ΡΩΞΑΝΗ

 

    Το αστυνομικό μυθιστόρημα πάντα κινεί το ενδιαφέρον του αναγνώστη, ο οποίος αναζητεί από τα στοιχεία που του δίνει ο συγγραφέας να βρει πρώτος τον ένοχο πριν την αποκάλυψη. Η ''Ρωξάνη'' είναι ένα βιβλίο ρεαλιστικό πάνω από όλα, το οποίο διαβάζεται πολύ γρήγορα και κρατά το άτομο που διαβάζει το κείμενο σε αγωνία. Πολλές φορές αναρωτιέσαι αν όντως πρόκειται για δολοφονία ή είναι αυτοκτονία..... αλλά ο συγγραφέας σου δίνει στοιχεία για το περιστατικό και εσύ προσπαθείς να λύσεις το μυστήριο. Όλοι είναι ύποπτοι μέχρι αποδείξεως του εναντίον. Όμως όταν σε μία πλοκή μυστηρίου υπάρχει και ρομάντζο τότε για τους περισσότερους αναγνώστες η πλοκή είναι ολοκληρωμένη.



    ''Ρωξάνη'' ο τίτλος του βιβλίου με τις μικρές φωτογραφίες να κοσμούν το εξώφυλλο και ένα χαρτάκι κομματιασμένο, που αν το βάλεις σε μία σειρά οι λέξεις παίρνουν νόημα και οι προτάσεις σε κατευθύνουν σε ένα μονοπάτι για να εξιχνιάσεις το έγκλημα. Πριν ξεκινήσω την ανάγνωση έψαξα τι σημαίνει το όνομα, γιατί η πρώτη σκέψη μου ήταν να σιγομουρμουρίζω το τραγούδι Roxanne του γνωστού συγκροτήματος the Police, αλλά βρήκα ότι χρησιμοποιείται στις γυναίκες που έχουν δύσκολο και παράξενο χαρακτήρα. Η Ρωξάνη είναι ανεξάρτητη, προτιμάει να ζει μόνη, παρόλο που ο έρωτας έχει πολύ ευεργετική επίδραση πάνω της. Έχει πολύ γούστο και ξέρει να το καλλιεργεί στην εμφάνισή της και στο σπίτι της και όντως η ηρωίδα μας είναι νέα, όμορφη αλλά δεν ξέρω πόσο αθώα.

    Η Αστυνομική πλοκή είναι πολύ γρήγορη, η αφηγηματική περιγραφή άκρως ρεαλιστική και οι χαρακτήρες καλογραμμένοι και τολμηροί. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΙΑ. Ανεξήγητα γεγονότα, μαρτυρίες και πρόσωπα με μυστικά σκεπάζουν με ένα μυστηριώδες πέπλο την ιστορία μας, Ο Άρης Βικέλας μπορεί να είναι ένας συγγραφέας που αναζητά την έμπνευση για να γράψει ακόμη ένα βιβλίο, όμως μπλέκεται στην υπόθεση με έντονους προβληματισμούς και έρχεται να συμπληρώσει την αστυνομική έρευνα.

    


    Όλοι είμαστε εν δυνάμει δολοφόνοι λένε, αρκεί να βρεθούμε την κατάλληλη στιγμή σε λάθος μέρος και στην ανάλογη ψυχολογική κατάσταση. Το χρήμα κινεί τα πάντα ακόμη και την εξουσία και δυστυχώς οι σχέσεις των ανθρώπων μπορούν να επηρεαστούν θελημένα τις πιο πολλές φορές από αυτή την δύναμη και να είναι καταστροφικές. Ίσως και να είναι ο στόχος του συγγραφέα να περάσει μέσα από την μυθιστορηματική πλοκή αυτό το μήνυμα, ότι τα χρήματα διαφθείρουν τους ανθρώπους με ελαττώματα και χωρίς αναστολές.

    Όμως όλοι είναι ίδιοι απέναντι στον θάνατο.




    Είδα τα άσαρκα οστά και είπα. Άρα ποιος είναι ο νεκρός; Βασιλιάς ή στρατιώτης; Πλούσιος ή φτωχός; Δίκαιος ή αμαρτωλός;


Βιβλίο: Ρωξάνη (Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Μοσχάτο;

Εκδόσεις : Κλειδάριθμος ( www.klidarithmos.gr)

Love book diaty : Παρασκευή Παρίσση

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ


    Ο Κωνσταντίνος Μοσχάτος γεννήθηκε το 1988, μεγάλωσε στον Πειραιά και αποφοίτησε από το λύκειο της Ιωνιδείου Σχολής. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κι έχει εργαστεί για χρόνια ως αθλητικός δημοσιογράφος.






Ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ που εκτυλίσσεται στο κάστρο της Μονεμβασιάς.

Θάνατος στην καστροπολιτεία

Τη νύχτα της Μεγάλης Παρασκευής, ένα νεαρό κορίτσι πέφτει από τον βράχο της Μονεμβασιάς. Ο Άρης Βικέλας, ένας συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας που βρίσκεται στην Καστροπολιτεία αναζητώντας έμπνευση, μπλέκεται χωρίς να το καταλάβει στον μυστηριώδη θάνατο της Ρωξάνης Λάσκαρη.


Αυτοκτονία ή έγκλημα;

Ένα σημείωμα που βρίσκει ο Άρης, σε συνδυασμό με κάποια ανεξήγητα γεγονότα και αντικρουόμενες μαρτυρίες, τον οδηγεί σε έρευνα για να μάθει την αλήθεια.
Όταν την ανακαλύψει, όμως, θα καταλάβει πως τα πάντα κρέμονται από ένα σκοινί.

 

Απόσπασμα από το βιβλίο:

Ξάπλωσε ανάσκελα, βάζοντας τις παλάµες πίσω από το κεφάλι. ∆εν άναψε καν το πορτατίφ. Για µια στιγµή σκέφτηκε το κορίτσι. Την απελπισία που οδηγεί στην αυτοκτονία. Την ψυχοσύνθεση του ανθρώπου που δίνει τέλος στην ίδια του τη ζωή. Τις τελευταίες στιγµές πριν από ένα µη αναστρέψιµο αποτέλεσµα. Ένα σκοτεινό δωµάτιο σαν το δικό του, µε τον τοίχο να εµποδίζει τη διαφυγή.

Έπιασε το µπλοκάκι του και πρόσεξε το ερωτηµατικό δίπλα στη λέξη αυτοκτονία.

Ξαφνικά τινάχτηκε κι έφερε το λάπτοπ στα πόδια. Άνοιξε τη µηχανή αναζήτησης και πληκτρολόγησε. Ρωξάνη Λάσκαρη.

Για το Love Book Diary




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ