ΤΑ ΒΑΤΡΑΧΙΑ

 

Το διαφορετικό, αυτό είναι ο εχθρός μας!

Το πρώτο βιβλίο της σειράς ‘’ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΝΕΡΑ’’ με ήρωα τον γνωστό πλέον αστυνόμο Καπετάνιο επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και έχει τίτλο ΤΑ ΒΑΤΡΑΧΙΑ. Οι περισσότεροι βιβλιόφιλοι θα το έχουν διαβάσει και αν όχι, θα το γνωρίζουν σίγουρα. Προσωπικά η επαφή μου με τον συγγραφέα ξεκίνησε από το βιβλίο ‘’Σώσε με’’ , το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την παραπάνω σειρά, απλώς ήταν η πρώτη μου πολύ καλή γνωριμία με την γραφή του συγγραφέα . Έπειτα συνέχισα με το τρίτο βιβλίο της σειράς Σκοτεινά Νερά, το οποίο έχει τίτλο ‘’Ο θάνατος του Οδυσσέα’’ και εκεί μπορώ να ομολογήσω, ότι ο Δημήτρης Σίμος έγινε από τους αγαπημένους μου Αστυνομικούς συγγραφείς.



Στο  παραμύθι αυτό δεν θα ΄μαι ο βάτραχος εγώ

Που μ΄ ένα χάρτινο φιλί θα μεταμορφωθώ

Τα Βατράχια είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς και διαδραματίζεται στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Εύβοια. Είναι ένα εύκολο αστυνομικό μυθιστόρημα που διαβάζεται απνευστί και είναι οπωσδήποτε για τις ώρες χαλάρωσης. Τα αστυνομικά βιβλία με ξεκουράζουν πολύ και θεωρώ και εσάς. Ποτέ δεν ψάχνω τον δολοφόνο από την αρχή, αφού όλοι οι ήρωες του βιβλίου είναι για εμένα ύποπτοι, αλλά με ενδιαφέρει πολύ να υπάρχει ένταση στην ιστορία ώστε να με κρατάει μέσα της και οι σελίδες να γυρνούν χωρίς να το καταλαβαίνω.

Η ροή της συγκεκριμένης ιστορίας λοιπόν είναι πολύ γρήγορη και εξελίσσεται στην Χαλκίδα του 2010, όπου μία μαθήτρια ανασύρεται νεκρή από τα παγωμένα νερά του Ευβοϊκού. Μυστικά θαμμένα για χρόνια και ιστορίες μιας μικρής κοινωνίας παραμένουν στο σκοτάδι μέχρι την ώρα της αποκάλυψης. Δυο σκοτεινές ιστορίες που συνδυάζονται για να φέρουν ένα αναπάντεχο τέλος. Όμως η υπόθεση επαναφέρει τον γνωστό πλέον αστυνόμο Καπετάνιο σε δράση, έναν αστυνομικό που τον συμπαθείς πολύ από την αρχή λόγω της τιμιότητας του, παρόλο που ο ίδιος βρίσκεται σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι της προσωπική του ζωή.

Σ΄ έναν κόσμο υποταγής εγώ δεν συμβιβάζομαι.

Σπάζοντας όρια, νόμους και κανόνες , έτσι εγώ εκφράζομαι.


Υπάρχουν δυο, τρία σημεία της πλοκής στο βιβλίο, τα οποία θα ήθελα περισσότερο ανάπτυξη ως αναγνώστρια, τα οποία δεν μπορώ να σας αποκαλύψω, γιατί δεν θέλω να κάνω spoiler. Αν αυτά τα σημεία της αφήγησης είχαν εξηγηθεί πιο αναλυτικά τότε θα έλεγα ότι πρόκειται για ένα άρτιο δομημένο βιβλίο, γιατί τα αστυνομικά στηρίζονται στις λεπτομέρειες. Παρόλα αυτά είναι ένα βιβλίο που το προτείνω, γιατί θα ήθελα οι αναγνώστες να μπουν στον κόσμο του αγαπητού Καπετάνιου και να ταξιδέψουν μαζί  του και να δουν πως εξελίσσεται μέσα από τις υποθέσεις του. Σίγουρα θα συνεχίσω με το δεύτερο βιβλίο Τυφλά Ψάρια για να έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη!

Με την φωτιά μου καίω ό,τι δεν μου ταιριάζει.

Αυτό που δεν γνώριζα και μου έκανε εντύπωση ήταν που αναφέρεται ο τίτλος, για αυτό χαμογέλασα όταν το συνειδητοποίησα. Έξυπνος τίτλος για ένα αστυνομικό βιβλίο. Το ντεμπούτο του Δημήτρη Σίμου δείχνει ξεκάθαρα ότι ήρθε στον Λογοτεχνικό χώρο για να μείνει και η ιστορία του μέχρι τώρα αυτό έχει αποδείξει. Υπάρχει φανερή εξέλιξη που με κάνει να χαίρομαι για τα βήματα του και να τον ακολουθώ.

Το παραμύθι αυτό δεν θα ΄ν΄ το τέλος του καλό γιατί τον βάτραχο ποτέ δεν θα φιλήσεις…..

Αν σου αρέσουν τα Αστυνομικά βιβλία Ελλήνων συγγραφέων ή θέλεις να μπεις στον κόσμο της σύγχρονης Αστυνομικής Λογοτεχνίας τότε μπορείς να ξεκινήσεις με τα γνωστά Βατράχια! Απλό, γρήγορο, ατμοσφαιρικό με κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις χωρίς να σε κουράζει ……!!!!!

Η σειρά βιβλίων ‘’ Σκοτεινά νερά’’ διασκευάζεται για τηλεοπτική σειρά και αναμένουμε να την δούμε !


Βιβλίο: Τα Βατράχια (Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Συγγραφέας: Δημήτρης Σίμος

Εκδόσεις : Μεταίχμιο (www.metaixmio.gr)


Δημήτρης Σίμος



Ο Δημήτρης Σίμος γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1987. Τα Βατράχια,η πρώτη του συγγραφική δουλειά, έλαβαν την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό μυθιστορήματος Ασημένια Σελίδα, ενώ ήταν και υποψήφιος για το βραβείο Νέου λογοτέχνη του λογοτεχνικού περιοδικού Κλεψύδρα. Δραστηριοποιείται παράλληλα ως σεναριογράφος. Η σειρά βιβλίων «Σκοτεινά νερά» διασκευάζεται για τηλεοπτική σειρά, ενώ το ψυχολογικό θρίλερ Σώσε με θα προβληθεί στη μικρή οθόνη τη σεζόν 2022-2023 σε σενάριο του Δημήτρη Σίμου.





Περιγραφή βιβλίου

Χαλκίδα 2010. Το ποτάμι φουσκώνει. Τα βατράχια ετοιμάζονται για το τραγούδι τους. Μια δεκατετράχρονη μαθήτρια ανασύρεται νεκρή από τα παγωμένα νερά του Ευβοϊκού. Η υπόθεση επαναφέρει τον αστυνόμο Χρήστο Καπετάνο στη δράση, κάνοντας τη σύλληψη του δολοφόνου να φαντάζει ως η μόνη ευκαιρία για τη λύτρωση. Μυστικά θαμμένα για χρόνια και απόκρυφες ιστορίες μιας μικρής κοινωνίας παραμένουν στο σκοτάδι μέχρι την ώρα της αποκάλυψης.


Αλιβέρι 1984. Δημήτρης και Αμαρυλλίς. Δυο αδέρφια χωρίς δεσμό αίματος να τους συνδέει. Ένας κήπος γεμάτος λάσπη. Η μετάβαση μιας οικογένειας από την ευημερία στη φτώχεια. Πώς ένα ένοχο μυστικό θα χωρίσει αλλά και θα ενώσει τις ψυχές τους;

Δύο σκοτεινές ιστορίες, ένα αναπάντεχο τέλος.

Αυτοσαρκαστικός, έτοιµος να αντιµετωπίσει τον ίδιο του τον εαυτό αν νιώσει πως οι αρχές του παραβιάζονται από το προσωπικό του συµφέρον. Ακόµα και αν ο ίδιος δεν έχει καταφέρει να επιλέξει µεταξύ της νοµικής δικαιοσύνης και της ηθικής δικαιοσύνης, οι πράξεις του τον οδηγούν στο µονοπάτι της ανακάλυψης του κόσµου µέσα από τον ίδιο του τον εαυτό.

Αυτός είναι ο Αστυνόµος Καπετάνος και σας καλεί σε ένα ταξίδι στα «Σκοτεινά Νερά».


 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ