξενα με αποτέλεσμα η επικοινωνία να γίνεται πολύ δύσκολη. Μέχρι που μία λογική και απλή κίνηση λύνει το μυστήριο.

Ένα πολύ έξυπνο, καλοδουλεμένο βιβλίο θα σας πω αγαπημένοι μου αναγνώστες  είναι  το Κάτι τι; Μέσα από την διασκέδαση και τον κοινό χρόνο που περνάμε με τα παιδιά μας μπορούμε να τα κάνουμε πιο υπεύθυνα από τώρα δίνοντας τους κάποια ερεθίσματα για να σκέφτονται και να γίνονται πιο έξυπνα… ναι ναι είμαι αυτής της σχολής μαμά. Με εργαλείο στα χέρια μου το βιβλίο της Μαρίνας Γιώτης συζήτησα κάποια θέματα με την μεγάλη μου κόρη που τώρα θα πάει Δημοτικό και τα οποία θα σας τα αναλύσω παρακάτω.

Πρώτον και κυριότερο ο φόβος που υπάρχει για το άγνωστο, όλοι φοβόμαστε το άγνωστο για αυτό πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και με εφόδιο την λογική και την θέληση να αντιμετωπίζουμε ότι προκύπτει. Επίσης δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες απόψεις και είναι πάρα πολύ λογικό αυτό , αφού μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα , το οποίο δεν είναι απαραίτητο και έχουν διαφορετικές βάσεις και χαρακτήρα. Είναι πολύ πολύ βασικό και το φωνάζω να σεβόμαστε τις απόψεις των άλλων ακόμη και αν είναι διαφορετικές αλλά τεκμηριωμένες. Πότε δεν προσβάλουμε τους άλλους και δεν είμαστε αγενής, γιατί με αυτόν τον τρόπο προσβάλλουμε τον ίδιο μας τον εαυτό..




Πόσο σημαντικό είναι να έχουμε άποψη , να σκεφτόμαστε και να είμαστε ενεργοί πολίτες  γιατί όλοι έχουμε τον ρόλο μας στην κοινωνία. Με απλά λόγια , με απλές εικόνες , μέσα από τον Μίλτο και τη Μελίνα προσπαθούμε να βάλουμε από τώρα τις βάσεις στα παιδιά και να τους δείξουμε τις βασικές αξίες μιας κοινωνίας. Μη ξεχνάτε ότι η κοινωνία της μέλισσας είναι από τις πιο οργανωμένες που υπάρχει , μαζί με τα μερμήγκια. Αξιοκρατία, Δημοκρατία , εκλογές είναι θέματα που μπορείτε να συζητήσετε με τα παιδιά σας με αφορμή το βιβλίο.

Τα βιβλία είναι διασκέδαση και ψυχαγωγία

Το βιβλίο επεξηγεί στο τέλος τον ρόλο κάθε μέλισσας στην κυψέλη και έχει πληροφορίες αρκετές για τις μέλισσες , όπως η μέλισσα έχει τρία ζευγάρια πόδια και καθένα κάνει διαφορετική δουλειά κτλ.

Επίσης στο σάιτ http://marinagioti.gr έχει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για να κατεβάσετε, να εκτυπώσετε αν θέλετε  και να απασχολήσετε τα παιδιά σας, το οποίο είναι πολύ καλό . Εμείς το έχουμε εκτυπώσει ήδη!!

Κλείνοντας θα ήθελα να σας πω ότι η Μαρίνα Γιώτη είναι από τους συγγραφείς παιδικών βιβλίων που είναι πολύ κοντά στα παιδιά, έχει γεννηθεί για να επικοινωνεί μαζί τους και έχει μία εξαιρετική αμεσότητα με τους αναγνώστες.

 Η κυρία Γιώτη τα εικονογραφεί η ίδια Όλα τα βιβλία της.


Βιβλίο: Το Κάτι τι;

Σειρά:
Μελισσάκια στα θρανία - No 2
Συγγραφέας:

Εκδόσεις :www.dioptra.gr
ISBN:
978-960-653-081-4
Έκδοση:
1η
Ημερομηνία έκδοσης:
27/05/2020
Αριθμός σελίδων:
68
Format:
Hardback
Μέγεθος:
205 x 290
Χώρα προέλευσης:
Ελλάδα
Ηλικίες:
4+
Σειρά:
Μελισσάκια στα θρανία
Κατηγορία:
Εικονογραφημένες σειρές

Για το Love Book Diary

Παρασκευή Παρίσση

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΟΚΑ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ