ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ

 ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ:ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

Σήμερα θα γνωρίσουμε ένα γλυκό κορίτσι που αγαπάει το διάβασμα !



Καλώς ήρθες στο Love Book Diary Φωτεινή!

Πριν ξεκινήσουμε την συζήτηση μας, πες μας λίγα λόγια για εσένα για να σε μάθει το αναγνωστικό μας κοινό.

Ονομάζομαι Κριτσωτάκη Φωτεινή , είμαι 26 ετών και κατάγομαι από το όμορφο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασα στην Λάρισα Ιατρικά Εργαστήρια και έπειτα από το πέρας της σχολής βρήκα αμέσως δουλειά πάνω στον κλάδο και εργάστηκα για 3 χρόνια σε ένα διαγνωστικό κέντρο εκεί. Στη συνέχεια παρακολούθησα διάφορα σεμινάρια και elearning πάνω στον τομέα που έχω σπουδάσει. Τώρα βρίσκομαι στην Αθήνα και εδώ και λίγους μήνες δουλεύω σε ένα διαγνωστικό κέντρο ως Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων- γραμματειακή υποστήριξη. Ακόμα θα ήθελα να αναφέρω ότι μου αρέσουν πολύ οι ξένες γλώσσες , έχω στην κατοχή μου 2 πτυχία(Αγγλικά,Ισπανικά) και αυτό το διάστημα παρακολουθώ μαθήματα Γαλλικών, Ιταλικών και Ρωσικών και θέλω να αποκτήσω πτυχίο και σε αυτές τις ξένες γλώσσες. Επι προσθέτως, παρακολουθώ ένα σεμινάριο εγκληματολογίας όσαν λάτρης αυτής και μόλις διεκπερέωσα ένα elearning στον τομέα της Ανοσολογίας. Το πιο σημαντικό είναι ότι από μικρή λάτρευα τα βιβλία και πάντα μου έκαναν δώρο κάποιο βιβλίο σε γενέθλια και γιορτή διότι γνώριζαν ότι τα βιβλία είναι η ζωή μου.



Τι είναι η ανάγνωση για τη Φωτεινή;

Η ανάγνωση για την Φωτεινή είναι ένας τρόπος να χαθεί σε έναν μοναδικό κόσμο και να ξεχάσει το οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μας. Επίσης, είναι το παν για μένα, διότι ταξιδεύω διαβάζοντας κάποιο βιβλίο.

 Ποιο βιβλίο σου θυμίζει τα παιδικά σου χρόνια και για ποιο λόγο;

Το βιβλίο που μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια είναι Ο μυστικός κήπος του Frances Hodgson Burnett(Εκδόσεις Παπαδόπουλος) διότι είναι ένα βιβλίο που με ταξίδεψε σε έναν υπέροχο κόσμο και αισθανόμουν λες και ήμουν εκεί μαζί με την μικρή Μαίρη και ανακάλυπτα έναν καινούργιο κόσμο μέσα από τις όμορφες εικόνες που παρουσίασε ο συγγραφέας.



Όταν μυρίζεις ένα βιβλίο τι αισθάνεσαι; Αλήθεια με τι άρωμα θα το παρομοίαζες;

Όταν '' μυρίζω '' ένα βιβλίο αισθάνομαι ευτυχισμένη και χαρούμενη και κάνω σαν την τρελή ''μόλις μυρίσω '' κάποιο βιβλίο. Μόλις '' μυρίσω '' ένα βιβλίο που μόλις έχει μπει στα ράφια του βιβλιοπωλείου μου έρχεται ένα άρωμα φρεσκάδας σαν ελαφριά πούδρα και είναι κάτι που με συγκλονίζει μόλις το εισπνέω.

 Ποιο είναι το αγαπημένο σου είδος Λογοτεχνίας; Πρότεινε μας δυο βιβλία για να διαβάσουμε.

Δύσκολη επιλογή για μένα διότι αγαπώ διάφορα είδη λογοτεχνίας, τα οποία είναι τρόμου, μυστηρίου και αστυνομικά. Τα βιβλία που θα πρότεινα να διαβάσετε είναι Η παγωμένη πριγκίπισσα της Camilla Lackberg και το Αυτοί που ποτέ δεν κοιμούνται του Graham Masterton.








 Ποιος είναι αγαπημένος σου συγγραφέας και ποιο βιβλίο να διαβάσουμε από την εργογραφία του;

Η αγαπημένη μου συγγραφέας είναι η Ρένα Ρώσση Ζαϊρη και το βιβλίο που θα πρότεινα να διαβάσετε είναι το Αγαπώ θα πει χάνομαι , ένα βιβλίο το οποίο με μάγεψε και μου έμαθε αρκετά για την αγάπη.





 Από πού ενημερώνεσαι για τις νέες κυκλοφορίες και όχι μόνο; Θεωρείς το βιβλίο ακριβό είδος ψυχαγωγίας;

Όταν θέλω να ενημερωθώ για νέες κυκλοφορίες ή για κάποιο βιβλίο που θέλω είτε θα ψάξω στην σελίδα που διαθέτει ο κάθε εκδοτικός ή θα ψάξω σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης να βρω πληροφορίες από κάποια αναγνώστρια ή blogger ή θα αναζητήσω το εκάστοτε βιβλίο στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς μου.

 Ποιος είναι ο αγαπημένος σου Λογοτεχνικός ήρωας και γιατί;

Ο αγαπημένος μου λογοτεχνικός ήρωας είναι ο Χάρι Πότερ διότι μαζί του έμαθα καινούργιες πληροφορίες όσον αφορά την μαγεία και χάθηκα σε ένα εκπληκτικό κόσμο αυτό των μάγων και ταξίδεψα και εγώ σαν παιδί και σαν ενήλικη μαζί του στο Χογκουαρτς μέσα από την αναλυτική περιγραφή της συγγραφέως.



Ποιο βιβλίο έχεις αυτή την στιγμή στο κομοδίνο σου και πως σου φαίνεται;

Τα βιβλία που έχω αυτή τη στιγμή στο κομοδίνο μου είναι 2, το ένα είναι το Ακάκιε του Κώστα Κρομμύδα και το δεύτερο είναι ο Απόκοσμος Ταξιδευτής του Κωνσταντίνου Ανυφαντή αλλά δεν μπορώ να εκφέρω ακόμα άποψη διότι δεν τα έχω ολοκληρώσει ακόμα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι για άλλη μια φορά ο κύριος Κρομμύδας με ταξιδεύει μέσα από τις σελίδες του και Κωνσταντίνε ακόμα δεν έχω τρομάξει διαβάζοντας το βιβλίο σου.




 Ένας αναγνώστης ζει χιλιάδες ζωές! Συμφωνείς με αυτή την πρόταση;

Αυτό ακριβώς διότι το κάθε βιβλίο σε ταξιδεύει σε έναν μοναδικό μαγευτικό κόσμο.

Δεν μπορείς να αγοράσεις ευτυχία αλλά μπορείς να αγοράσεις βιβλία! Τι αισθάνεσαι όταν ξεκινάς ένα καινούργιο αναγνωστικό ταξίδι και τι όταν τελειώνει; Ταυτίζεσαι με τους ήρωες του βιβλίου; Αν ναι πες μας ένα βιβλίο που ένιωσες έντονα συναισθήματα.


 Όταν ξεκινάω ένα καινούργιο αναγνωστικό ταξίδι είμαι αρκετά ενθουσιασμένη γι' αυτό που πρόκειται να επακολουθήσει ειδικά όταν αφορά αγαπημένους μου συγγραφείς ή βιβλία που ανήκουν στα είδη που αγαπώ. Όταν τελειώνει ένα αναγνωστικό ταξίδι στην περίπτωση που μου άρεσε το βιβλίο αισθάνομαι λύπη που δεν θα έχει συνέχεια αλλά όταν δεν μου αρέσει το βιβλίο που διάβασα αισθάνομαι ανακούφιση που τελείωσε.

Κάποιες φορές ταυτίζομαι με συγκεκριμένους ήρωες από τα βιβλία που έχω διαβάσει. Αυτό συμβαίνει σε περιπτώσεις που είτε το θέμα έχει σχέση με την προσωπική μου ζωή είτε που θα ήθελα να είμαι σαν αυτό τον χαρακτήρα του βιβλίου.

Στα βιβλία που αισθάνομαι έντονα συναισθήματα είναι αυτά της κυρίας Ζαϊρη και αυτά του κυρίου Κρομμύδα αλλά αν ήταν να ξεχωρίσω κάποια θα ήταν το Μικροί Άγγελοι και το Μη με λησμόνει.



 Πoτέ μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του. Έχεις απορρίψει βιβλίο μόνο από το εξώφυλλό του ή το αντίστροφο;

Σπάνια να απορρίψω κάποιο βιβλίο από το εξώφυλλο του αλλά υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που έχω επιλέξει βιβλίο με βάση το εξώφυλλο και περίμενα να ακολουθήσει κάτι συγκλονιστικό στις σελίδες του και τελικά με απογοήτευσε.

 Τι θα έλεγες στους αναγνώστες μας για να απολαμβάνουν το Λογοτεχνικό τους ταξίδι;

Να διαβάζουν όσο περισσότερο μπορούν όποτε βρίσκουν ευκαιρία να ανοίγουν ένα βιβλίο και να διαβάζουν έστω και μια σελίδα η οποία είναι αρκετή για να σε χαλαρώσει και να σε κάνει να ξεχαστείς.

Σε ευχαριστώ θερμά!

Για το Love Book Diary




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ