ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ

     Χωρίς δεύτερη σκέψη είναι το πρώτο βιβλίο της Γεωργίας Εφαπλωματά με το υπέροχο, σύγχρονο εξώφυλλο που απεικονίζει μία νέα γυναίκα να αγκαλιάζει τον εαυτό της, η οποία έχει ανάμεσα στο σώμα της και τα χέρια της λουλούδια , τα οποία στολίζουν διασκορπισμένα όλο το μπλε εξώφυλλο του βιβλίου. Απεικονίζει μία γυναίκα που νιώθει ασφάλεια, επιθυμητή και πρόθυμη για να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Μπορεί όμως να απεικονίζει την νέα αγάπη και τον ενθουσιασμό του νέου έρωτα.



Η Μαρίνα η πρωταγωνίστρια του βιβλίου είναι μία σύγχρονη singe γυναίκα, αυθόρμητη, δυναμική και τυχερή που έχει δυο καρδιακούς φίλους για να μοιράζετε τις σκέψεις της, τους προβληματισμούς της και τους έρωτές της . Θα μπορούσε να είναι μία άλλη Μπρίτζετ Τζόουνς που ο φόβος της το να είναι μόνη της στην πιο δημιουργική ηλικία της εγκαθίστανται στην καρδιά και στο μυαλό της, μόνο που δεν κρατάει ημερολόγιο και δεν έχει τόσο χιούμορ. Θα μπορούσε όμως το βιβλίο να γίνει μία ρομαντική κωμωδία που χωρίς δεύτερη σκέψη ελκυόμαστε από την ερωτική έλξη του κύριου τέλειου μέχρι να να έρθει η στιγμή να ξεφουσκώσει σαν μπαλόνι όλο το φιάσκο της αποπλάνησης και της κοροϊδίας, αλλά πάντα, μα πάντα υπάρχει ένας ελκυστικός άνδρας που χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς έντονους προβληματισμούς είναι ιδανικός για εμάς αρκεί να είμαστε διαθέσιμοι.

Το βιβλίο έχει πολύ γρήγορη ροή, η ιστορία μας αποτυπώνετε με απλή, μεστή γραφή  και παρουσιάζει όλους τους προβληματισμούς των νέων ανθρώπων που θεωρούν την αγάπη διασκέδαση και ποτέ δεν χρειάζονται κανέναν, όμως όταν τα χρόνια περνούν είναι ολομόναχοι στο σπίτι τους ,χωρίς να έχουν μία σκέψη να τους κρατά μακριά από τα προβλήματα τους. Νιώθουν ανασφάλεια στο αν θα βρουν το έτερο ήμισυ και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θέλουν να είναι πραγματικά μόνοι…. Το πιο σημαντικό.



 Έτσι όταν έρθει η στιγμή για ένα καινούργιο ξεκίνημα σκέψεις πολλές κατακλύζουν το μυαλό τους και  επηρεάζουν τις αποφάσεις τους, δεύτερες σκέψεις που πάντα σου προκαλούν φόβο και σε κρατούν μακριά πριν από κάθε νέα κίνηση. Όμως που είναι η τόλμη; Για να γίνει κάποιος ευτυχισμένος θέλει και λίγο τόλμη, θέλει μία εκτόνωση των συναισθημάτων του, μία εκκίνηση του εαυτού του προς τα εμπρός ,μα πάνω από όλα οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας και να ξέρουμε πραγματικά τι θέλουμε, γιατί έτσι θα έρθει ο έρωτας και η αγάπη. Φανταστείτε να τραγουδάτε το all by myself με ένα ποτό στο χέρι και να μεθάτε μόνοι σας, αντί να παίρνετε γενναίες αποφάσεις με το ρίσκο να βγουν καλές και αν δεν έχουν το αποτέλεσμα που επιθυμείτε τουλάχιστον προσπαθήσατε για μία νέα αρχή που μπορεί να σας αλλάξει την ζωή.

Το βιβλίο ήταν μία ευχάριστη πνοή μέσα στο δύσκολο πρόγραμμα της καθημερινότητας, ένα μικρό ξεκούραστο διάλειμμα παρέα με την Μαρίνα. Είναι ένα βιβλίο που σου φανερώνει ότι δεν πρέπει να χάνεις τις όμορφες στιγμές λόγω των δεύτερων σκέψεων!!!!!!!!!

Βιβλίο: Χωρίς δεύτερη σκέψη (Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ )

Συγγραφέας : Γεωργία Εφαπλωματά

Εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα (http://e-pediobooks.gr)

Love Book Diary: Παρασκευή Παρίσση

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Γεωργία Εφαπλωματά γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο ΑΠΘ και εργάστηκε ως ιδιωτική τραπεζική υπάλληλος. Το χωρίς δεύτερη σκέψη είναι το πρώτο της βιβλίο.

Αντιγράφω από το blog της Γεωργίας το βιογραφικό της για να την μάθετε καλύτερα.

Με λένε Γεωργία και είμαι η μαμά της Νικόλ & της Στέλλας.

Τα τελευταία χρόνια μοιράζω τη ζωή μου ανάμεσα στο Άμστερνταμ & τη Θεσσαλονίκη.
Τους περισσότερους μήνες ζω στο Άμστερνταμ και μου λείπουν οι δικοί μου, οι φίλοι μου, ο ήλιος & η γαλάζια θάλασσα... 

Μου αρέσει πολύ το διάβασμα, οι χειροτεχνίες & η ζαχαροπλαστική.
Έχω μανία με την καθαριότητα. Αντιπαθώ τις γάτες. Αγαπώ τη γαλλική μουσική.

Το blog μου απευθύνεται κυρίως σε Ελληνίδες μαμάδες που ζουν & μεγαλώνουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό,
αλλά φυσικά και σε όλες τις υπόλοιπες μαμάδες εντός συνόρων... :)


Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
miamamastaxena@gmail.com

Ή μέσω της σελίδας μου στο Facebook.

Ευχαριστώ που περάσατε από το blogo-σπιτάκι μου! :
)



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Η Μαρίνα εργάζεται ως διοργανώτρια εκδηλώσεων σε μια καταξιωμένη εταιρεία και νιώθει ερωτευμένη με τη δουλειά της, παρά την απαιτητική διευθύντρια που της δυσκολεύει τη ζωή.


Αδιόρθωτα ακατάστατη, αυθόρμητη, δυναμική και single, παρέα με τους δύο καλύτερούς της φίλους –τον Μάνο και την Ντέπη– δουλεύουν, ερωτεύονται, απογοητεύονται, μα πάντα στηρίζουν ο ένας τον άλλον.

Η μεγάλη της αδελφή, που ζει στο εξωτερικό, είναι πάντα παρούσα μέσω των emails που ανταλλάσσουν, και οι γονείς της, ακλόνητες σταθερές, ακόμα κι όταν οι απόψεις τους συγκρούονται.

Σε έναν γάμο που έχει αναλάβει να διοργανώσει, η Μαρίνα γνωρίζει τον Πέτρο.

Έναν επιτυχημένο γιατρό που την ερωτεύεται με την πρώτη ματιά και τη διεκ­δικεί.

Μοιάζει να είναι ο «κύριος τέλειος». Είναι όμως στ’ αλήθεια;

Και τι ρόλο θα παίξουν στη ζωή της ένα μικρό κανίς, η κουτσομπόλα της γειτονιάς, ένα κοριτσάκι και ένας γοητευτικός αρχιτέκτονας;

Ένα ρομαντικό μυθιστόρημα για τις δεύτερες σκέψεις μπροστά σε κάθε νέο ξεκίνημα.

Μυθιστόρημα, Ελληνικά Γράμματα, 2020, 408 σελ

Για το Love Book Diary 

Παρασκευή Παρίσση


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ