ΕΚΕΙΝΗ

 


Μια φορά και ένα καιρό σε μια μακρινή πόλη ζούσε μία πανέμορφη πριγκίπισσα που την έλεγαν Λευκή. Η Λευκή δεν θύμιζε τις κλασσικές πριγκιποπούλες , τις αγνές που περίμεναν το Πριγκιπόπουλο για να τις παντρευτεί και να ζήσουμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα, αλλά ήταν η πριγκίπισσα. που θα μπορούσε να είναι η μάγισσα του παραμυθιού με τα απίστευτα γυναικεία κάλλη που τρέλαινε τους άντρες , τους κατακτούσε και τους κατάστρεφε. Η Λευκή ήταν και είναι η μετουσίωση της ωραιοπάθειας , η γυναίκα που νοιάζεται μόνο για τον εαυτό της και θέλει να είναι η ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ του παιχνιδιού με όποιο τίμημα και να είναι αυτό για τους άλλους.


ΕΚΕΙΝΗ

…Φανερώσου! Είσαι κόρη αγγέλου ή κόρη μάγισσας….

ΕΚΕΙΝΗ ο τίτλος του βιβλίου με ένα στοιχειωμένο σπίτι να κοσμεί το σκοτεινό εξώφυλλο και να σου δημιουργεί την αίσθηση ότι από την αρχή θα διαβάσεις κάτι σκοτεινό, ίσως μια ψυχή μετά τον θάνατο που δεν έχει βρει την γαλήνη της  ή έναν επιβλητικό μαγεμένο πύργο που θέλεις να τρέξεις μακριά του από την πρώτη στιγμή που τον αντικρίζεις… ήταν οι πρώτες, μα πρώτες σκέψεις μου. Και όμως είναι ένα retelling κλασικού παραμυθιού που αποδίδετε  από μία άλλη ματιά που σίγουρα χρειάζεται να έχεις καλή φαντασία ή να είσαι καλός παραμυθάς για να ξαναπλάσεις παλιές αγαπημένες ιστορίες και η Κατερίνα το κατάφερε καλά!

Η μαγεία γύρω μας και η μαγεία μέσα μας….

Είμαι από τους αναγνώστες που διαβάζω πολλά παραμύθια στα παιδιά μου και το κλασικό παραμύθι η Χιονάτη μας έχει συντροφέψει πάρα πολλά βράδια πριν από τον ύπνο και είναι η πρώτη ύλη του μυθιστορήματος Εκείνη αντλεί το θέμα του από το πολυαγαπημένο και πολυδιαβασμένο παραμύθι των Αδελφών Γκριμ, με την διαφορά εδώ η Λευκή ( η πρωταγωνίστρια του παραμυθιού ), ενώ θα μπορούσε να είναι το καλόκαρδο κορίτσι που γλύτωσε από τον φθόνο της κακιάς μητριάς της και συνάντησε τους επτά νάνους , είναι η προσωποποίηση της κακιάς βασιλοπούλας που φοβάται οποιαδήποτε ομορφιά ξεπερνάει την δική της και έρχεται σε αντίθεση με το όνομα της. Λευκή θα μπορούσε να σημαίνει καθαρή, αγνή, αλλά αντιθέτως είναι τόσο σκοτεινή που λειτουργεί χωρίς περιορισμούς και σκορπάει το κακό και τον θάνατο στο πέρασμα της .... αλλά είναι φανερό ότι η συγγραφέας ήθελε να παίξει με το όνομα Χιονάτη.

‘’ Μισώ το να χάνω τον έλεγχο ‘’ ..... Λέει η Λευκή!


    Όπως όλα τα παραμύθια που έχουμε διαβάσει μέχρι τώρα, όλα μα όλα έχουν διαχρονική αξία και το αξιοθαύμαστο είναι ότι όλα εξελίσσονται μέσα στο πέρασμα του χρόνου για να μας δώσουν βασικά μηνύματα, όπως είναι το κακό και το καλό και να συμβάλουν στην αντιμετώπιση διλημμάτων των παιδιών αλλά και των ενηλίκων. Ακόμη και ο κόκκινος τίτλος του μυθιστορήματος δεν είναι τυχαίος, αφού το κόκκινο κυριαρχεί σε όλα τα παραμύθια , όπως τα κόκκινα χείλι της Χιονάτης ή το μήλο ή το αίμα και γενικά το ανθρώπινο συναίσθημα. Όπως και το δάσος που είναι εν τέλει μέρος μαγείας στα παραμύθια διαβάζουμε ότι καταφεύγει η Λευκή για να βρει κρυψώνα και τους επτά άτυχους νάνους που θα τις δώσουν αγάπη και αγκαλιά και θα ανταποδώσει μίσος, κακία και θάνατο. Ο χρόνος που θα μείνει μαζί τους είναι αρκετός για να προβάλλει τα ζηλόφθονα αλλά και άπληστα σχέδια της, αφού από μικρή έμαθε ότι ήθελε να το παίρνει με την βία ή να τις το προσφέρουν οικειοθελώς οι άλλοι. Η ομορφιά της είναι το όπλο της για να επιτύχει κάθε στόχο της και να καλύψει τον φθόνο και την απληστία της παραβιάζοντας απαγορευμένες εισόδους για αυτό τον σκοπό.

Το βιβλίο ΕΚΕΙΝΗ είναι ένα παραμύθι για ενήλικες που μεν ξέρουν το καλό και το κακό, αλλά δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει το αύριο και επειδή Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ με ραγδαίους ρυθμούς, πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά τον εαυτό σου πρώτα για να προφυλαχτείς από τους κινδύνους και για να μπορείς να προστατέψεις τα παιδιά σου η καλύτερη συμβουλή είναι να τους διαβάζεις πολλά παραμύθια.

Βιβλίο: Εκείνη ( Η σελίδα του βιβλίου )

Συγγραφέας: Κατερίνα Θεοδώρου

Εκδόσεις : Λυκόφως ( ekdoseis likofos.)

Love Book Diary : Παρασκευή Παρίσση


  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

 Η Κατερίνα Θεοδώρου γεννήθηκε στην Αθήνα. Μεγάλωσε στην Ερέτρια της Εύβοιας. Σπούδασε στο παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών και εργάζεται ως δασκάλα. Είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τη μουσική. Παίζει πλήκτρα και συνθέτει μουσικά κομμάτια.
To πρώτο της βιβλίο «Ο Δρόμος για την Κόλαση» κυκλοφόρησε στα τέλη του 2016 από τη «Δυάς εκδοτική», ενώ συμμετέχει σε αρκετές ανθολογίες  διηγημάτων. «Η φρικτή αλήθεια» διακρίθηκε στον λογοτεχνικό διαγωνισμό των εκδόσεων «iWrite» και περιλαμβάνεται στον τόμο «Το έπος της Φαντασίας: Αδιέξοδο». Το διήγημά της «Η επέτειος» διακρίθηκε στον λογοτεχνικό διαγωνισμό των εκδόσεων «Λυκόφως» (υπό έκδοση). Άλλες δύο ιστορίες της, «Θανάσιμος οιωνός» και «Για πάντα», περιλαμβάνονται στις συλλογές που κυκλοφόρησαν την άνοιξη του 2018 από τις εκδόσεις «iWrite», «Ιστορίες του τόπου μας: Νάουσα» και «Το Έπος της Φαντασίας: Resurrection».


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Εκείνη.
Ένα αλληγορικό και συναρπαστικό θρίλερ για το σκοτάδι της ανθρώπινης ψυχής και τη φύση του Κακού, διά χειρός Κατερίνας Θεωδόρου.
Το Κακό θα περάσει το κατώφλι του μικρού σπιτιού των νάνων από τη στιγμή που θα φιλοξενήσουν τη Λευκή, μία πανέμορφη, αλλά πανούργα νεαρή. Η Λευκή, θυγατέρα βασιλιά που έχει ζήσει μέσα στα παλάτια και τις ανέσεις, δεν διστάζει να χρησιμοποιεί οποιοδήποτε μέσο για να ικανοποιεί την απληστία και τη βουλιμία της.
Στις παρυφές του δάσους, όπου η Λευκή αρέσκεται να κάνει περιπάτους για να μαζεύει βότανα τα οποία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για να πετύχει τους στόχους της, θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί τον Μάρκο. Στον όμορφο νεαρό θα εκμυστηρευτεί ένα σατανικό της σχέδιο που πιστεύει ότι θα την οδηγήσει στην ευδαιμονία.
Το βιβλίο "Εκείνη", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως, είναι το δεύτερο μυθιστόρημα της Κατερίνας Θεοδώρου.

Για το Love Book Diary




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ