Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΥΧΤΟΓΑΤΟΣ

 

Διαβάζοντας παραμύθια πάντα αναρωτιέμαι που κρύβετε η μεγάλη τους δύναμη και πως κυριεύει τις παιδικές ψυχές. Η δύναμη τους είναι το κείμενο ή οι εικόνες που συνδυάζονται  περίτεχνα με την γλωσσά και κοσμούν τις σελίδες του παραμυθιού;   Το παραμύθι είναι κάτι μοναδικό και παράξενο που κατακλύζει τις ψυχές μας και όλοι θέλουμε να ζούμε στο δικό μας παραμύθι. Το παραμύθι είναι αληθινή ιστορία που μεγαλώνει γενιές μέσα από τα παντοτινά ταξίδια που δεν τα ξεχνάς ποτέ. Ίσως είναι μια προσωπική ανάγκη του ανθρώπου να εκφράσει  τα όνειρα του, την αγάπη του ,την εμπιστοσύνη του και τα θέλω του. Ένα τέτοιο παραμύθι είναι και αυτό που θα σας παρουσιάσω……



Ο μικρός νυχτόγατος της Σόνια Ντανόφσκι που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη είναι ένα κόσμημα, ένα πλουμιστό ρούχο που φορούν κατά την διάρκεια της ανάγνωσης ο αφηγητής αλλά και οι μικροί ακροατές. Πάντα, μα πάντα τα βιβλία του συγκεκριμένου εκδοτικού με εντυπωσιάζουν για την εικονογράφηση, για την ποιότητα του χαρτιού που επιλέγετε για το παραμύθι και για το αριστοτεχνικό δέσιμο της εικόνας με το κείμενο. Το εξαιρετικό αποτέλεσμα ικανοποιεί ακόμη και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη είτε είναι ηλικιακά μικρός ή μεγάλος ,γι’ αυτό αδιαμφισβήτητα να το πάρετε στα παιδιά σας ή να το κάνετε δώρο σε αγαπημένα πρόσωπα.



Η ιστορία μας είναι απλή και ταιριαστή σε όλα τα παιδάκια, γιατί δεν υπάρχει μικρός/ή που να μην αγαπάει τα ζώα. Όλα τα παιδάκια λατρεύουν τα ζωάκια για αυτό οι γονείς τους, τους αγοράζουν λούτρινα σκυλάκια, γατάκια, αρκουδάκια κτλ. Τα περισσότερα παιδιά κοιμούνται με τα αγαπημένα τους κουκλάκια και μάλιστα αρκετά πορεύονται μαζί μέχρι μεγάλη ηλικία και θυμούνται ανά πάσα στιγμή να εξιστορήσουν μία ιστορία με το αγαπημένο τους λούτρινο ζωάκι. Κάποια παιδάκια είναι πιο τυχερά και έχουν την δυνατότητα να μεγαλώσουν με αληθινό ζωάκι στην οικογένεια τους και να μάθουν από μικρή ηλικία να είναι υπεύθυνα προς τρίτους. Μαθαίνουν να φροντίζουν μία άλλη ψυχούλα και να γίνονται πιο δοτικοί στις καθημερινές ανάγκες της.



Τι γίνετε όμως όταν ο μικρός μας ήρωας πρέπει να πάει σε μία λαχειοφόρο που θα γινόταν στο καταφύγιο των ζώων για να μαζευτούν χρήματα για τροφή και φάρμακα για τα ζώα; Χαρίζει όλα τα χνουδωτά ζωάκια του γιατί με αυτή του την κίνηση θα αγοραστούν όλοι οι λαχνοί και κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία μας…. με την αξιοζήλευτη, αξιοθαύμαστη και μοναδική εικονογράφηση, που μόνο αν πάρετε το αντίτυπο στα χέρια σας θα με καταλάβετε. Η κάθε εικόνα είναι ένα έργο τέχνης που σε μαγνητίζει με την αληθοφάνεια των προσώπων και των αντικειμένων και νιώθεις ότι θα ζωντανέψουν και θα σε ακουμπήσουν.

Τα παραμύθια είναι εικόνες, αρώματα, ιστορίες με πολλαπλά μηνύματα, όπως του μικρού νυχτόγατου και του μικρού μας φίλου Αντώνη που μας μαθαίνει να προσφέρουμε σε όποιον έχει ανάγκη, μας μαθαίνει να αγαπάμε τα ζώα και να δεχόμαστε την αγάπη τους μέσα από την ματιά τους , μέσα από το αθώο άγγιγμα τους που θα μας συντροφεύει μια ζωή. Ένα βιβλίο που το απόλαυσα όσο τα παιδιά μου , που μου το ζητάνε κάθε βράδυ να τους το διαβάσω χαϊδεύοντας το σκυλάκι τους που κουρνιάζει στα πόδια τους. Ένα βιβλίο που ζωντανεύει τις αναμνήσεις στους μεγάλους και χτίζει τα γερά θεμέλια της Φιλοζωίας, μέσα από απλή αλλά μεστή γραφή.

Επισκεφτείτε το site της συγγραφέας και εντυπωσιαστεί από την εξαιρετική δουλειά της.

www.sonjadanowski.com




Βιβλίο: Ο μικρός Νυχτόγατος 

Συγγραφέας: Σόνια Ντανόφσκι

Εκδόσεις: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

Love Book Diary: Παρασκευή Παρίσση 


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ-ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ


Η Σόνια Ντανόφσκι γεννήθηκε στο Ίζερλον της Γερμανίας. Σπούδασε σχέδιο στη Νυρεμβέργη και εργάζεται ως συγγραφέας και εικονογράφος στο Βερολίνο. Αυτό που προσπαθεί να πετύχει με τις εικόνες που ζωγραφίζει είναι να κρατήσει τις αναμνήσεις των ανθρώπων ζωντανές. Έχει τιμηθεί πολλές φορές με διεθνείς διακρίσεις.




SONJA DANOWSKI LIVES IN BERLIN WHERE SHE WORKS AS AN ARTIST, AUTHOR AND ILLUSTRATOR,
WITH A PARTICULAR FOCUS ON THE CREATION OF PICTURE BOOKS FOR CHILDREN AND ADULTS.

CONTACT:

MAIL@SONJADANOWSKI.COM


Ο μικρός Αντώνης αποφασίζει να χαρίσει όλα τα χνουδωτά ζωάκια του, ακόμα και τον αγαπημένο του γατούλη, για να μαζέψει χρήματα για τα αδέσποτα ζώα. Η μαμά του είναι πολύ περήφανη για κείνον. Όμως ο Αντώνης νιώθει ότι του λείπουν τα παιχνίδια του. Τότε εκείνη του χαρίζει τον δικό της παλιό χνουδωτό γατούλη, τον Μόντυ. Ο Αντώνης τον φροντίζει με μεγάλη αφοσίωση και η μαμά του του κάνει ένα δώρο που δε φανταζόταν ποτέ… 

Μια βαθιά τρυφερή ιστορία, που θα συγκινήσει ιδιαίτερα τους λάτρεις των ζώων. Μια ιστορία για την ανιδιοτελή προσφορά, για την χαρά της αλληλεγγύης, για την αγάπη μας προς τα ζώα,  που μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.

Για παιδιά 6+ ετών
Πάτρα, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, 2020 - 48σ. - 24.5x31.5εκ.
ISBN: 978-618-5482-00-8

Για το Love Book Diary

Παρασκευή Παρίσση

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ