Είχε λιακάδα σήμερα

 

Η Ζωή είναι μία όμορφη Λιακάδα που οφείλεις να τη ζήσεις ανεφελώδη, για αυτό βάλε να ακούσεις το Sealed with a kiss του Bobby Vinton και απόλαυσε το αναγνωστικό σου ταξίδι παρέα με τον Γιάννη Φιλιππίδη…και το… Είχε λιακάδα σήμερα.





Είχε λιακάδα σήμερα; Αναρωτιέμαι πραγματικά και σκέφτομαι τι είναι αυτό που μετράει τελικά σε αυτήν την ζωή που περνά και χάνετε μέσα από τα χέρια μας όταν όλα είναι τόσο μεταβλητά; Τίποτα θα σας πω , αλλά υπάρχει πάντα ένα αλλά και αυτό είναι  ο τρόπος που θα πορευτείς με όλο σου το είναι, για να ζήσεις μία όμορφη και πλήρη ζωή.  

Είχε λιακάδα όταν οι πρωταγωνιστές γνώρισαν την ευτυχία , είχε λιακάδα όταν γνώρισαν την μοίρα τους , αφού για τον καθένα μας μπορεί να είναι γραμμένη από πριν αλλά έχει το μοναδικό φως όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτήν. Μέσα από ένα χειμαρρώδη τρόπο γραφής, με μία ιδιαίτερη καυστικότητα  για να περιγράψει καταστάσεις και πρόσωπα, με τις επιλογές των τραγουδιών που συνοδεύουν περιστάσεις και με τα επίθετα που στολίζει τις λέξεις ,ο συγγραφέας καταφέρνει να σε κάνει να υιοθετείς το αινιγματικό χαμόγελο της Τζοκόντας. Ναι ναι ..Ένα χαμόγελο που φεύγει θες δεν θες σαν των ματιών σου τις σκιές, όπως ερμηνεύει ο αγαπημένος μου Πασχαλίδης μόνο που το χαμόγελο αντικαθιστά τα χρόνια και εσύ φοβάσαι.

Μία γλυκόπικρη καραμέλα γεύεσαι αναγνώστη μου αλλά με τόσο έντονη γεύση , όπως το πεπρωμένο που σου προκαλεί δέος. Έτσι και στην ιστορία μας θα πορευτούμε με την ζωή δυο γυναικών της Ισμήνης και της Αννέτας ( Πέρσας) που οι ζωές τους ενώνονται κάτω από έναν κοινό παρονομαστή, της αγάπης για την ζωή και της ολοκλήρωσης της γυναικείας οντότητας. Αυτές οι δυο γυναίκες θα πονέσουν πολύ, θα κυνηγηθούν , θα παλέψουν ,θα επιβιώσουν και θα δώσουν τον δικό τους αγώνα για να βγουν νικήτριες στην ζωή… για την ίδια τους την ζωή. Η μία θα μείνει αθάνατη λόγω της λαμπρότητας της και  των τραγουδιών της ή άλλη λόγω του παιδιού της αλλά και οι δύο χάνουν κάτι….




Σε μία περίεργη εποχή των δεκαετιών του 50-70 που οι ιδεολογίες και οι αξίες αλλάζουν , υπάρχουν άνθρωποι όπως η Πέρσα που είναι αυθεντικοί και δεν παίζουν ποτέ θέατρο, αλλά έχουν μία λιακάδα που μετατρέπει τον χειμώνα της καρδιάς τους σε Άνοιξη. Έχουν μια αγκαλιά γεμάτη χρωματιστά λουλούδια που ζεσταίνουν τους αγαπημένους τους ανθρώπους , όπως της  ανιψιά της που διαγράφει κοινή πορεία με την ίδια. Μπορεί να ζει μέσα από το παρελθόν της αλλά είναι τόσο δυναμική που την αγαπάς πολύ. Για την Ισμήνη τι να πω ;κυνήγησε τα θέλω της , έκανε την επανάσταση της , βρήκε την ευτυχία της αλλά… υπάρχει πάντα ένα αλλά… θα διαβάσετε το βιβλίο και θα μου πείτε.

Ένα βιβλίο απρόβλεπτο θα το χαρακτήριζα και κοιτώντας το εξώφυλλο συνειδητοποιώ, γιατί ο Άνεμος χαϊδεύει τα στάχια κάτω από τον γκρίζο ουρανό. Ένα βιβλίο που οι λέξεις είναι αποτέλεσμα της προσωπικής αναμέτρησης του συγγραφέα με τις αλήθειες του.

Είχε λιακάδα σήμερα και θα έχει και αύριο!!

Για το Love Book Diary

Παρασκευη Παρίσση

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΟΚΑ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ