ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΒΑΡΣΑΜΗ ΠΟΥΛΤΣΙΔΗ

 ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΒΑΡΣΑΜΗ ΠΟΥΛΤΣΙΔΗ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

Έχω την χαρά να φιλοξενώ στο Love Book Diary ένα ευαίσθητο κορίτσι που λατρεύει τη Λογοτεχνία του φανταστικού, ταξιδεύει μέσα από την ανάγνωση αλλά και από την πένα της που την χαράζει στο χαρτί.

Σήμερα θα γνωρίσουμε τη Νεκταρία




Καλώς ήρθες στο Love Book Diary

Πριν ξεκινήσουμε την συζήτηση μας πες μας δυο λόγια για εσένα για να σε γνωρίσουν οι αναγνώστες μας.

Καλησπέρα Παρασκευή μου. Σ’ ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνεις και το βήμα που μου δίνεις. Παρακολουθώ το blog σου, όσο μπορώ. Έχεις κάνει καταπληκτική δουλειά.

Είμαι σύζυγος και μητέρα,  έχω το πτυχίο του ηλεκτρονικού αν και ποτέ δεν ασχολήθηκα με αυτό το επάγγελμα. Επίσης ασχολήθηκα με την αισθητική κάποια χρόνια. Αγαπώ το διάβασμα με χαλαρώνει και με βοηθάει να διώξω την ένταση της ημέρας.

 

Τι είναι η ανάγνωση και το βιβλίο για τη Νεκταρία;

Είναι η ανάσα και το οξυγόνο μου, μια πύλη διαφυγής από τη καθημερινότητα. Με βοηθάει να αποφορτιστώ, να αδειάσω το μυαλό μου και μου ανοίγει πύλες για  μαγευτικά ταξίδια.

Πότε ξεκίνησε το Λογοτεχνικό σου ταξίδι και ποιο βιβλίο ήταν αυτό που σε έκανε να αγαπήσεις αυτόν τον χώρο;

Ένα βροχερό απόγευμα του Νοέμβρη στην ονομαστική μου εορτή, όταν μια φίλη της μητέρας μου, μου χάρισε το βιβλίο της Ζωρζ Σαρρή «Τα γενέθλια», θυμάμαι μαζί με ένα πακέτο φύλλα αρωματισμένες αλληλογραφίες, για να γράφω τις εντυπώσεις μου.


Τα γενέθλια - Σαρή Ζωρζ | Public βιβλία


Ποιο είδος Λογοτεχνίας αγαπάς πιο πολύ και γιατί; Πρότεινε μας ένα βιβλίο για να το διαβάσουμε.

Είναι γνωστό ότι λατρεύω τη λογοτεχνία του φανταστικού λίγο περισσότερο από τα υπόλοιπα είδη με δόσεις ρομαντισμού μέσα. Μου βάζεις δύσκολα τώρα αλλά αφού μου το ζητάς  θα προτείνω το βιβλίο «Με οικογένεια» του Έκτορος  Μαλό. Ένα κλασικό μυθιστόρημα που έχει σπουδαία διδάγματα για την αξία της οικογένειας, της φιλίας αλλά και να μην χάνεις ποτέ την πίστη και την ελπίδα σου.

Με οικογένεια


ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΩΝ ένα σάιτ, μία ομάδα πολύ ενωμένη και επιτυχημένη. Θέλω να μου πεις πως ξεκίνησε η ιδέα, πως εξελίχθηκε στην πορεία, ποιοι είναι οι συνεργάτες σου και τι θα βρουν οι αναγνώστες σε εσάς.

Η Ιδέα είχε ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2013, όπου και είχε δημιουργηθεί μια ομάδα που στην πορεία άλλαξε η σύσταση της και μετέπειτα ως Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών στις αρχές του 2017.

Τι να πρωτοπώ για τους συνεργάτες που δεν είναι απλώς συνεργάτες, αλλά μια δεύτερη οικογένεια. Χτίσαμε φιλίες ζωής. Αυτό που μπορώ να πω είναι ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους βρέθηκαν, στάθηκαν και στέκονται πλάι μου, συνοδοιπόροι στον κόσμο των τεχνών και της δημιουργίας. Ζυμώθηκα μέσα από αυτό.

Ποιοι είναι οι συνεργάτες μου:

Θα ξεκινήσω από τη Ζωή: Η Ζωή είναι μια γυναίκα μάλαμα, λιγομίλητη, αυστηρή κάποιες φορές, οργανωτική, φιλότιμη, ονειροπόλα, εξαιρετική επιμελήτρια και μεταφράστρια.  Ένας άνθρωπος που όταν σου ανοιχτεί βλέπεις την τρυφερή και χρυσή καρδιά της.  Θα πει λίγα θα πράξει πολλά!

 

Αγγελίνα: Στην αρχή η Αγγελίνα ήταν η ήρεμη δύναμη με τον καιρό την είδα να προβάλλει έναν δυναμικό χαρακτήρα, είναι η καρδιά μας όχι μόνο γιατί σχεδόν όλα περνάνε από τα χέρια της  αλλά και γιατί πολλές φορές όσο κι αν την φτάνω στο αμήν είναι με τον γλυκό της λόγο. Είναι ένας ζεστός και υπέροχος άνθρωπος, κοινωνική, με κατανόηση, ευγενική,  καλόκαρδη, που ακόμη κι όταν της πιάνω την πολυλογία στο τηλέφωνο κάθεται και με ακούει. Η Αγγελίνα  δεν φοβάται να υπερασπιστεί την άποψή της, ακόμη κι όταν είναι διαφορετική και αντίθετη με κάποιου άλλου.

 

Παναγιώτα: Η Παναγιώτα είναι η αδερφή που δεν είχα ποτέ. Ευθύς χαρακτήρας, ότι έχει να πει, θα το πει με τον μοναδικό τρόπο της. Γλυκιά, ευγενική, έχει την ικανότητα να μας εκπλήσσει κάθε φορά με τις εξαιρετικές τις δημιουργίες.  Πάντα κρατάει ένα χαμηλό προφίλ, έχει την ικανότητα να προβάλλει σε ότι κάνει την προσωπική της πινελιά. Όποιος την γνωρίζει δεν υπάρχει πιθανότητα να μη την συμπαθήσει. Ασχολείται με τα γραφιστικά του site όταν δεν την τρελαίνω στο τηλέφωνο.

 

Χαρά: Η Χαρά είναι πιο κλειστή και από στρείδι… στην αρχή ήμασταν το άσπρο και το μαύρο…  Μέχρι να μάθουμε η μία την άλλη πέρασε καιρός. Η Χαρά δεν χαρίζεται στα λόγια. Ο ορίζοντας της δημιουργικότητας της και της κριτικής της σκέψης με εκπλήσσει πολλές φορές, ειδικά όταν άρχισα να βλέπω μέσα από το πρίσμα της κάποιες απόψεις , άρχισα να την κατανοώ καλύτερα. 

 

Φυσικά δεν ξεχνώ τους υπόλοιπους συνεργάτες μας όπου απαρτίζουν την υπόλοιπη ομάδα: την αγαπημένη μου Βίκυ Ζηλιασκοπούλου λάτρης των αστυνομικών και ιστορικών μυθιστορημάτων, την εξαιρετική Νάντια Κίσκα φανατική της λογοτεχνίας του φανταστικού,  την Ελισάβετ Κόλλια, μια αθεράπευτα ρομαντική ψυχή και βιβλιολάτρης, εσένα Παρασκευή μου όπου η αγάπη σου για το βιβλίο είναι εμφανής σε ότι κάνεις και την εξαίρετη δουλειά που κάνεις στο instragram

Την Πένυ Εμμανουήλ, την Δήμητρα Κωλέτη,  την Αναστασία Ελευθεριάδου, τη Χαρά Ξένου με τις όμορφες καλημέρες της στην ομάδα μας, τη Σοφία Νέστόρα, την Μαρίνα Περπινάκη, τη Ντίνα Καβουκίδου, τη Μαρία Μακροβασίλη, την Μαργαρίτα Κατσίπη, Χρύσουλα Παπαβασιλείου, Αναστάση Τριανταφύλλου, Μαρία Σάντα, την Στέλλα Στραύκου και συνδημιουργό του Φόρουμ Συγγραφής “Ακαδημία Rasnarry” , τη Σοφία Σαμιώτη, την m.s liove, τους συγγραφείς Ασημίνα Στασινοπούλου, Αλέξανδρο Δαμουλιάνο, Δημήτρη Μπουζάρα, Αγάπη Ντόκα, Αγγελική Δαφτσίδου, Αντωνία Καππέ, Παντελή Μαυρομάτη, Λευκή Σαραντινού, Δημήτρη Μπονόβα

 

Για να γίνει η βασική ομάδα ενωμένη και επιτυχημένη δουλέψαμε πολύ.  Παρόλο που είμαστε τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες, εργαζόμενες, μαμάδες, με σχεδόν ελάχιστο χρόνο, καταφέραμε να δέσουμε, να βρούμε τις ισορροπίες μας, βοηθώντας η μία την άλλη, ξεπερνώντας τα όρια μας, εξελισσόμαστε προς το καλύτερο.

 

Οι Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών είμαστε μια παρέα ανθρώπων που αγαπούν τις τέχνες. Όλοι μας οι συνεργάτες είναι αξιόλογοι κι ότι κάνουμε, το κάνουμε με αγάπη και μεράκι κι αυτό βγαίνει προς τα έξω.

 

 Οι αναγνώστες μας θα βρουν σε εμάς μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων: Λογοτεχνίας, θέατρο, μουσική, άρθρα, βιογραφίες, συνεντεύξεις δημιουργών, ιστορίες συγγραφέων και αναγνωστών μέσα από την στήλη Συγγραφής Τέχνη, την ιστορία πίσω από κάθε βιβλίο της στήλης σκέψεις σε λέξεις,  τα πρωταγωνιστικά ζευγάρια αλλά και τον φανταστικό κόσμο των συγγραφέων όπως επίσης ήρωες και αντιήρωες που μας ταξιδεύουν μέσα από τα βιβλία.

 

Τα Κυριακάτικα λογοτεχνικά μας ταξίδια έτσι ώστε οι αναγνώστες μας να γνωρίζουν μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού από μια άλλη πλευρά. Σκοπός των ταξιδιών αυτών, είναι η γνωριμία μας με τον πολιτισμό της χώρας που επισκεπτόμαστε. Γνωριμία με μουσεία, πινακοθήκες, σπίτια συγγραφέων, ποιητών και ζωγράφων. Να γνωρίζουμε βιβλία συγγραφέων που γεννήθηκαν, έζησαν και εμπνεύστηκαν από τον τόπο που επισκεπτόμαστε.

 

Και γενικά  ότι έχει σχέση με τις τέχνες.




Θεματοφύλακες και στο facebook, instagram και twitter. Τα social media είναι πολύ δυνατά μέσα για να προωθήσουν την προσωπική και ομαδική δουλειά που γίνετε. Πως σου φαίνονται; Τι κινδύνους βρίσκεις  και τι όμορφο έχεις εισπράξει από όλο αυτό;

 

Τα social media είναι ένα μέσο να προωθήσεις  και να αναδείξεις την δουλειά σου. Φυσικά ενέχει κινδύνους γιατί εκτίθεσαι δημόσια, κρίνεται  ότι γράφεις, αν όμως κρατάς χαμηλό προφίλ και κάνεις  αυτό που αγαπάς φαίνεται στον κόσμο. Το πιο όμορφο πράγμα που έχω εισπράξει, είναι ότι γνώρισα εκπληκτικούς ανθρώπους.  

  

Διανύεις μία περίοδο που ασχολείσαι με το γράψιμο του βιβλίου σου και εύχομαι να πραγματοποιηθεί ,να εκδοθεί και να αγαπηθεί από το αναγνωστικό κοινό. Πες μας δυο λόγια για αυτό το εγχείρημα σου;

 

Η αλήθεια είναι ότι έχω ένα βιβλίο που το γράφω και το ξαναγράφω σχεδόν έξι χρόνια, η διαδικασία με είχε κουράσει.  Έτσι το είχα άφησα στην άκρη μέχρι να έρθει ξανά το πλήρωμα του χρόνου. Ασχολήθηκα με την κοσμοπλασία μου μια που είναι ένα βιβλίο φαντασίας. Η έρευνα που απαιτήθηκε ήταν μεγάλη. Σχεδόν ένα εξάμηνο διάβασα, μελετούσα για να δημιουργήσω τον κόσμο του Έρινταν και της Ερέθιελ. Γνώρισα τους χαρακτήρες μου καλύτερα, είδα τις αδυναμίες αλλά και την δύναμη της ψυχής τους, χαλάρωσα και τους άφησα να μου μιλήσουν.

 

Στο μεσοδιάστημα καταπιάστηκα με την συγγραφή ενός παραμυθιού που ευελπιστώ να αγαπηθεί από το κοινό. 

 

Τι θα έλεγες στους αναγνώστες μας για να απολαμβάνουν το Λογοτεχνικό τους ταξίδι;

Να διαβάζουν τα βιβλία που επιθυμούν χωρίς ενοχές και να αφήνονται απερίσκεπτα στην ανάγνωση.

Σε ευχαριστώ θερμά για την συζήτηση μας.

Για το Love Book Diary

Παρασκευή Παρίσση

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΟΚΑ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ