ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

 

Για να ονειρευτούμε με τα μάτια ανοιχτά αρκεί να διαβάζουμε Λογοτεχνία.

Το βιβλίο των μικρών θαυμάτων είναι μία μικρή εκρηκτική ύλη που όταν εκτοξευθεί στον αέρα θα δημιουργήσει μία εντυπωσιακή λάμψη σε όλους τους βιβλιόφιλους, όπως τα πυροτεχνήματα χωρίς να έχουν σημαντικό περιεχόμενο. Πρωταγωνιστής ένας γλυκός, αγαπητός αλλά ταυτόχρονα ιδιότροπος βιβλιοπώλης που τον ένιωσα να ξεπηδά ολοζώντανο μέσα από τις σελίδες του βιβλίου. Ιδιότροπος γιατί ζει, αναπνέει στον κόσμο των βιβλίων, έχει άποψη φυσικά για όλα και βλέπει τον κόσμο με διαφορετική οπτική γωνία είτε έχει δίκιο, είτε όχι.


 


Ο βιβλιοπώλης έρχεται σε επαφή με παράξενους αναγνώστες και αντιμετωπίζει τις ιδιοτροπίες τους μέσα από τον εκρηκτικό αλλά ρομαντικό του χαρακτήρα. Όταν δουλεύεις σε έναν τέτοιο χώρο έρχεσαι σε επαφή με πολλούς αναγνώστες και με πολλά είδη Λογοτεχνίας. Γνωρίζω από προσωπική άποψη το γεγονός αυτό αφού τα πρώτα επαγγελματικά μου βήματα τα έκανα σε έναν τέτοιο μαγικό χώρο και ακόμη θυμάμαι τους αναγνώστες που με είχαν εντυπωσιάσει τότε.

 Έτσι και ο αγαπητός μου Βιβλιοπώλης ζει με τους ήρωες του, με όλα τα φαντάσματα των Λογοτεχνών που τον στοιχειώνουν και όλες οι λέξεις που χρησιμοποιεί στις συζητήσεις του έχουν αποφθέγματα Λογοτεχνικά. Επίσης, πάρα πολλές προτάσεις βιβλίων περιέχονται μέσα στις σελίδες του αντιτύπου που δυστυχώς δεν έχουν μεταφραστεί στα Ελληνικά για να τα ψάξω. ΕΕΕ αγαπητοί μου φίλοι δεν γινόταν να μην το αγαπήσω αυτό το μικρό βιβλιαράκι που το περιεχόμενο του έχει να κάνει με βιβλία, αναγνώσεις και Λογοτεχνία.

Λένε ότι αν έχεις την τύχη να ανακαλύψεις ένα καλό βιβλίο, μπορεί και να αλλάξει το πεπρωμένο της ζωής σου…. Τι όμορφο είναι αυτό! Το βιβλίο πραγματικά αλλάζει τον τρόπο που σκέφτεσαι….. αλλά σε κάνει και πιο οξυδερκή. Οι αναγνώστες έχουν την ικανότητα να κοιτάζουν έξω από τον εαυτό τους και να εστιάζουν στην προσωπικότητα του ατόμου που διαβάζουν. Συγκινούνται, χαίρονται, λυπούνται για τις ζωές των ηρώων τους, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι βρίσκουν γαλήνη αποκομμένοι από τον πραγματικό κόσμο.

Έπρεπε να σηκώσει κανείς το βλέμμα προς την οροφή του βιβλιοπωλείου μία νύχτα έναστρη για να καταλάβει γιατί ο ιδιοκτήτης του του είχε δώσει αυτό το όνομα.



Οι βιβλιοπώλες που ασχολούνται πραγματικά με τη Λογοτεχνία, διαβάζουν και έχουν άποψη είναι μικροί πραγματικοί θησαυροί για τους αναγνώστες. Μπορούν με τις προτάσεις τους να τους κατευθύνουν σε όμορφα ταξίδια και να καλύψουν τις πιο απαιτητικές περιπτώσεις. Έτσι και το Moonlight books αυτό το υπέροχο βιβλιοπωλείο που τις νύχτες το φεγγάρι φωτίζει το εσωτερικό του, γίνονται μικρά θαύματα. Η απεικονίσει του βιβλιοπωλείου στο εξώφυλλο είναι εξαιρετική. Σε αυτό μία αρχαιολόγος θα βρεθεί εκεί τυχαία και θα αλλάξει η ζωή της μέσα από ωραία συμβάντα που θα γίνουν, θα ξαφνιάσουν και θα δώσουν χαρά! Η απόφαση της να μετακομίσει στην Αγγλία , στην χώρα του Κάρολου Ντίκενς, της Βιρτζίνια Γουλφ, της Αγκάθα Κρίστι, της Έμιλι Μπροντέ, του Όσκαρ Ουάιλντ θα της αλλάξει την ζωή, μέσα από το βιβλιοπωλείο των μικρών θαυμάτων.

Θαύματα γίνονται ακόμη αρκεί να έχεις την δύναμη να κάνεις την κατάλληλη αλλαγή στην ζωή σου και να μην φοβάσαι!

Κάντε τις γιορτές δώρα στους αγαπημένους σας ανθρώπους, δώρα από ένα βιβλιοπωλείο!!!


ΒΙΒΛΙΟ: ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ (ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: MONICA GUTIERREZ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΚΑΛΛΙΑ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (metaixmio.gr)

LOVE BOOK DIARY : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ


Monica Gutierrez

    Η Monica Gutierrez (Μόνικα Γκουτιέρες) γεννήθηκε στη Βαρκελώνη. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και ιστορία. Ασχολείται με τη συγγραφή και έχει διακριθεί για τα διηγήματα και τα ποιήματά της.








Περιγραφή βιβλίου

    Η νεαρή αρχαιολόγος Άγκνες Μαρτί μετακομίζει από τη Βαρκελώνη στο Λονδίνο ψάχνοντας δουλειά. Λίγο αφότου φτάσει στην πόλη, ενώ περπατάει στο Τεμπλ, μια ξαφνική νεροποντή την αναγκάζει να αναζητήσει καταφύγιο στο Moonlight Books, ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλιοπωλείο. Ο ιδιοκτήτης ψάχνει υπάλληλο· η Άγκνες γοητεύεται από την ιδιαίτερη προσωπικότητά του και αποφασίζει να δεχτεί τη θέση. Ο καιρός περνάει και η Άγκνες αρχίζει να μαθαίνει τον στριφνό χαρακτήρα του αφεντικού της και τις εκκεντρικότητες των τακτικών πελατών, του χαρισματικού αγοριού που θέλει να γίνει αστροναύτης, της κυρίας με τα βιολετί μαλλιά. Νιώθει να παρασύρεται από τη μαγεία αυτού του αξιαγάπητου βιβλιοπωλείου. Ώσπου μια μέρα, ένα πολύτιμο βιβλίο εξαφανίζεται. Ο επιθεωρητής Τζον Λόκγουντ αναλαμβάνει να ερευνήσει την υπόθεση, διαταράσσοντας την ηρεμία και τη γαλήνη της Άγκνες.



Μια ιστορία για όσους έχουν νιώσει ότι η λογοτεχνία τους έσωσε.
Το πιο feelgood μυθιστόρημα που θα διαβάσετε φέτος.


    Έπρεπε να σηκώσει κανείς το βλέμμα προς την οροφή του βιβλιοπωλείου μία νύχτα έναστρη για να καταλάβει γιατί ο ιδιοκτήτης του του είχε δώσει αυτό το όνομα. Το ψηλό ταβάνι με τα ξύλινα δοκάρια του δευτέρου ορόφου στεφάνωνε μεγαλόπρεπα ένας αξιοπρόσεκτος γυάλινος φεγγίτης σε σχήμα πυραμίδας. Στη διάρκεια της ημέρας ίσα που άφηνε το φως να περνάει, ένα φως συχνά μουντό στο βροχερό Λονδίνο, αν όμως κάποιος έμπαινε στον κόπο να υψώσει το βλέμμα μια γαλήνια και ξάστερη νύχτα, είχε υπέροχη πανοραμική θέα στον έναστρο φεγγαρόλουστο ουρανό.
Απόσπασμα από το βιβλίο

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Ένα βιβλιοπωλείο είναι πάντα το καλύτερο καταφύγιο. Εξαιρετικό.
La Vanguardia

H συγγραφέας κατάφερε να μας δώσει μια ιστορία που ζεσταίνει την καρδιά μας. Κυρίως όμως δημιούργησε ένα μέρος όπου όλα τα όνειρα γίνονται αληθινά.
La Reina Lectora






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ