GEMINI

 

Gemini  είναι ο τίτλος του καινούργιου βιβλίου της Ηρας Βλάχου που με μεγάλη χαρά διάβασα και απόλαυσα! Gemini σημαίνει Δίδυμα και πάντα θα υπάρχει ένα μυστήριο πέπλο που τα σκεπάζει, γιατί από την μήτρα της μητέρας τους το δέσιμο είναι μοναδικό.



 Τα δίδυμα πάντα παρουσίαζαν ενδιαφέρον για την συμπεριφορά τους, αλλά και για τα κοινά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας τους. Έτσι και οι πρωταγωνιστές του βιβλίου δεν θέλουν να αποχωριστούν το αίσθημα δεσίματος μεταξύ τους, αλλά παλεύουν συναισθηματικά για την μοναδικότητα τους και η συγγραφέας έχει επιτύχει να αναδιπλώσει στο χαρτί ακόμη και την αγάπη που διεκδικούν από τους γονείς τους αλλά και τις αντιδράσεις τους. Δύο προσωπικότητες λοιπόν πολύ έντονες καθορίζουν την ροή του έργου και επηρεάζουν ως πομποί αλλά και ως δέκτες τις εξελίξεις.

Η συγγραφέας έχει γράψει με απλή, μεστή γραφή μία ιστορία που κρατάει σε ετοιμότητα και ενδιαφέρον τον αναγνώστη, γιατί έχει μυστήριο, οικογενειακά θέματα, έρωτα αλλά και ένα μεγάλο πρόβλημα που μαστίζει την κοινωνία μας, τα ναρκωτικά. Το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα σύμφωνα με έρευνες αποδίδεται είτε στην περιέργεια που έχουν οι νέοι για τις ουσίες, είτε λόγω αδυναμίας χαρακτήρα, ενώ πρωταρχικό ρόλο διαδραματίζει η οικογένεια. Συνήθως οι χρήστες προέρχονται από προβληματικές οικογένειες ανεξαρτήτου οικονομικού υπόβαθρου. Οι ήρωες όμως του βιβλίου αποδεικνύουν ότι αν υπάρχει έντονο κίνητρο μπορούν να αποτοξινωθούν από τις βλαβερές ουσίες που τους καταστρέφει την προσωπικότητα τους και να ονειρευτούν μία καλύτερη ζωή, μία ζωή που θα τους δώσει τα φτερά να πετάξουν για να ονειρευτούν και να ερωτευτούν, όπως τους αρμόζει.



Η ιστορία μας διαδραματίζεται  στην Άνω Κτιμένη, που υπήρξε πρωτεύουσα της αρχαίας Δολοπίας , βρίσκεται πολύ κοντά στην λίμνη Σμοκόβου στις πλαγιές των Αγράφων. Η περιοχή βρίσκεται στα όρια του Νομού Καρδίτσας και είναι ένα μοναδικό ειδυλλιακό τοπίο και στολίδι. Δεν μπορώ να σας κρύψω ότι διαβάζοντας την ιστορία που διαδραματίζεται σε αυτά τα μέρη συγκινήθηκα πιο πολύ και δέθηκα με τους ήρωες και μπορώ να πω με σιγουριά ότι μόνο σε τέτοιες περιοχές της Ελλάδος μπορούν να βρουν τον εαυτό τους βασανισμένες ψυχές, που κουβαλούν μαζί τους τα μπαγκάζια τους και τις θύμησες τους.

Η πλοκή του έργου είναι πάρα πολύ γρήγορη και οι χαρακτήρες έχουν αναπτυχθεί σε βάθος αλλά θα ήθελα μεγαλύτερη ανάλυση σε κάποια κομβικά σημεία της υπόθεσης ως αναγνώστρια. Το βιβλίο της Ηρας Βλάχου θα το χαρακτήριζα με μία πρόταση ‘’ ουράνιο τόξο μετά από καταιγίδα’’ γιατί τους ήρωες της τους έχει παιδέψει αρκετά, αλλά στο τέλος τους δίνει την λύτρωση που αναζητούν .

Η δύναμη της ανιδιοτελής αγάπης ; Πραγματικά έψαχνα να την βρω στο βιβλίο αλλά φυσικά δεν υπήρχε!!! Οι ήρωες πρέπει να αγαπήσουν πρώτα τον εαυτό τους  και μετά τους άλλους ,γιατί έτσι θα τους δώσουν το πολυπόθητο δώρο τους που στην ουσία θα τους επιστραφεί με την ίδια ένταση της αγάπης αν είναι τυχεροί. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που από έρωτα χάνουν το μυαλό τους όπως η Ζωγραφούλα, μία πολύ ιδιαίτερη προσωπικότητα που ήταν η αχτίδα μέσα στο σκοτάδι του χωριού.

Βιβλίο: GEMINI ( Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Συγγραφέας: Ήρα Βλάχου

Εκδόσεις: Υδροπλάνο ( https://ydroplanobooks.gr)

Love Book Diary: Παρασκευή Παρίσση



    Η Ήρα Βλάχου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει κι εργάζεται ως παιδαγωγός. Το 2020 κυκλοφόρησε επίσης το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Η Αλλαγή» καθώς επίσης και το παραμύθι «Ο γιατρός του γέλιου» από τις εκδόσεις 24 Γράμματα.




«Να σας ζήσουν, κυρία, να σας ζήσουν! Γερά και δυνατά! Μπορώ να τα δω; Κουκλάκια είναι! Σας μοιάζουν, κυρία! Ο κύριος είπε πως θα διαλέξετε εσείς ονόματα!»

«Το κορίτσι που ήρθε πρώτο, θα το ονομάσουμε Λίζα. Το αγόρι Αζίλ. Όνομα-καθρέφτης. Όταν κοιτάζονται στα μάτια, να βλέπουν τον εαυτό τους».

«Αυτό είναι σίγουρο, κυρία! Σαν δυο σταγόνες νερό μοιάζουν! Και μ’ ένα σμπάρο, δυο τριγώνια! Θα κουραστείτε λίγο τώρα αλλά μόλις ξεπεταχτούν, θα ηρεμήσετε!»

«Πάψε, ανόητη! Παιδιά έκανα, όχι κουτάβια! Όταν είσαι γονιός, δεν ηρεμείς ποτέ. Αέναος αγώνας είναι η ζωή κι εμείς οι αθλητές της».




Για το Love Book Diary..... 


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ