ΤΡΕΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ

 

΄΄ Όλα θα πήγαιναν στον παράδεισο Αν κυβερνούσε το αν΄΄




    Τα '' Τρένα Μεγάλων Αποστάσεων΄΄ είναι ένα σύγχρονο βιβλίο που διαβάζετε απνευστί και περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την εποχή μας. Παίρνοντας το αντίτυπο στα χέρια μου, ξεφυλλίζοντας το και παρατηρώντας το εξώφυλλο με την γυναίκα που φοράει το πολύχρωμο πουλόβερ δίπλα στο τρένο, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ο συγγραφέας θα συνδύαζε ένα μεγάλο ερωτικό πάθος με τον κοινωνικοπολιτικό φόβο και τρόμο. Ο στόχος του βιβλίου είναι ξεκάθαρος για την πολιτική και ψυχολογική χειραφέτηση που ασκεί η κάθε κυβέρνηση στους πολίτες και παρόλο που είναι μυθιστορηματική ιστορία ο αναγνώστης ελπίζει στην αυγή της καινούργιας ημέρας, της καινούργιας αλήθειας, ,για να μπορέσει να  βρει την ελεύθερη ζωή που επιθυμεί. (Η αφιέρωση του κύριου Εμμανουήλ Μαύρου στο αντίτυπο που κρατάω στα χέρια μου είναι η ουσία όλου του μυθιστορήματος!!)

    Κατά την διάρκεια της ανάγνωσης μου, δεν σας κρύβω ότι προσπαθούσα να καταλάβω που αποσκοπεί ο τίτλος του βιβλίου για να μπορέσω να τον συνδυάσω με την υπόθεση, γιατί πάντα το κάνω αυτό και στα τελευταία κεφάλαια σας αποκαλύπτω ότι ένα μειδίαμα ζωγραφίστηκε στα χείλι μου. ΝΑΙ υπάρχουν άνθρωποι που ταξιδεύουν καθημερινά μικρές αποστάσεις στην ζωή τους χωρίς να αλλάζει τίποτα, μία καθημερινή ρουτίνα, αλλά υπάρχουν και αυτοί που ξεκινούν να ταξιδέψουν χωρίς προορισμό , για να ξεφύγουν από το πεπρωμένο τους ή για να φτιάξουν ξανά την ζωή τους. Έτσι και αλλιώς ένα τρένο ή ένα ταξίδι είναι η ζωή μας, χωρίς να γνωρίζουμε τον προορισμό όπως και η ανάγνωση ενός βιβλίου για τους λάτρεις της, που οι λέξεις στις σελίδες δημιουργούν εικόνες που σπάνε τον πάγο της καρδιάς τους..


    Η πρώτη ύλη του μυθιστορήματα αντλείτε από την σύγχρονή πραγματικότητα, από την πανδημία, από τα εμβόλια που έχουν διχάσει τον κόσμο, από τα παιχνίδια της πολιτικής και από όλο το παρασκήνιο για την συλλογή των προσωπικών δεδομένων που οδηγούν στη κατακρεούργηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όμως το εντυπωσιακό είναι ότι οι λέξεις που ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες και εισχωρούν ανεμπόδιστα στο μυαλό σου και φτιάχνουν γεγονότα είναι αληθινές, γιατί μπορεί να είναι μία μυθιστορηματική ιστορία όπως προανέφερα, αλλά στην ουσία είναι η τραγική πραγματικότητα σου αναγνώστη και θα ταυτιστείς με τις απόψεις αυτές ή θα έρθεις σε κόντρα. 

    Εγώ είμαι από τους αναγνώστες που με προβλημάτισε και με παρέσυρε η ροή της ιστορίας στην ωμή και βρώμικη κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα που αναφέρεται μέσα από μία ορμητική γραφή, αλλά ουσιώδη καταγραφή γεγονότων που αν τα διάβαζες πριν από χρόνια θα έλεγες ότι διαβάζεις λογοτεχνία του φανταστικού. Άρα η σχέση της αφήγησης με την πραγματικότητα είναι ρεαλιστική.

    Σε όλο αυτό το δύσκολο θέμα ερχόμαστε σε επαφή και με ένα δυνατό έρωτα, που φαινομενικά είναι αταίριαστος, αλλά πως μπορεί να μπει λογική σε ένα πάθος μεταξύ δυο ανθρώπων που τους παρασέρνει; Ποιος μπορεί να καθορίσει ότι μία έντονη ερωτική έλξη χωρίς να υπάρχει πρόθεση πλάνης δεν είναι σωστή; Μέσα από αυτόν τον παθιάρικο έρωτα θα γνωρίσουμε την Χριστίνα, μία ανεξάρτητη γυναίκα που αγωνίζεται για τα δικαιώματα της καθώς και του κοινωνικού συνόλου, λόγω ηθικής, λόγω ιδιοσυγκρασίας και λόγω προσωπικών αγώνων που έχει κάνει για να τα καταφέρει στην ζωή της. Η Χριστίνα είναι μία ανεξάρτητη γυναίκα που θέλει ο άντρας να τηρεί τον λόγο του. Μέσα από τον συγκεκριμένο χαρακτήρα τονίζεται η θέση της γυναίκας στην κοινωνία μας, καθώς το ότι ο φεμινισμός είναι τρόπος ζωής για να μπορέσει η γυναίκα να διεκδικήσει τα δικαιώματα της στην ανδροκρατούμενη κοινωνία, στην εργασία,  στον έρωτα αλλά και στην ζωή τελικά.

    Τα ‘’ Τρένα μεγάλων αποστάσεων’’ είναι ένα βιβλίο που περιγράφει ένα δύσκολο θέμα με απλό τρόπο και σου τονίζει ότι ο εαυτό σου πρέπει να ξεπερνάει τα όρια του για να είναι ελεύθερος, γελαστός και κερδισμένος!!!

Βιβλίο: Τρένα μεγάλων αποστάσεων ( Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Συγγραφέας: Εμμανουήλ Μαύρος

Εκδόσεις: Άνεμος Εκδοτική ( www.anemosekdotiki )

Love Book Diary: Παρασκευή Παρίσση

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ


    Ο Εμμανουήλ Γ. Μαύρος είναι σκηνοθέτης. Ξεκίνησε να γράφει βιβλία για να μεταφέρει ιστορίες που ξεπερνούν τα όρια της Ελλάδας γεωγραφικά, ιστορικά και θεματικά. Μεγάλη του αγάπη στη συγγραφή εξακολουθεί να είναι η ποίηση και το θέατρο. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975.


    Έχει κάνει σπουδές κινηματογράφου, τηλεόρασης και επικοινωνίας. Από το 1998 έως σήμερα εργάζεται ως σκηνοθέτης στην τηλεόραση, σε γνωστές για το ευρύ κοινό εκπομπές, δελτία ειδήσεων, αλλά και τηλεοπτικές σειρές. Τέσσερις ταινίες του μικρού μήκους έχουν βραβευτεί σε διεθνή και εγχώρια φεστιβάλ. Για το θέατρο έχει ανεβάσει παραστάσεις με πειραματικές ομάδες.

    Με τη συγγραφή άρχισε να ασχολείται το 2002, γράφοντας ποίηση στα αγγλικά για τις ανθολογίες του οργανισμού poems.com. Έχει εκδώσει ηλεκτρονικά την συλλογή ποίησης – πεζού με τίτλο «Αναζητώντας την Αρετούσα» αποκλειστικά ως ebook . Από την Άνεμος εκδοτική το μυθιστόρημα «Ο υιός του Νείλου», κυκλοφορεί από τον Δεκέμβριο του 2015.



Τρένα μεγάλων αποστάσεων




    Η υφήλιος κλυδωνίζεται από μία πρωτοφανή υγειονομική κρίση, που έχει χαρακτηριστεί επίσημα ως πανδημία.

    Η χορήγηση ενός εμβολίου κατά της φονικής αυτής γρίπης επιβάλλει τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού προγράμματος μέσω του οποίου θα καταχωρούνται όσοι πολίτες προβούν σε εμβολιασμό.

    Είναι εφικτή, όμως, η προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων ή θα αποτελέσει αφορμή για την καταστρατήγηση αναφαίρετων ανθρώπινων δικαιωμάτων;

    Η Χριστίνα Πολίτη είναι μία γοητευτική, ταλαντούχα, νέα επιστήμονας, που αναλαμβάνει τη δημιουργία ενός τέτοιου προγράμματος.

    Η παιδεία, οι προοδευτικές αντιλήψεις και οι οικογενειακές της καταβολές δεν της επιτρέπουν να αγνοήσει και να υποβαθμίσει τον παράγοντα άνθρωπο, όμως η εργασία της σε μία ελληνική πολυεθνική τη φέρνει αντιμέτωπη με την ιδεολογία και τα «πιστεύω» της.

    Ο Γιώργος Κούρτης είναι ένας αδίστακτος, επιτυχημένος, νέος επιχειρηματίας με αμέτρητες επιτυχίες, τόσο στον χώρο των πολυεθνικών όσο και στο πεδίο των σχέσεων με όμορφες και διάσημες γυναίκες.

Έως τώρα, δεν έχει γνωρίσει ποτέ την αποτυχία, την απόρριψη ή την αντίσταση απ’ οποιονδήποτε αντιμετωπίζει, μέχρι που η πορεία του διασταυρώνεται αναγκαστικά μ’ εκείνη της Χριστίνας.


    Ο Εμμανουήλ Γ. Μαύρος, εμπνευσμένος από τη σύγχρονη πραγματικότητα, μας δίνει μία διαφορετική εκδοχή της, θέτοντας εύλογους προβληματισμούς και παρασύροντάς μας στη διαδρομή ενός δυνατού όσο και αταίριαστου έρωτα. που ιχνηλατεί μοναδικά τις μνήμες των Ελλήνων της Πόλης.



Εμμανουήλ Γ. Μαύρος

“ΤΡΕΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ”
μυθιστόρημα
Κυκλοφορεί από την Άνεμος Εκδοτική





 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΟΚΑ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ