ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΒΑΘΡΑΣ 5

 

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΙΑ ΦΙΛΙΑ Η΄ΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ…

Η Clare Pooley έρχεται στο Λογοτεχνικό προσκήνιο  με το δεύτερο μυθιστόρημα της « Οι επιβάτες της ΑΠΟΒΑΘΡΑΣ 5 » για να μας γλυκάνει με τον απλό, διάχυτο τρόπο της περιγραφής της. Στο πρώτο βιβλίο της «το Πράσινο σημειωματάριο» μας παρουσιάστηκε η προσωπική της αφηγηματική ταυτότητα, η οποία αγαπήθηκε πολύ από το Ελληνικό αναγνωστικό κοινό. Η Pooley έχει έναν μαγικό τρόπο να σε παίρνει συνεπιβάτη στο ταξίδι της γιατί είναι ρομαντική, γεμάτη χιούμορ και γοητευτική η γραφή της. Θεωρώ ότι τα βιβλία της διαβάζονται απνευστί και είναι ευκολοδιάβαστα. Ακόμη και αν είσαι κουρασμένος με το που πιάσεις το αντίτυπο στα χέρια σου χαλαρώνεις και θέλεις να είσαι κομμάτι της παρέας που δημιουργεί ανάμεσα σε ξένους. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ!



ΒΑΣΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

Το μαγικό της τέχνασμα είναι ότι φτιάχνει καταστάσεις και δρομολογεί γεγονότα που όταν ξεκινάς το αναγνωστικό σου ταξίδι δεν τα φαντάζεσαι. Μου αρέσουν πολύ οι ιστορίες που αναπτύσσει, γιατί είναι αισιόδοξες, απολαυστικές και έξυπνες. Ο αναγνώστης εκτός από κάποιες ώρες ψυχαγωγίας που θα απολαύσει θα κρατήσει στην καρδιά και στο νου του το βιβλίο της , γιατί είναι σαν τα παλιά καλά παραμύθια που στο τέλος ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα …και μας αρέσουν πολύ ιδιαίτερα αυτά που συμβαίνουν μια φορά και έναν καιρό….. και για αυτό διαβάζουμε ιστορίες!!!!!

Η δαιμόνια γραφής της στάζει σιρόπι γλυκό που σε κάνει να κολλάς με την παρέα που δημιουργεί και θέλεις και εσύ να είσαι μέρος της κάθε μέρα. ‘Ίσως να έχει πιάσει το νόημα της μοναχικότητας που χαρακτηρίζει τους σύγχρονους ανθρώπους, παρόλο που έχουν οικογένειες, εργασίες και μια φυσιολογική ζωή. Παίρνει όλα τα συστατικά για να φτιάξει την ζύμη ενός κέικ αλλά δεν ξεχνάει κάποιο για να μην χαθεί η νοστιμιά του. Άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών ενώνονται για να αποτελέσουν το πιο ζουμερό κέικ!!!

 Μην ξεχνάτε ότι οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη να ανήκουν κάπου, σε μια ομάδα που θα τους καταλαβαίνει και δεν θα τους κρίνει, αλλά αντιθέτως θα τους βοηθά και θα συμπληρώνει ο ένας τον άλλον! Οι άνθρωποι που μοιράζονται τα ίδια θέλω ενώνονται σαν γροθιά!! Έτσι και οι άνθρωποι του βιβλίου θα διεκδικήσουν πράγματα για τον εαυτό τους και δεν θα περιμένουν να πάρουν ότι τους αξίζει, γιατί πολύ απλά οι άλλοι θα τους κάνουν να νιώθουν ότι δεν αξίζουν τίποτα!!! ΠΟΛΥ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!! Μέσα από την παράξενη ομάδα που θα δημιουργήσουν θα καταφέρουν να διεκδικήσουν τον εαυτό τους πάνω από όλα και ύστερα την ευτυχία τους και την ηρεμία τους. Τους αγαπώ γιατί έγιναν φίλοι μου…


ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΚΥΡΟΣ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΙ. ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ , όμως, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΟΡΑΤΕΣ…ΜΕ ΕΞΑΓΡΙΩΝΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ.



    Όσον αφορά την ιστορία μας τώρα στηρίζεται σε μία Λονδρέζικη νοοτροπία στην οποία ποτέ δεν μιλάμε σε αγνώστους στο τρένο. Αυτός είναι ο κανόνας. Τι θα γινόταν όμως αν τον παραβιάζαμε; Η Αϊόνα κάθε μέρα παίρνει το τρένο για να πάει στην δουλειά της και βλέπει τους ίδιους ανθρώπους και κάνει εικασίες για αυτούς.. ποτέ όμως δεν μιλάνε… είναι ο κανόνας! Μέχρι που μια μέρα ένα απρόοπτο γεγονός θα προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση γεγονότων, ο κανόνας δεν θα υπάρχει πια και μια ετερόκλητη ομάδα ανθρώπων μαθαίνουν ότι οι εικασίες που κάνουμε για τους άλλους δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα!!! Είναι τόσο ρεαλιστικό το φαινόμενο αυτό πλέον που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον να ταξιδέψεις και εσύ μαζί τους.

Το λάτρεψα αυτό το απλό βιβλίο με το εξαιρετικό εξώφυλλο! Η έκδοση είναι σκληρόδετη και τα χρώματα που το στολίζουν είναι ένας τόνος αισιοδοξίας μέσα στην μαυρίλα που μας περικλείει.HAPPY READING αγαπητοί μου αναγνώστες!!

ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑΣΙΑ. ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΤΑΜΟΥΣ, ΒΛΕΠΕΙΣ, ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ, ΤΗ ΖΩΗ. ( AGATHA CHRISTIE)

Βιβλίο: Οι επιβάτες της ΑΠΟΒΑΘΡΑΣ 5 (Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Συγγραφέας: Crare Pooley

Μετάφραση: Βούλα Αυγουστίνου

Εκδόσεις : Μεταίχμιο (www.metaixmio.gr)


Clare Pooley


Η Clare Pooley (Κλερ Πούλι) αποφοίτησε από το Newnham College (Cambridge) και δούλεψε είκοσι χρόνια στη διαφήμιση την οποία εγκατέλειψε για να αφοσιωθεί στην ανατροφή των παιδιών της. Ζει στο Φούλαμ του Λονδίνου με τον σύζυγό της, τα τρία παιδιά τους, τα δυο τους σκυλιά και ένα σκαντζοχοιράκι. Διατηρεί το blog Mummy was a secret drinker το οποίο έχουν επισκεφθεί τρία εκατομμύρια αναγνώστες. Το 2017 κυκλοφόρησε το αυτοβιογραφικό The sober diaries το οποίο έλαβε διθυραμβικές κριτικές. Το πρώτο της μυθιστόρημα Το πράσινο σημειωματάριο κυκλοφόρησε σε τουλάχιστον 29 χώρες και αγαπήθηκε πολύ από τους αναγνώστες, ενώ παρόμοια επιτυχία αναμένεται να σημειώσει με το νέο της μυθιστόρημα Οι επιβάτες της αποβάθρας 5 που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε τουλάχιστον 20 χώρες.

Για να μάθετε περισσότερα: clarepooley.com

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ποτέ δεν μιλάμε σε αγνώστους στο τρένο. Αυτός είναι ο κανόνας. Τι θα γινόταν όμως αν τον παραβαίναμε;


Κάθε πρωί στις 8:05, η Iona Iverson παίρνει το τρένο για να πάει στη δουλειά. Κάθε μέρα, βλέπει τους ίδιους ανθρώπους και κάνει εικασίες γι’ αυτούς – τους δίνει ακόμα και παρατσούκλια. Ποτέ όμως δεν μιλάνε. Προφανώς.

Έπειτα, ένα πρωί, ο Έξυπνος-μα-σεξιστής Surbiton στραβοκαταπίνει μια ρώγα σταφυλιού μπροστά στα μάτια της Iona και πνίγεται. Όταν ένας άλλος επιβάτης επεμβαίνει και του σώζει τη ζωή, προκαλείται μια αλυσιδωτή αντίδραση. Μια ετερόκλητη ομάδα ανθρώπων με μόνο κοινό το ότι παίρνουν το ίδιο τρένο μαθαίνουν ότι οι εικασίες που κάνουμε για τους άλλους δεν συνάδουν με την πραγματικότητα. Όταν όμως η ζωή της Iona αρχίσει να παίρνει την κάτω βόλτα, θα τη συντρέξουν αυτοί οι καινούργιοι φίλοι;
ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Ακόμα ένα πραγματικά πρωτότυπο, απόλυτα απολαυστικό βιβλίο διά χειρός Clare Pooley. Γεμάτο αυθεντικούς χαρακτήρες και σοφία, ειλικρινά το λάτρεψα.
Katie Fforde, συγγραφέας

Ένα μυθιστόρημα σκέτος θρίαμβος· ζεστό, αστείο και συγκινητικό, με ένα αξέχαστο καστ χαρακτήρων.
Rosie Walsh, συγγραφέας

Ένα απόλυτα διασκεδαστικό και εθιστικό ανάγνωσμα. Οι επιβάτες της αποβάθρας 5 θα σας κλέψουν την καρδιά. Η γραφή της Pooley είναι δαιμόνια, γεμάτη χιούμορ και γοητευτική. Το λατρεύω αυτό το βιβλίο.
Hazel Prior, συγγραφέας

Αυτό το μυθιστόρημα πραγματεύεται τόσα πολλά ενδιαφέροντα θέματα, πάντα με το χιούμορ της Clare που έχει γίνει το σήμα κατατεθέν της, τη θαυμάσια γραφή της και τους ζωντανούς, αξιαγάπητους χαρακτήρες της – η feel-good λογοτεχνία στα καλύτερά της. Σχεδόν με έκανε να χάσω τη στάση μου.
Sophie Cousens, συγγραφέας

Δείτε την Clare Pooley στα στούντιο του JukeBooks σε μια αποκλειστική συνέντευξη:

















Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ