Μέτ-Α

 

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ…..

Πότε μια γυναίκα προδίδει τον άντρα που κάποτε αγάπησε; Όταν αρχίζει  ν’ αγαπάει τον εαυτό της.


Το δεύτερο βιβλίο της Μαριάννας Φλώρου αποδεικνύει ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται μέσα από την ιστορία της Σοφίας . Η πρωταγωνίστρια μας είναι μία καθηγήτρια σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο που την λατρεύουν οι περισσότεροι σπουδαστές στην σχολή. Η ίδια είναι επιμελώς ατημέλητη, όμορφη, οδηγεί μηχανή και διδάσκει με μεγάλη επιτυχία το πρωί … ευτυχώς που τα μαθήματα της ξεκινούν μετά τις 12, γιατί πρώτη θα έπαιρνε απουσία. Τα βράδια κυκλοφορεί κυρίως με τον κολλητό της σβήνοντας την δίψα της με ευλογημένα νέκταρ που ανασταίνουν όλες τις ανήσυχες ψυχές. Είναι σέξι, έξυπνη, εκκεντρική με ιδιαίτερο χιούμορ…. Μία σύγχρονη γυναίκα που στηρίζεται στα πόδια της, αλλά το μυαλό της καθορίζεται από έναν άντρα.

Μέσα από μία παράξενη μυθοπλασία, την οποία την χαρακτηρίζω με αυτό τον τρόπο λόγω του τρόπου που ξεδιπλώνετε η πλοκή, ο αναγνώστης έρχεται αντιμέτωπος με επιλογές που καθορίζουν την μοίρα μας. Πολλές φορές οι ενέργειες μας περιστρέφονται γύρω από ένα άτομο σαν εμμονή.. ότι κάνουμε, ότι λέμε, ότι σκεφτόμαστε έχει αποδέκτη αυτή…. ΜΕΤ-Α ο τίτλος του βιβλίου μην το ξεχνάτε! Μέσα από μία απλή γλώσσα, σύγχρονη ή να το πω καλύτερα προφορική η συγγραφέας έχει δημιουργήσει ένα κόσμο που θα σε τραβήξει και θα χαμογελάσεις πολλές φορές κατά την διάρκεια της ανάγνωση. Ο ευθύς τρόπος γραφής της και ο σαρκασμός που υπάρχει σε κάποια σημεία από την πρωταγωνίστρια είναι αυτά τα στοιχεία που απόλαυσα πραγματικά.



Μέτ-α ο αινιγματικός τίτλος του μυθιστορήματος. Με την ολοκλήρωση του αναγνώσματος κατανοείς τον τίτλο, ο οποίος με εξίταρε πολύ. Μετάνοια, μετάλλαξη, μεταμέλεια ή μετεμψύχωση/μετενσάρκωση. Η ψυχή δεν πεθαίνει αλλά αναγεννάτε σε νέο σώμα. Όποια λέξη και να χρησιμοποιήσετε ως αναγνώστες ο δρόμος θα σας οδηγήσει στον ΒΑΡΟΝΟ. Ο ήρωας αυτός υπάρχει παντού, στις λέξεις, στις πράξεις, στο μυαλό της πρωταγωνίστριας τόσο έντονα που η ψυχή του δεν ηρεμεί ποτέ και το άρωμα του απλώνεται στον αέρα. Ο νους της Πηγαίνει πάντα κοντά του, όλα περιστρέφονται γύρω από αυτόν και τον αναζητάς και εσύ αναπόφευκτα.

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που αξίζει να απολαύσεις όσο είναι ακόμη ζεστό. Καυτό. Αχνιστό.

Μία γυναίκα που έχει αγαπήσει πολύ, που έχει ερωτευτεί σφόδρα το έτερο ήμισυ μπορεί ή είναι ικανή να τον εκδικηθεί; Ίσως μπορεί…  ίσως πιστεύει ότι μπορεί. Το θέμα είναι πόσο την έχει πληγώσει και με ποιον τρόπο. Μετά όμως ο εγωισμός της θεραπεύεται από το πιάτο που θα προσφέρει κρύο ή ζεστό; Θα λυτρωθεί τελικά; Ίσως η Σοφία να τα κατάφερε ή ίσως όχι, αυτό θα το αφήσω σε εσάς αγαπημένοι μου αναγνώστες.

Η κοινή συνιστώσα είναι ότι άπ ’ όποιο Μετερίζι κι αν αγωνιστεί κανείς τα συναισθήματα που βιώνει είναι κοινά… και αυτό θα κρατήσω από το βιβλίο, το όποιο ήταν μία ευχάριστη νότα και ένα σύντομο ταξίδι στην Κύπρο με αφετηρία την Αθήνα. Όμως θα ήθελα να με είχε προϊδεάζει λίγο νωρίτερα για κάποια θέματα στην πλοκή για να μην έρθουν ξαφνικά κατά την ώρα της μελέτης και με καταπλήξουν.

Βιβλίο: Μέτ-Α

Συγγραφέας: Μαριάννα Φλώρου (www.mariannaflorou.com)

Love Book Diary: Παρασκευή Παρίσση




Είμαι η Μαριάννα Φλώρου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λεμεσό. Αποφοίτησα από το Λύκειο με άριστα από την Τεχνολογική Κατεύθυνση και ακολούθησα σπουδές Χημείας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου συμμετείχα στη λογοτεχνική ομάδα του Πανεπιστημίου και σε πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Το διήγημά μου με τίτλο «Νυχτολούλουδο» εξασφάλισε τον πρώτο έπαινο στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Πανεπιστημίου.
Το 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «7 – Veni Vidi Vici», μία συλλογή διηγημάτων με θέμα τον έρωτα, τη φιλία και την ξενοφοβία. Το «7 – Veni Vidi Vici» αγαπήθηκε γρήγορα από το κοινό δίνοντάς μου την ώθηση να συνεχίσω να γράφω και να δημιουργώ. Με το διήγημα «Νοικιασμένη Καταδίκη» που συμπεριλαμβάνεται στη συλλογή, συμμετείχα στο 3ο Σαρδάμ (2015).
Το διάστημα 2012-14 παρακολούθησα μεταπτυχιακές σπουδές στο ΑΠΚ στον κλάδο Επικοινωνία και Δημοσιογραφία, με κατεύθυνση την Επικοινωνία.
Το 2015 άρχισε η εκπαίδευσή μου ως διδάσκουσα στον κόσμο της Γιόγκα, βοηθώντας μ’ αυτό τον τρόπο κι άλλους ανθρώπους να θεραπεύσουν σωματικές βλάβες ή και να βρουν τη δική τους ηρεμία.

Περιγραφή

Είναι ένα γρήγορο μυθιστόρημα, με έντονες περιγραφές συναισθημάτων, ζωντανούς χαρακτήρες και έξυπνη πλοκή. Καλογραμμένο, με γλώσσα που ρέει και εικόνες που ταξιδεύουν,  σε κρατά σε αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα.

Δεν είναι ερωτικό αλλά το ερωτεύεσαι, δεν είναι αστυνομικό αλλά αισθάνεσαι ότι γίνεσαι ντετέκτιβ, δεν είναι ψυχολογικό όμως θα πιάσεις τον εαυτό σου να ανακαλεί γεγονότα και να ψάχνει τη βαθύτερη αιτία τους.

Το «Μέτ-Α» είναι το βιβλίο που θα κάνει την καρέκλα σου να τρίζει.

Αντέχεις;

Λεπτομέρειες:
Συγγραφέας: Μαριάννα Φλώρου
ISBN: 978-9963-9905-1-1
Ημερομηνία έκδοσης: 28/08/2020
Αριθμός σελίδων: 400
Format: Paperback
Μέγεθος:150 x 210
Χώρα προέλευσης: Κύπρος





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ