Ο ΛΥΚΟΣ

 

    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΕΣ ΕΣΥ ΤΕΛΙΚΑ….

    Ένα από τα βιβλία που διάβασα απνευστί και εντυπωσιάστηκα είναι Ο ΛΥΚΟΣ. Το καινούργιο βιβλίο του Κωνσταντίνου Μοσχάτου ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή. Μετά από αναγνώσεις βιβλίων περισσότερου κοινωνικού θέματος ήρθε ένα αστυνομικό, ένα καταιγιστικό θρίλερ με φόντο τις χιονισμένες βουνοκορφές της Πίνδου και τον σκοτεινό κόσμο των φυλακών για να με συνταράξει.



    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΛΩΒΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΟΣ

    Ο ΛΥΚΟΣ είναι ένα βιβλίο με πολύ γρήγορη πλοκή. H ροή της ιστορίας ξετυλίγεται σαν πολύχρωμη βεντάλια μπροστά στα μάτια σου. Μιας βεντάλιας που επιθυμείς να αιωρείται συνέχεια ψηλά  με βοηθητικό μέσο τα δάχτυλά σου για να δροσίζεις την θέρμη που σου προκαλεί η ανάγνωση. Φυλακές, ναρκωτικά, ληστείες, αυτοκίνητα, κυνηγητό,τεστοστερόνη,sex,κυνηγοί,θηράματα,προσωπικές σκέψεις, ηθικοί και νομικοί νόμοι. Όλα συνδυάζονται αρμονικά και είναι κατανεμημένα με τέτοιο τρόπο που τα βλέπεις μπροστά σου αλλά αναπνέεις την σκόνη τους. Η αδρεναλίνη ανεβαίνει στα ύψη σε κάποια σημεία και έχεις την δυνατότητα να κινηματογραφήσεις όλη την υπόθεση στο μυαλό σου. Σκηνοθετείς τους πρωταγωνιστές αλλά και τα τοπία που διαδραματίζεται η πλοκή.

    Μέσα από ένα μεστό λόγο, μέσα από μία κινηματογραφική γραφή η οποία είναι γοητευτική στην απλότητα της μεν αλλά κατορθώνει να αποκρυπτογράφηση τα γεγονότα δε με τέτοιο τρόπο που ο αναγνώστης νιώθει την ψυχοσύνθεση των ηρώων που παίζουν στις πιο σκοτεινές σκηνές της παρανομίας. Θύματα και Θύτες γίνονται ένα και μπερδεύονται σε ένα κουβάρι που όλοι είναι ένοχοι, όλοι ζουν στις αλήθειες και στα ψέματα τους .Η οπτική γωνία που βλέπουν την πραγματικότητα τους τους καθοδηγεί στις αποφάσεις τους. Σαν Λύκους που ψάχνουν την τροφή τους.  Άρα η σκακιέρα τρίζει από τους σκληρούς παίχτες που θέλουν να χτυπήσουν την Βασίλισσα για να κάνουν το πολυπόθητο ματ.

    Όταν ρώτησαν τι είναι Νόμος, ο Σόλων απάντησε: <<…των μεν δειλών φόβος, των δε τολμηρών κόλασις >>.

    Οι περισσότεροι πρωταγωνιστές είναι ερωτικοί άνθρωποι που έχουν δυσκολευτεί από τις επιλογές τους στην προσωπική τους ζωή αλλά δεν παραιτούνται. Έχουν πονέσει, έχουν συνειδητοποιήσει τις ελλείψεις τους , την μοναχικότητα τους αλλά κάνουν την υπέρβαση για να διαψεύσουν το πεπρωμένο τους. Ο συγγραφέας τους έχει πλάσει πολύ δεξιοτεχνικά που πραγματικά αγαπάς και τους κακούς. Όμως ποιος μπορεί να κρίνει τους κακούς; Ίσως όλοι να στηρίζουν την άποψη τους στο τι είναι κοινωνικά αποδεκτό .

    


    Ο ΛΥΚΟΣ είναι ο τίτλος του βιβλίου και ψάχνεις να τον βρεις μέσα στις σελίδες του. Ψάχνεις τον λύκο που κυνηγάει ομαδικά, διατηρώντας αξιοθαύμαστη πειθαρχία και οργάνωση. Ψάχνεις τον Λύκο που είναι αρχηγός στην αγέλη, ο οποίος επιδεικνύει υψηλή ευφυΐα στρατηγικής για να ανιχνεύσει τα θήραμα του. Όλοι ψάχνουν τον αρχηγό Λύκο που τον προστατεύει η αγέλη του και η καταδίωξη ξεκινά. Κυνηγητό απίστευτο και το καταδιωκόμενο κοπάδι χωρίζεται, κόβει δρόμους, βρίσκει απάτητα μονοπάτια, επιτίθεται, πληγώνεται. Όσο και να αντέχει ο Λύκος κάποια στιγμή θα παραιτηθεί και εκεί αρχίζεις να συνειδητοποιείς ποιο ζώο είναι χειρότερο... ο Λύκος ή τα μεγαλύτερα ζώα που τα θεωρείς ακίνδυνα. Όμως αρχίζεις να συνειδητοποιείς και να αναθεωρείς τις απόψεις σου μέσα από την μαεστρία τους έργου ότι τελικά ο ΛΥΚΟΣ έχει μοναχική ζωή!!!! Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι με συνεπήρε η ανάγνωση και ο Μοσχάτος με κέρδισε.  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!!!


Βιβλίο: Ο Λύκος

Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Μοσχάτος

Εκδόσεις : Κλειδάριθμος

Love Book Diary : Παρασκευή Παρίσση


    


    Το νέο καταιγιστικό θρίλερ του Κ. Μοσχάτου µε φόντο τις χιονισμένες βουνοκορφές της Πίνδου και τον σκοτεινό κόσμο των φυλακών.

    Ο ψυχίατρος της αστυνομίας Άγγελος Γκίκας ζητάει από τον ∆ιοικητή της ∆ίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, Ανδρέα Σκούρα, µια χάρη: να απαλλάξει τον αδερφό του από τις άδικες κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών.

    Το επόµενο πρωί, ο Σκούρας βρίσκεται απανθρακωµένος έξω από το Σπήλαιο της Πεντέλης.

    Για να σώσει τον αδερφό του, ο Άγγελος δέχεται να µπει στη φυλακή και τότε ξεκινούν όλα. ∆εν θα αργήσει να καταλάβει ότι βρίσκεται στη σκιά ενός σκληρού κακοποιού που δεν έχει τίποτα να χάσει: Του Λύκου.  

    


    Ο Κωνσταντίνος Μοσχάτος γεννήθηκε το 1988, μεγάλωσε στον Πειραιά και αποφοίτησε από το λύκειο της Ιωνιδείου Σχολής. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κι έχει εργαστεί για χρόνια ως αθλητικός δημοσιογράφος. Από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος κυκλοφορεί ακόμα το βιβλίο του Ρωξάνη.

 


   Έγραψαν για το Ρωξάνη:

    «Με φόντο το εµβληµατικό και ατµοσφαιρικό κάστρο της Μονεµβασιάς, ο Κωνσταντίνος Μοσχάτος δηµιουργεί ένα πυρετικό αστυνοµικό θρίλερ µε ελληνικό άρωµα, πλούσια πλοκή και αληθοφανείς χαρακτήρες. Το πρώτο πόνηµα του συγγραφέα αποκαλύπτει µια δυνατή πένα, πολλά υποσχόµενη, που κατορθώνει να κερδίσει τις εντυπώσεις µε τις καλοδουλεµένες περιγραφές και τους ζωντανούς διαλόγους χρησιµοποιώντας µε µέτρο και σύνεση τον θησαυρό της γλώσσας µας. Οι ρεαλιστικές καταστάσεις, δουλεµένες µέχρι την τελευταία λεπτοµέρεια, βάζουν τον αναγνώστη αµέσως στο παιχνίδι της εξιχνίασης, και τον οδηγούν µέσα από τις λαβυρινθώδεις διαδροµές της περιοχής σε µια απρόβλεπτη και ζοφερή ιστορία».

– Κέλλη Κρητικού, athensvoice.gr

 

    «Το κάστρο της Μονεµβασιάς αποτελεί ιδανικό χώρο εξέλιξης µιας αστυνοµικής ιστορίας. Και ποιος συγγραφέας αστυνοµικής µυθοπλασίας µπορεί να αντισταθεί στον πειρασµό να εξιχνιάσει ένα αληθινό έγκληµα, αντί να σχεδιάσει ένα φανταστικό, κλεισµένος στο γραφείο του;»

– Χίλντα Παπαδηµητρίου, bookpress.gr

 

    «Ο Μοσχάτος µε κέρδισε. Κι αυτό γιατί δίπλα στην αστυνοµική πλοκή του, έχει ανθρώπινες σχέσεις, οι χαρακτήρες του είναι πρόσωπα που αισθάνεσαι ότι κάπου τα έχεις συναντήσει, οι περιγραφές των τόπων µε επιµέλεια κρατάνε την αισθαντική αντικειµενικότητά τους και πάνω απ’ όλα το διαπερνά το πάθος µιας νέας συγγραφικής φωνής. Ένα ενδιαφέρον όσο και χορταστικό ανάγνωσµα για µέρες σκληρές, όπως αυτές που ζούµε».

– Μάνος Κοντολέων, συγγραφέας




 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ