Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΚΑΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΘΕΛΟΥΝΕ ΑΓΚΑΛΙΑ

 

Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΚΑΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΘΕΛΟΥΝΕ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ



Το παραμύθι που θα σας παρουσιάσω ασχολείται με ένα πολύ ευαίσθητο θέμα μέσα από την συγκινητική ιστορία του Ηρακλή, ενός μικρού παιδιού που δεν μπορεί να καταλάβει, γιατί ο παππούς και η γιαγιά του δεν είναι καλά! Τα παιδάκια μας βρίσκονται στον λουλουδένιο κόσμο του παραμυθιού και της ζωγραφικής στην νηπιακή ηλικία και η ψυχούλα τους αδυνατεί να αντιληφθεί όταν κάποιο μέλος της οικογένειας έχει μία ασθένεια. Συνήθως νομίζει ότι δεν το αγαπάνε , έχει μία ανησυχία και μία θλίψη. Τι θέλει το μικρό μας; Μα αγάπη, αγκαλιά και ζεστασιά!!

Τι εικόνα έχουν τα παιδιά μας για την γιαγιά και τον παππού τους; Αν κρίνω από τα δικά μου τους λατρεύουν αν και τους θεωρούν μεγάλους. Ειδικά την γιαγιά τους !!!!Μπορώ να σας πω ότι στεναχωριούνται όταν δεν μπορούν να πάνε σε αυτούς, γιατί μπορεί η γιαγιά ή ο παππούς τους να είναι άρρωστοι. Αγαπημένοι μου αναγνώστες, φανταστείτε πως θα αντιδράσουν την στιγμή που δεν θα είναι πραγματικά καλά , λόγω κάποιας σοβαρής πάθησης.

ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.



Ο προβληματισμός των παιδιών είναι εμφανής και εδώ έρχεται η έμπειρη δασκάλα που είναι δίπλα στα παιδιά να τα καταλάβει και να τα αγκαλιάσει. Ο Ηρακλής μας αγαπά την δασκάλα του πάρα πολύ και συζητά τον προβληματισμό του μαζί της, ότι κάτι έχουν οι παππούδες τους και μπορεί να φταίει αυτός. Η δασκάλα του με την μαγική δύναμη που της δίνει η θέση της, αφού τα παιδάκια μας αγαπούν πολύ τις δασκάλες τους και τις ακούν περισσότερο από τους γονείς τους, θα απαλύνει τον πόνο του και θα τον βοηθήσει να καταλάβει … με ποιον τρόπο; θα το δείτε όταν το πάρετε το βιβλίο στην αγκαλιά σας.

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Με αφορμή το βιβλίο μπορείτε να συζητήσετε με τα παιδάκια σας για τον κύκλο της ζωής. Γεννιόμαστε μωράκια, γινόμαστε παιδάκια, έφηβοι, μεγάλοι σαν τον μπαμπά και την μαμά και μετά παππούδες!!! Έτσι είναι η ζωή .. εκεί που είσαι ήμουν και εδώ που είμαι θα έρθεις, λόγια σοφά!! Για αυτό πρέπει η οικογένεια να είναι δεμένη και αγαπημένη για να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν .Το πιο σημαντικό είναι να ενημερώνουμε τα παιδάκια μας ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του καθενός για οποιαδήποτε ασθένεια μπορεί να αντιμετωπίζει ο παππούς ή η γιαγιά για να το αποδεχθεί και να μην προβληματίζεται η καρδούλα του αν φταίει αυτό. Καλύτερα να είναι χαρούμενο και γελαστό στη λιλιπούτεια χώρα του.

ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΙΟ ΓΕΛΑΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ

Και έτσι πρέπει να παραμείνει ,χωρίς να κλονιστεί η σχέση του λόγω των γηρατειών ή μιας ασθένειας. Μοιραστείτε τα συναισθήματα σας μέσω του βιβλίου , το οποίο μου άρεσε πολύ για να νιώσουν τα παιδάκια σας ασφάλεια και όχι φόβο στο  ότι μπορεί να πάθετε και εσείς κάτι.

Το μόνο που θα ήθελα στο συγκεκριμένο βιβλίο είναι να είχε πιο έντονα, ανοιχτά χρώματα, γιατί τα αγαπούν περισσότερο τα παιδιά!



ΚΑΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΕΝΙΩΣΕ ΗΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΟΜΕΝΟΣ ΞΑΝΑ

Βιβλίο: Ο παππούς και η γιαγιά θέλουνε μία αγκαλιά

Συγγραφέας: Αγγελική Μάνου

Εκδόσεις: Υδροπλάνο

Love Book Diary: Παρασκευή Παρίσση




Η Αγγελική Μάνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άρτα αλλά ζει κι εργάζεται στην Αθήνα.

Είναι Νηπιαγωγός, Διδάκτωρ & Διπλωματούχος Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού. Μέσα από την αλληλεπίδραση με παιδιά προσχολικής ηλικίας έμαθε να δημιουργεί παραμυθοϊστορίες, να τις ζωντανεύει με εικόνες και να τις δραματοποιεί με τους μαθητές στην τάξη, ξεδιπλώνοντας συναισθήματα και καλλιεργώντας θετικές συμπεριφορές. Έγραψε και εικονογράφησε με τους μαθητές της, το παραμύθι «Το Δάσος της Αγάπης».

Το πρώτο της βιβλίο, «Διαπολιτισμική Συμβουλευτική στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαηλιού, και το πρώτο της παραμύθι «Η Νεράιδα Ευγενία και το Τζίνι Βοηθεία!» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.

Πιστεύει πως «η ζωή, όχι μόνο των παιδιών αλλά και η δικιά μας, είναι γεμάτη ιστορίες και εικόνες σαν αυτές των παραμυθιών, που ζωντανεύουν, κι άλλοτε είναι πιο ξέθωρες ενώ άλλοτε ζωηρεύουν, ανάλογα με τα βιώματα και τα συναισθήματά μας».

Στοιχεία επικοινωνίας: angmanou@gmail.com

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο παππούς και η γιαγιά είναι ΑΓΑΠΗ και ΛΑΤΡΕΙΑ για τα παιδιά. Αλλά και τα εγγόνια είναι ΔΥΝΑΜΗ και ΖΩΗ για εκείνους. Η σοφία της λαϊκής ρήσης «Του παιδιού μου το παιδί είναι δυο φορές παιδί μου» εκφράζει εύστοχα τη δυναμικότητα αυτού του δεσμού, που είναι θεμελιώδης για την υγιή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.

Τι γίνεται όμως όταν η σχέση αυτή κλονίζεται από τα γηρατειά ή κάποια ασθένεια και πώς μπορούμε να είμαστε ενσυναισθητικοί απέναντι στους ηλικιωμένους;
Μια συγκινητική ιστορία ενός παιδιού που βιώνει την ασθένεια του παππού και της γιαγιάς με τρυφερότητα και μεγαλείο ψυχής…

Για το Love Book Diary 

Παρασκευή Παρίσση


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ