ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΤΡΕΝΟ

 

Το ταξίδι για το άγνωστο μόλις ξεκινά…..

Το ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΤΡΕΝΟ της Κατερίνας Θεοδώρου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις πηγή, είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται απνευστί για δυο λόγους. Πρώτον είναι ένα λιγοσέλιδο βιβλίο των 208 σελίδων, δηλαδή ότι πρέπει για κάποιους που θέλουν να διαβάσουν κάτι για να ξεκουραστούν.



    Δεύτερον και πιο σημαντικό για εμένα είναι ότι η πλοκή της ιστορίας σε κρατάει σε ετοιμότητα. Είναι πιο δύσκολο στα μικρά σε έκταση βιβλία να επιτευχθεί αυτό, όμως η υπόθεση του τρένου και των επιβατών είναι εθιστική. Έχει μυστήριο? Ναι έχει και αυτό είναι το πιο γλυκό ερέθισμα για να γυρίσεις τις σελίδες και να δεις τι γίνεται εν τέλει σε αυτό το Νυχτερινό τρένο που από το εξώφυλλο η εικόνα του σε ανατριχιάζει. Ίσως το σκοτάδι, ίσως η νύχτα, ίσως οι ήχοι που ακούγονται και το άγνωστο σε τραβούν να γίνεις συνεπιβάτης του…. Αλλά το κάθισμά σου να είναι το πιο απόμακρο!

Μόνο που σε αυτό το τρένο τίποτα δεν είναι όπως δείχνει…..


    Ίσως κάποιοι αναγνώστες να νιώσουν ότι είναι ακόμη μία ιστορία εγκλωβισμού γιατί στην αρχή αυτό ένιωσα και εγώ. Όμως σε τέτοιες περιπτώσεις οι ήρωες μάχονται για να απεγκλωβιστούν και να ελευθερωθούν με αίμα, ιδρώτα και με κάθε τίμημα. Όμως το Νυχτερινό τρένο πρέπει να σημειώσω ότι στηρίζεται σε μία ιδιαίτερη ιδέα, σε μία ιδέα που θεωρώ ότι είναι και η ουσία της ιστορίας και για  αυτό το τονίζω. Αν ο αναγνώστης το πάρει και το διαβάσει  χωρίς να προβληματιστεί, τότε θεωρώ ότι θα μπει στην στοίβα με τα υπόλοιπα βιβλία που έχει διαβάσει, όμως αν το διαβάσει και σκεφτεί την σημασία των λέξεων, την ευφυή ιδέα και πως η πλοκή του μυστηρίου, της δράσης αλλά και της αντίδρασης των ηρώων και του οδηγού του τρένου, τότε και μόνο θα νιώσει ότι είναι εξωφρενικά απολαυστικό.



Δυο γυναίκες και τρεις άνδρες συναντιούνται στο ίδιο βαγόνι, έχοντας την ίδια σύγχυση….

Το βιβλίο ανήκει στην λογοτεχνία του Φανταστικού, αλλά η δόση του φαρμάκου των επιβατών αλλά και των αναγνωστών είναι ο τρόμος. Αυτό που έχει καταφέρει η συγγραφέας είναι μέσα από μία μικρή ιστορία, η οποία  εξελίσσεται στο χώρο των βαγονιών ενός τρένου, είναι να ανεβάζει την αδρεναλίνη σε κάποια κομβικά σημεία και μετά να επαναφέρει την ηρεμία για να επιτευχθεί το θρίλερ που βιώνεις .Τους ήρωες τους παιδεύει αρκετά, αλλά τους δίνει την λύτρωση στο τέλος της ιστορίας για να γαληνέψουν και να δουν από άλλη οπτική γωνία γεγονότα που καθόρισαν την πορεία τους. Αυτό είναι το πιο καθοριστικό στην υπόθεση οφείλω να τονίσω ξανά, γιατί και ο αναγνώστης μπορεί να ταυτιστεί με κάποιον ήρωα και να αποφύγει τις ενέργειές του.

Το νυχτερινό τρένο επιταχύνει επικίνδυνα και οδεύει στον εκτροχιασμό…

Η Αμαξοστοιχία τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και δεν σταματά παρά μόνο για να επιβιβαστούν οι επιβάτες και μόνο όταν φτάσει στον τελικό άγνωστο προορισμό της….. και ξεκινάει ξανά από την αφετηρία. Ξέρεις χωρίς να έχεις γραμμένες σελίδες να διαβάσεις στα χέρια σου ότι η ιστορία δεν θα σταματήσει ποτέ, μόνο τα άτομα θα αλλάζουν ξανά και ξανά στο Νυχτερινό τρένο, αφού η ανθρώπινες επιλογές καθορίζουν την πορεία στην ζωή μας. Υπάρχουν άνθρωποι που να μην έχουν κάνει λάθη; Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν επηρεάσει με τις επιλογές τους τις οικογένειες τους, τους συντρόφους τους και το περιβάλλον τους; Χαρακτήρες τοξικοί, σκληροί, ανώριμοι, βολεμένοι σε καταστάσεις, νευρικοί, μοχθηροί μας επηρεάζουν σε κάποια σημεία της ζωής μας αλλά δυστυχώς η πλάστιγγα έχει καταγράψει το βάρος της και δεν αλλάζει…… Απληστία και Ηθική ΤΑ ΥΛΙΚΑ του ζυγολογίου !!!!!

Η ΝΕΑΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ άνοιξε δειλά τα μάτια και κοίταξε τριγύρω. Ερημιά…….





 Βιβλίο: Νυχτερινό Τρένο ( Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Συγγραφέας: Κατερίνα Θεοδώρου

Εκδόσεις : Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή ( www.pigi.gr )


Βιογραφικό Συγγραφέα


Η Κατερίνα Θεοδώρου ζει στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και είναι δασκάλα. Είναι παντρεµένη και έχει δύο κόρες. Το πρώτο της βιβλίο «Ο δρόµος για την Κόλαση» κυκλοφόρησε τον Δεκέµβριο του 2016. Τον Οκτώβριο του 2018 κυκλοφόρησε το δεύτερό της  βιβλίο , «Εκείνη».  Την ίδια χρονιά συµµετείχε στην ανθολογία διηγηµάτων φαντασίας «Βρόχος». Τα διηγήµατά της που έχουν διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισµούς είναι: «Θανάσιµος Οιωνός», «Η φρικτή αλήθεια», «Για πάντα…», «H επέτειος» ενώ δύο νέα διηγήµατά της θα συµπεριληφθούν σε συλλογές µέσα στους επόµενους µήνες.Περιγραφή


Η Αγγελική Μαρτίνου, µια νεαρή γυναίκα, ξυπνά σε έναν έρηµο σταθµό τρένων. Το τοπίο µοιάζει εντελώς άγνωστο σε αυτήν. Δεν γνωρίζει πώς βρέθηκε εκεί ενώ η άγνοια για το παρελθόν της µεγαλώνει τη δυσφορία της. Ο παγωµένος αέρας, το σκοτάδι και τα θηρία του δυσχεραίνουν περισσότερο τη θέση της. Όταν µια αγέλη λύκων οσµίζεται τον φόβο της και πλησιάζει επικίνδυνα, το Νυχτερινό Τρένο σαν από µηχανής θεός, σταµατά στην έρηµη πλατφόρµα και την καλεί σε επιβίβαση.

Το ταξίδι για το Άγνωστο µόλις ξεκινά…

Γρήγορα διαπιστώνει ότι δεν είναι µόνη της σε αυτήν την περιπέτεια. Δυο γυναίκες και τρεις άνδρες συναντιούνται στο ίδιο βαγόνι, έχοντας την ίδια σύγχυση. Ωστόσο, ο καθένας τους φαίνεται πως κρύβει θανάσιµα µυστικά. Το Νυχτερινό Τρένο επιταχύνει επικίνδυνα και οδεύει στον εκτροχιασµό.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΟΚΑ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ