ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΑΡΚΑΣ /ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΩΤΟ

 

‘’Το Πεπρωμένο της σάρκας’’ είναι από τα καλύτερα αστυνομικά ιστορικά μυθιστορήματα που διάβασα φέτος. Historical mystery  ή crime ή crime series ,όπως και να το ονομάσω ένα είναι σίγουρο, δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου. Το βιβλίο περίμενε υπομονετικά στην βιβλιοθήκη μου για να το διαβάσω και δυστυχώς το άφηνα να στέκετε δίπλα στα άλλα βιβλία, βλέποντας την ράχη του μόνο  με τον τίτλο και το όνομα Ambrose Parry να υπογράφει , που είναι το όνομα του συγγραφικού διδύμου του Brookmyne και της Haetzman δυο συγγραφέων που ενώνουν τις δυνάμεις τους για κάτι μοναδικό και μπράβο τους για το αποτέλεσμα….. με εντυπωσίασαν και δεν υπάρχει περίπτωση να μην τους ακολουθώ!!!!!



Ακόμη μία νεκρή πόρνη..!

Το βιβλίο είναι ενδιαφέρον, καθηλωτικό, ανατρεπτικό, διδακτικό, συναρπαστικό, γρήγορο , καλογραμμένο, με πλούσια πλοκή και με εξαιρετική αφηγηματική δύναμη που είναι ότι καλύτερο για τον αναγνώστη. Έχεις την δυνατότητα να το διαβάζεις και να το σκηνοθετείς στο μυαλό σου πολύ γρήγορα, γιατί οι σκηνές περνούν αβίαστα από το μυαλό σου. Θα μπορούσα να το επευφημώ και να το επικροτώ με ενθουσιασμό πολύ ώρα και να πλουτίζω με πλουμιστές λέξεις το κείμενο, γιατί καταλάβατε αγαπημένοι μου αναγνώστες  ότι το απόλαυσα τόσο πολύ που αν ήμουν βιβλιοπώλης θα το είχα σε θέση περιωπής μέσα στο μαγαζί μου…...

               


    Η ιστορία διαδραματίζεται στο σκοτεινό Εδιμβούργου του 1847 μέσα σε  μία βικτωριανή ατμοσφαιρική εποχή που η ιατρική  τέχνη έρχεται σε σύγκρουσή με τις  ξεπερασμένες πεποιθήσεις και αδικαιολόγητοι φόνοι έρχονται στο φως για να εξιτάρουν την φαντασία σου. Δυο άνθρωποι που βρίσκονται σε τελείως διαφορετικά κοινωνικά στρώματα έρχονται να λύσουν τα μυστήρια. Ένας φιλόδοξος και παθιασμένος Ιατρός και μία ευφυής υπηρέτρια ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αποκαλύψουν ποιος βρίσκεται πίσω από τους αποτρόπαιους θανάτους, σε μία εποχή που η ιατρική εξελίσσεσαι και οι γνώσεις των ιατρών αναπροσαρμόζονται σε νέα δεδομένα για το καλό του κοινωνικού συνόλου.

Η αδράνεια και η νέκρωση όλων των ψυχικών κινήσεων λόγω αναισθησίας στην Ιατρική έρχεται αντιμέτωπη με την Θρησκεία που θεωρεί ότι αυτή η διαδικασία οδηγεί στην υποταγή της φιλαυτίας και μόνο ο θεός μπορεί να επιδράσει στις αισθήσεις του ανθρώπινου πόνου. ‘’Ο πόνος της γέννας είναι φυσικός, μία εκδήλωση της γενετήσιας δύναμης, μία επιταγή του Παντοδύναμου, και επομένως ο ανώδυνος τοκετός είναι αφύσικος και απρεπής’’. Ο αιθέρας και το χλωροφόρμιο είναι επαναστατικά υλικά στα χέρια των ιατρών και ιδιαίτερα των Μαιευτήρων που οι εργαστηριακές δοκιμές συνεχίζονται για να κάνουν τον άνθρωπο να υποφέρει λιγότερο κατά διάρκεια μιας επέμβασης.


Το μπλε εξώφυλλο με το κοράκι να πετάει είναι πολύ σκοτεινό και μυστηριώδες, γιατί στο μυαλό μου το έχω συνδυάσει με το κακό, με τις κολασμένες και με τις δολοφονημένες ψυχές. Θεωρώ ότι το χρώμα δεν είναι ευχάριστο στον αναγνώστη, αλλά είναι ιδανικό να συνδυαστεί με το πτηνό και με τον τίτλο του βιβλίου, αφού ότι έχει γραφτεί από την μοίρα θα συμβεί.

Όλοι είμαστε κόσμιοι δημοσίως και αμαρτωλοί στις προσωπικές μας στιγμές!

Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην θέση της γυναίκας κατά την διάρκεια του 19 αιώνα, που ήταν σε σύγκριση με τα σημερινά δεδομένα αδύναμη και παθητική σε ένα ανδροκρατούμενο κόσμο που το να σκεφτεί να εργαστεί και να γίνει ανεξάρτητη ήταν κάτι ουτοπικό, αφού το κοινωνικά αποδεκτό ήταν να εξαρτάται από τον άντρα και να μένει στο σπίτι της. Έτσι σαν πλάσματα κατώτερα των ανδρών ζούσαν υποβαθμισμένα στο περιθώριο και στην σκιά του ευεργέτη τους. Η ευφυής Σάρα όμως μπορεί μεν να προσπαθούσε να αποδεχτεί την κοινωνική της θέση, αλλά δεν είχε συμφιλιωθεί ποτέ με αυτήν την κατάσταση και είμαι σίγουρη ότι στο επόμενο βιβλίο θα έχουμε εξελίξεις στην ιστορία με συνοδοιπόρο  τον νέο ταλαντούχο ιατρό Γουίλ Ρέιβεν.

Θα σας ομολογήσω ότι  περιμένω με ανυπομονησία να διαβάσω Την Τέχνη του θανάτου, το δεύτερο βιβλίο της σειράς, που ευτυχώς το έχω ήδη στα χέρια μου. Θέλω να ταξιδέψω σε μία εποχή που λατρεύω λογοτεχνικά (19ος αιώνας )και να απολαύσω την ιστορία της Ιατρικής μέσα από μια εξαιρετική, αφηγηματική και μυθιστορηματική πλοκή που θα με κρατάει σε αναγνωστική αγωνία, αλλά που στο τέλος θα είμαι χορτασμένη από αυτό που εισέπραξα.  

Αν δεν το έχετε διαβάσει να το πάρετε….. χθες !!!!!

Βιβλίο : Το πεπρωμένο της σάρκας.(Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Συγγραφέας: Ambrose Parry

Μεταφραστής: Χρήστος Μπαρουξής

Εκδόσεις : Ελληνικά Γράμματα ( http://e-pediobooks.gr)

Love Book Diary: Παρασκευή Παρίσση

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ


AMBROSE PARRY είναι το ψευδώνυμο με το οποίο υπογράφουν τα βιβλία τους ο Chris Brookmyre και η Marisa Haetzman.

Ο Chris Brookmyre είναι πολυβραβευμένος συγγραφέας είκοσι και πλέον μυθιστορημάτων, πολλά από τα οποία έχουν γίνει μπεστ σέλερ σε όλο τον κόσμο, όπως το Black Widow, που κέρδισε τόσο το βραβείο Theakston Old Peculier Αστυνομικού Μυθιστορήματος της Χρονιάς όσο και το McIlvanney Prize Σκωτσέζικου Αστυνομικού Μυθιστορήματος της Χρονιάς.

Η δρ Marisa Haetzman είναι αναισθησιολόγος με εικοσαετή πείρα, και η έρευνά της για τον μεταπτυχιακό τίτλο στην Ιστορία της Ιατρικής που διαθέτει έφερε στην επιφάνεια το υλικό στο οποίο στηρίχθηκε αυτή η σειρά μυθιστορημάτων.

Το ζευγάρι είναι παντρεμένο και ζει στη Σκωτία

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Εδιμβούργο 1847. Ο Γουίλ Ρέιβεν είναι φοιτητής Ιατρικής, μαθητευόμενος του πρωτοπόρου και διάσημου δόκτορος Σίμσον. Η Σάρα Φίσερ, η υπηρέτρια του Σίμσον, διαθέτει την ίδια ευφυΐα με τον Ρέιβεν αλλά κανένα από τα προνόμιά του.

Όταν ανεξήγητοι φόνοι και φρικτά παραμορφωμένα πτώματα αναστατώνουν την Ολντ Τάουν, ο Ρέιβεν και η Φίσερ θα βρεθούν βυθισμένοι στις σκοτεινές σκιές του υποκόσμου του Εδιμβούργου. Και, για να καταφέρουν να βγουν ζωντανοί, θα πρέπει να συνεργαστούν ώστε να ανακαλύψουν ποιος βρίσκεται πίσω από αυτούς τους αποτρόπαιους θανάτους.

«Ένα εκπληκτικό ντεμπούτο. Το σκοτεινό και επικίνδυνο παρελθόν ζωντανεύει με τρόπο που καθηλώνει τον αναγνώστη».

MARK BILLINGHAM

«Μια καταιγιστική ιστορία φόνων στο παρασκήνιο ιατρικών πειραμάτων στο Εδιμβούργο του 19ου αιώνα».

IAN RANKIN

«Ό,τι θα μπορούσατε να ζητήσετε από ένα ιστορικό αστυνομικό μυθιστόρημα γεμάτο σασπένς και αγωνία».

STUART MacBRIDE

«Ένα εξαιρετικό ιστορικό θρίλερ».

DAILY TELEGRAPH

Κωδικός Προϊόντος: b-978-960-19-0793-2

Πλήρης βιβλιογραφία: Ambrose Parry


    Crime-writing duo Chris Brookmyre and Marisa Haetzman introduced the shadowy streets of 1840s Edinburgh in The Way of All Flesh last year. In this event filmed live at the 2019 Edinburgh International Book Festival they launch the sequel, The Art of Dying, in conversation with Anna Day. Will Raven is a qualified medical practitioner but becomes embroiled in an effort to clear his mentor’s name following the death of a patient. Don’t miss this highlight of the Scottish literary season.




Για το Love Book Diary





 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ