ΓΙΑΝΚΕΑ

     ''ΓΙΑΝΚΕΑ''

    Αγριολούλουδο σπάνιο, όπως η φιλία και η αγάπη που αντέχουν στον χρόνο. 




    
    Έτσι είναι το '' ΓΙΑΝΚΕΑ '' σαν τα σεντούκια που τα έχεις ερμητικά κλειστά και αν τα ανοίξεις  θα γεμίσουν το δωμάτιο με νότες , οι οποίες  θα βγουν σαν αερικό από τα χρόνια που ήταν κλεισμένες  και θα γεμίσουν τον χώρο ,θα σε πάρουν αγκαλιά και θα σε ταξιδέψουν σε ευχάριστα ή δυσάρεστα μονοπάτια.



    Ο άνθρωπος μεγαλώνει αναπόφευκτα, η βιολογική του ηλικία δεν συμπίπτει πολλές φορές με την ηλικία της καρδιάς. Στην καρδιά πάντα θα είναι παιδί και θα λαχταρά να γευτεί άπιαστα όνειρα σαν τους έφηβους με την μόνη διαφορά  θα είναι πιο ώριμος και σοφός. Ναι όσο μεγαλώνω το καταλαβαίνω πολύ καλά αυτό το μήνυμα που περνά μέσα από τις σελίδες του βιβλίου η συγγραφέας. Ο άνθρωπος απολαμβάνει την ζωή στην αρχή της πορείας του και στο τέλος, που σταματά να αγωνίζεται μέσα στο άγχος για πράγματα που δεν έχουν νόημα εν τέλει. Αναζητά την απόλαυση, νοσταλγεί συναισθήματα, τόπους και επιθυμεί να επιστρέψει σε ευχάριστες καταστάσεις που έζησε στην παιδική του ηλικία. Όσο πόνο και να του προκάλεσαν παλιά γεγονότα τα θυμάται με ένα μειδίαμά ζωγραφισμένο στα χείλι του. 


     Έτσι είναι και το ''ΓΙΑΝΚΕΑ'' ένα λουλούδι που μόνο του επιβιώνει όσο και να το χτυπά η βροχή, το χιόνι και ο άνεμος παραμένει εκεί φυλαχτό μέσα στην χούφτα σου αν το κρατάς γερά και σου θυμίζει το πιο ακριβό ενθύμιο που έχεις, την ζωή σου, τα όνειρα σου, τους παιδικούς σου έρωτες και όλες τις χαρμολύπες που έχεις γευτεί.

    Η ιστορία του καθενός είναι μυστικό φυλακτό, σαν μενταγιόν που το κρύβεις στον κόρφο σου για να μην ανοίξει τα φτερά και πετάξει.
    
    Μέσα από μία υπέροχη, μεστή γραφή η συγγραφέας σε ταξιδεύει στον Όλυμπο , γεύεσαι τις ομορφιές του, αλλά χαμογελάς στους θεούς του Ολύμπου που ακόμη σου κλείνουν το μάτι αν περάσεις από το βασίλειο τους. Μέσα από ένα υπέροχο λεξιλόγιο και ξεχασμένο στο πέρασμα του χρόνου θα ταξιδέψεις πάνω στο χαλί σου, σαν τον Αλαντίν που θυμάσαι από τα παιδικά σου χρόνια, και θα δείς αποστασιοποιημένος τον εαυτό σου όταν ήσουν μικρός και έτρεχες στο χωριό χαμογελαστός με τους φίλους σου. Φίλους που μπορεί να τους έχεις μια ζωή, φίλους που μπορεί είναι δίπλα σου μέχρι το ηλιοβασίλεμα της ζωής σου. Τι πιο όμορφο!

    Αγαπημένοι μου αναγνώστες το βιβλίο το αγάπησα πολύ λόγω της γραφής του και λόγω του ότι έχω ένα ''ΓΙΑΝΚΕΑ'' στην καρδιά μου και το κοιτώ ... αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι ότι όσο μεγαλώνεις γίνεσαι πιο όμορφος άνθρωπος, διεκδικείς πολύτιμες δεύτερες ευκαιρίες για την πολυπόθητη ευτυχία!!

    ΓΙΑΝΚΕΑ μία αναρρίχηση στα απόκρυφα της ψυχής σου!


Βιβλίο: ΓΙΑΝΚΕΑ

Συγγραφέας: Χριστίνα Σουλελέ

Εκδόσεις : Άνεμος Εκδοτική


Love Book Diary: Παρασκευή Παρίσση



Η Χριστίνα Σουλελέ γεννήθηκε στην Αθήνα.

Σπούδασε παιδαγωγικά, μετεκπαιδεύτηκε στην Ειδική Αγωγή και υπηρετεί ως δασκάλα Ειδικής Αγωγής στη δημόσια εκπαίδευση.

Αγαπά τα ταξίδια, την ορειβασία, το διάβασμα και το θέατρο.

Διηγήματά της έχουν δημοσιευθεί στον ιστότοπο «τοβιβλίο.net» και σε άλλες λογοτεχνικές ιστοσελίδες, ενώ έχουν συμπεριληφθεί και σε συλλογικές εκδόσεις. Το 2019, δημοσιεύτηκε η συλλογή διηγημάτων της «Ο ανάποδος καθρέφτης», με τη μορφή e-book, από τις εκδόσεις «το βιβλίο.». Συμμετοχές με έργα της υπάρχουν σε καλλιτεχνικά ημερολόγια και ανθολόγια ποίησης.

Έχει βραβευτεί με έπαινο παραμυθιού από τον 16ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Εταιρείας Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου για το παραμύθι της «Ο Πλόκο του βυθού».


Το «Γιάνκεα», που κυκλοφορεί από την Άνεμος Εκδοτική, είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Γιάνκεα





Λιτόχωρο, 1964

Κάτω από τη σκιά του επιβλητικού Ολύμπου, γεννημένος σε μια οικογένεια στιγματισμένη από τον αδελφοκτόνο Εμφύλιο, ο εντεκάχρονος Ανδρέας θα ζήσει από κοντά τον πανηγυρικό εορτασμό των πενήντα χρόνων από την κατάκτηση της κορυφής, ανεβαίνοντας κι εκείνος μαζί με την ορειβατική αποστολή. Επιστρέφοντας θα φέρει μαζί του μικρά λάφυρα για τους αγαπημένους του, με πολυτιμότερο δώρο όλων το αγριολούλουδο Γιάνκεα που φυτρώνει στο βουνό των θεών, για να το προσφέρει στην Κατερίνα, τον πρώτο του έρωτα.


Μπορντό Γαλλίας, 2017

Σε ένα τοπίο βγαλμένο σαν από πίνακα, η ζωγράφος Κάρμεν ετοιμάζεται πυρετωδώς για μια έκθεση ζωγραφικής στην Ελλάδα, όπου θα επιστρέψει για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες. Πολλές και επώδυνες οι μνήμες της από τα χρόνια που έζησε εκεί, αφού η ζωή της δεν δρομολογήθηκε από την ίδια, αλλά από τον αυταρχικό πατέρα της που της στέρησε άδικα όσα επιθυμούσε.

Οι ήρωές μας, πλαισιωμένοι από φίλους σπάνιους και συναισθήματα που καίνε ασίγαστα, καλούνται να χαράξουν εκ νέου την πορεία τους, κάνοντας τις επιλογές που προστάζει η καρδιά τους και διεκδικώντας όση ευτυχία τους αναλογεί.


Ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα για τις ανηφοριές, τις επικίνδυνες στροφές και τους γκρεμούς της ζωής, που ελλοχεύουν σε κάθε μας βήμα, αλλά και τις πολύτιμες δεύτερες ευκαιρίες για τη διεκδίκηση της πολυπόθητης ευτυχίας.


Για το Love Book Diary


Παρασκευή Παρίσση

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ