ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΠΕΛΜΑΤΑ

 


    Τα Παγωμένα Πέλματα του Βαγγέλη Μπέκα είναι ένα σύγχρονο Αστυνομικό βιβλίο που διαβάζετε απνευστί και σας το λέω εγώ που αφιερώνω πάντα χρόνο στην ανάγνωση ενός αντιτύπου. Ήταν Σάββατο όταν σκεφτόμουν ποιο βιβλίο να ξεκινήσω για ανάγνωση και η ματιά μου έπεσε στα ‘’Παγωμένα Πέλματα΄΄.



    Το χάζεψα, διάβασα το οπισθόφυλλο και το πήρα χωρίς δεύτερη σκέψη για να μην το αφήσω, λόγω της πληθώρας βιβλίων που υπάρχουν στο γραφείο μου και χαϊδέψω κάποιο άλλο. Πότε το ξεκίνησα και πότε το ολοκλήρωσα ούτε που το κατάλαβα. Είναι από τα βιβλία espresso για εμένα αν και  έχει 399 σελίδες.

    Δολοφονίες, γρήγορη ροή των γεγονότων, σύγχρονη πλοκή που πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι οι αστυνομικοί πλαισιωμένοι από ήρωες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας με ενθουσίασαν. Σασπένς και δράση είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία του βιβλίου και σίγουρα θα ήθελα να το δω στο Netflix . Αθήνα, Πειραιάς, Μοντέλα, Instagram Influences,Μαγαζάτορες της νύχτας και Δικηγόροι χορεύουν με την πένα του κ. Μπέκα. Ο συγγραφέας πλάθει τους ήρωες του με τέτοιο τρόπο, που αντιλαμβάνεσαι τους χαρακτήρες στο έπακρο, με κάποιους ταυτίζεσαι και δικαιολογείς τις αντιδράσεις τους και κάποιους θέλεις να τους στήσεις στην γωνία. Η ιστορία σε απορροφά σε τέτοιο βαθμό που δεν προλαβαίνεις να δεις τον βυθό της θάλασσας, αλλά μόνο τον αφρό γιατί έχει θαλασσοταραχή.


    Ανθρώπινες σχέσεις, προδοσίες, εκδικήσεις, κρυφές συνουσίες έρχονται να κλειδώσουν την πόρτα της ντουλάπας που κρύβονται οι γόβες των ‘’Παγωμένων Πελμάτων’’. Τα βήματα όμως της Αστυνόμου Σοφία Μήτση θα διασταυρωθούν με έναν πρώην δημοσιογράφο και νυν ιδιωτικού ερευνητή. Μαζί μάχονται για την αλήθεια. Όμως τα βήματα της Αστυνόμου θα διασταυρωθούν και με τον Προϊστάμενο της, ο οποίος είναι ένα σεξιστικό ροζ ζωάκι που καυχιέται ότι βάζει τα θηλυκά στη θέση τους. Ένα χοντροκομμένο αστείο, ένα στρίμωγμα , ένα χυδαίο σχόλιο είναι οι πιο light αντιδράσεις του. Της κάνει την ζωή δύσκολη μέχρι και την τελευταία στιγμή που αποδεικνύει την οξυδέρκεια της έναντι των αρσενικών που λειτουργούν με δυο εγκεφάλους.

    Η Σοφία προβάλει την δυναμικότητα της ενάντια στην τεστοστερόνη του δυνατού αρσενικού που θέλει να την κάνει υποχείριο της και εύχομαι η ιστορία να συνεχιστεί με άλλη υπόθεση για να δω τι θα κάνει ο κ. Ζηκάκης και το επιτελείο του. Δεν χρειάζεται να είσαι σκληροπυρηνική φεμινίστρια για να αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχουν άντρες που αποκλείουν από καίριες θέσεις και κατ’ επέκταση από πρωτοβουλίες τις γυναίκες λόγω φύλου. Ότι υπάρχουν άντρες στην δουλειά, στον δρόμο, στην οικογένεια που θεωρούν ότι τους ανήκουν οι γυναίκες και είναι κτήματα τους.


    Τα παγωμένα Πέλματα είναι ένα βιβλίο που ευχαριστεί τις αισθήσεις μας, είναι ένα γρήγορο Αστυνομικό που θα σας κρατήσει όμορφη συντροφιά και οι αναγνώστες θα διανύσουν αποστάσεις αντίθετες από τον άνεμο, όπως οι γλάροι.

 

Βιβλίο: Παγωμένα Πέλματα (Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Συγγραφέας: Βαγγέλης Μπέκας

Εκδόσεις : Ψυχογιός (www.psichogios.gr)




ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΕΚΑΣ γεννήθηκε στην Πρέβεζα. Έχουν εκδοθεί πέντε μυθιστορήματά του, τελευταίο από το οποία είναι Ο ΓΙΟΣ ΜΑΣ, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Έχει βραβευτεί από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος για τα μεγάλου μήκους σενάριά του: Το 13o υπόγειο και H χύτρα. Ζει στην Αθήνα, όπου συντονίζει εργαστήρια δημιουργικής γραφής.


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η υπαστυνόμος Σοφία Μήτση νομίζει πως είναι τυχερή. Το όνειρό της να πάρει μετάθεση στο Ανθρωποκτονιών επιτέλους πραγματοποιείται και είναι σίγουρη ότι η ζωή της θα αλλάξει προς το καλύτερο. Ο προϊστάμενός της, όμως, καυχιέται ότι βάζει τα θηλυκά στη θέση τους και την προσγειώνει απότομα στην πραγματικότητα.
Την ημέρα που η Σοφία αναλαμβάνει υπηρεσία, μια γυναίκα εντοπίζεται νεκρή στο διαμέρισμά της – και αυτό είναι μόνο η αρχή. Αναζητώντας τη διαλεύκανση του μυστηρίου, η Σοφία θα οδηγηθεί σε σκοτεινά στενά της Αθήνας και του Πειραιά. Τα βήματά της θα διασταυρωθούν με εκείνα του Θωμά Δήμου, πρώην δημοσιογράφου και νυν ιδιωτικού ερευνητή. Και οι δύο μάχονται να επουλώσουν πληγές του παρελθόντος, μπλέκουν σε παγίδες του παρόντος και αναμετρώνται με τα όριά τους. Κάποιος δολοφονεί γυναίκες που αστράφτουν στις οθόνες των κινητών και παίζει πόκερ με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Συναρπαστικοί ήρωες και ανατρεπτική πλοκή σε ένα σύγχρονο μυθιστόρημα για την αξία της φιλίας και τη μάχη των φύλων σε μια Αθήνα που ανοίγεται στη θάλασσα.









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΟΚΑ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ