ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ

 

Οργή, απόγνωση, πόνος, εκδίκηση…… μία άλλη όψη της συζυγικής σχέσης που όμως πρέπει να κρατήσεις ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ για όλα τα θύματα και τους θύτες, όπως γράφει πολύ εύστοχα ο συγγραφέας και να μην τους κατακρίνεις….. Ηθικό δίδαγμα του βιβλίου που κρατάω…. ακόμη και ένα φυτό αν δεν το φροντίζεις θα ξεραθεί …..!!!!!


Όταν πήρα στα χέρια μου το ολοκαίνουργιο βιβλίο του αγαπητού κ. Μένιου Σακελλαρόπουλου « ενός λεπτού σιγή» είχα μία λαχτάρα να το ξεκινήσω κατευθείαν. Η πρώτη εντύπωση παρατηρώντας τον τίτλο του βιβλίου, καθώς και τη γυναίκα που κοσμεί το εξώφυλλο ήταν μία έκπληξη. Αντίκριζα μία γυναίκα,  η οποία είναι σε στάση προσευχής ή να το θέσω καλύτερα η στάση του σώματος της πάνω στα ασπρόμαυρα πλακάκια, μου έδωσε το έναυσμα να πιστέψω ότι θα διαβάσω ένα βιβλίο με πόνο ψυχής…. Δεν φαντάστηκα ότι θα ερχόμουν σε επαφή με μία πανωλεθρία, με ένα όλεθρο που σε παρασέρνει στην κυριολεξία με τόσο ορμή που είναι αδύνατον να κρατηθείς πουθενά.

Την παίδεψε την ηρωίδα του και την εξόντωσε βάναυσα!!! Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει γλυκά σκότωσε με!!!  Όμως πόσο αληθινή μπορεί να είναι μία τέτοια ιστορία; Μία ιστορία εξωφρενική και ασταμάτητη από ένα σημείο και μετά; Στο δικό μου μυαλό ξεφεύγει από τα όρια που περιστρέφεται η λογική μου, αλλά αγαπητοί μου φίλοι δεν ξεφεύγει από δικογραφίες και από πραγματικά στοιχεία που μόνο σε ένα δικηγορικό γραφείο υπάρχουν με αποδείξεις….. και όμως η μυθοπλασία αντιγράφει την ίδια την ζωή.

Αρχικά να πω ότι το βιβλίο μου άρεσε λόγω ανάπτυξης θέματος και ροής κειμένου που αν το ξεκινήσεις θα θέλεις να το ολοκληρώσεις με μία ανάσα. Ο κ. Μένιος γράφει πάντα άμεσα, δεν παίζει με τον αναγνώστη και η αυθεντικότητα του αντικατοπτρίζεται στα κείμενα του. Μπορεί να μεγάλωσα με τα ρεπορτάζ του και η φωνή του να έχει ριζώσει στον εγκέφαλο μου, ναι ναι σας το λέω με σιγουριά, όμως πλέον τα βιβλία του θα με συντροφεύουν για τα επόμενα  χρόνια. Του έχω μία αδυναμία..!


Το «ενός λεπτού σιγή» είναι ένα βιβλίο με ένα θέμα για πολύ πολύ μεγάλη συζήτηση και μια πραγματικότητα αδιαμφισβήτητα … σύγχρονη!!!! ΑΠΙΣΤΙΑ!!! ΣΤΗΝ ΨΥΧΉ, ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΑΡΚΑ τι είναι πιο αιματηρό; Θεωρώ ότι ένα τέτοιο βιβλίο μπορείς να το προσεγγίσεις μόνο διακριτικά και μόνο να σταθείς σε γεγονότα και στοιχεία που είναι στο γενικό σύνολο αποδεκτά, γιατί θα προκαλέσεις μεγάλες αντιδράσεις σε μία κοινωνία που έχει μάθει το γυναικείο φύλο να υπηρετεί, να σιωπά και να ασχολείται με τα οικιακά! Η τέλεια σύζυγος ανά τους αιώνες! Αυτό όμως έχει κάνει τον κύκλο του και οι γυναίκες διεκδικούν πλέον τα προφανή.

Τα προβλήματα σε ένα σύγχρονο ζευγάρι είναι πάρα μα πάρα πολλά, τα οποία είναι ορατά, αλλά για διάφορους προσωπικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους δεν λύνονται. Αποτέλεσμα μέσα στο πέρασμα των ετών τα προβλήματα αυτά να γίνονται τεράστια και εκρηκτικά! Όμως μία αληθινή σχέση με όσα προβλήματα και να έχει θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες, αν υπάρχει η μαγική λέξη φροντίδα, ναι η φροντίδα είναι η μοναδική λέξη που μπορεί να νικήσει τα πάντα. Όταν αγαπώ φροντίζω και μία γυναίκα όταν την αγαπάς και  θέλεις  να την κρατήσεις πρέπει να την Φροντίζεις.

Στην σχέση των ηρώων μας υπάρχει μία πραγματικότητα αδιάφορη μεν αλλά πάρα πολύ σύγχρονη δε. Όπως όλα τα ζευγάρια έχουν υποχρεώσεις, εργασίες, παιδιά και όταν κλείνει η πόρτα το κάθε μέλος κλείνεται στο δικό του κλουβί μέσα στο ίδιο το σπίτι. Ένας σύζυγος μη συμπαθητικός, που από την αρχή μέχρι το τέλος του βιβλίου δεν έχει ξεστομίσει από το στόμα του μία καλή κουβέντα για την σύζυγο του, ρίχνει τέτοιο μπουρλότο κάποια στιγμή στην πλοκή της υπόθεσης που βυθίζει όχι πλοία, αλλά ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα και παρασέρνει και τα παιδιά μαζί… τα παιδιά που δεν έχουν καμία σχέση με το τι κάνουν ο μπαμπάς και η μαμά. Τα παιδιά πρέπει να μένουν εκτός…. Νόμος!! Μια σύζυγος που δυσανασχετεί μέσα στον οικογενειακό κλοιό που δεν αντιδρά για κοινωνικούς, οικονομικούς λόγους όπως έχουμε αναφέρει και παραμένει για τα παιδιά… μία περίπτωση μεμονωμένη αλλά με χαρακτηριστικά που αντιπροσωπεύουν πολλές οικογένειες .. γίνεται άπιστη….. δηλαδή δεν σέβεται τον συζυγικό βίο … ένα θέμα που απασχολεί τους ανθρώπους από αρχαιοτάτων χρόνων!!

Διαβάστε το για να δείτε πως η ζωή της Βάλιας χωρίς να το συνειδητοποιήσει από ήρεμη έγινε θυελλώδεις. Σίγουρα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ταραχθούν και άλλοι που θα βρουν κάποια στοιχεία από τον εαυτό τους, όμως είναι ένα κοινωνικό βιβλίο που θα ταρακουνήσει κόσμο!


ΒΙΒΛΙΟ: ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ (Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΕΝΙΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΨΥΧΟΓΙΟΣ


ΜΕΝΙΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ


Ο ΜΕΝΙΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ δεν ασχολήθηκε με αποτρόπαια εγκλήματα, μετά τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θράκης, παρά μόνο πολύ αργότερα, στα μυθιστορήματά του. Τον είχε κερδίσει ήδη η δημοσιογραφία, την οποία ταλαιπωρεί επί σαράντα δύο συναπτά έτη. Ξεκίνησε μαθητής λυκείου ακόμα από το Φως, μύρισε το μελάνι στις εφημερίδες ΒραδυνήΈθνοςΕλεύθερος ΤύποςΑθλητικήSportimeDerby, στα περιοδικά ΕικόνεςNitroActiveΕπίκαιρα, βούτηξε στα ερτζιανά (ΕΡΑ, Sport FM, Sentra FM, SPORT 24), ήταν στο Mega Channel, στο Open TV και ξανά στο Mega. Έκανε τρεις φορές τον γύρο της Ευρώπης, φτάνοντας ως τη Νότια Αφρική, με εκατοντάδες ρεπορτάζ και χιλιάδες βίντεο, όλα με ένα δικό του χρώμα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ, από τον οποίο έχει βραβευτεί τέσσερις φορές για τηλεοπτικά θέματα. Παραμένει έφηβος και εκρηκτικός, συνεχίζει να ονειρεύεται, να χαμογελάει, να σαρκάζει και να αυτοσαρκάζεται, και πιστεύει στην… άσπρη μέρα.

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ένας απαγορευμένος έρωτας που απογειώθηκε για να συντριβεί και να φέρει καταστροφή. Ένας άντρας διαλυμένος από το βάρος της απιστίας. Ένας γάμος σε εμπόλεμη ζώνη. Δυο παιδιά ρημαγμένα από τις καταστάσεις. Μια γυναίκα πεταμένη σε έναν θάλαμο ψυχιατρείου. Οικογένεια και κοινωνία γυρίζουν την πλάτη, όπως και ο εραστής, που χάνεται αμέσως, πατώντας όρκους και υποσχέσεις. Τότε αρχίζει η κόλαση. Για όλους.




Οργή, απόγνωση, πόνος, μίσος, εκδίκηση, σκοτεινά μονοπάτια. Μια δυνατή ιστορία με πολλούς αποδέκτες.

Ένα θρίλερ συζυγικής απιστίας της διπλανής πόρτας, που συγκλονίζει και δίνει τροφή για σκέψη.

Η άλλη όψη μιας επώδυνης συζυγικής σχέσης με απίστευτες παρενέργειες, ένας σταυρός πίσω από κλειστές πόρτες.

Ενός λεπτού σιγή σε θύματα και θύτες, λίγο πριν νυχτώσει. Στην ψυχή και στο μυαλό…














Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ