Ο ΔΡΟΜΟΣ Ο ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ ΤΑΞΙΔΕΜΕΝΟΣ

 

Ο δρόμος ο λιγότερος ταξιδεμένος, είναι η μεγαλύτερη αναγνωστική πρόκληση που είχα το 2020, είναι το μοναδικό βιβλίο που έχω στο κομοδίνο μου και το διαβάζω αργά, πολύ αργά σαν τις δόσεις του φαρμάκου που σου γράφει ο γιατρός σου. 




Δεν θα ήθελα κανένας αναγνώστης να το πάρει και να το διαβάσει απνευστί, γιατί θα χάσει όλη την μαγεία των λέξεων και όλο το νόημα του κειμένου που σας εγγυώμαι ότι θα σας κάνει να σκεφτείτε πολλά πράγματα διαφορετικά. Θα μου πείτε φυσικά τι είναι αυτό το ξεχωριστό που έχει αυτό το βιβλίο και το καθιστά  σε υψηλή θέση στη καρδιά του  αναγνωστικού κοινού και έχει γίνει ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ; Θα σας πω ειλικρινά… είναι ο τρόπος που παρουσιάζει την βασική θεωρία του για τη ζωή, τους ανθρώπους και την αγάπη  ο Ψυχίατρος Μ. SCOTT PECK .

Όλες οι ιστορίες, όλα τα παραδείγματα που αναφέρονται μέσα στις σελίδες του βιβλίου είναι τεκμηριωμένα επιστημονικά και σε βοηθούν πρώτα να κατανοήσεις τα προβλήματα σου, να βρεις εσωτερική γαλήνη και ψυχική ηρεμία και έπειτα να βελτιώσεις τις σχέσεις σου. Τι αναζητάμε σε αυτή την ζωή όσο μεγαλώνουμε; Ηρεμία ... ναι αγαπημένοι μου αναγνώστες ηρεμία στην ψυχή μας , όσο και να αγωνιστείς, όσο και να παλέψεις να καταφέρεις τα αδύνατα, όσα χαστούκια και να φας στο τέλος αναζητάς την ηρεμία και την γαλήνη στην ψυχή σου , εφόσον παραμένεις ακόμη άνθρωπος.

Πως θα το καταφέρεις αυτό όμως; Μα μόνο μέσα από την πειθαρχία και σας το γράφω αυτό γιατί το πιστεύω πολύ και το τηρώ όσο μπορώ. Ακόμη και τώρα που είναι Σάββατο πρωί ,η ώρα είναι έξι, βρέχει και δεν είμαι στο κρεβάτι μου αλλά είμαι εδώ και σας αράζω λέξεις στις λευκές σελίδες μου για να επικοινωνήσω μαζί σας, είναι μία μορφή πειθαρχίας που έχω επιβάλει στον εαυτό μου γιατί είναι το μέσο μου για την πνευματική μου εξέλιξη… η ανάγνωση και η γραφή. Η πειθαρχία σε αυτό που κάνετε, ο χρόνος που θα αφιερώσετε σε αυτό που αγαπάτε θα σας εξελίξει πνευματικά.


Η ζωή μας είναι πόνος , οδύνη και προβλήματα , γιατί αν τα βάλεις κάτω και τα μετρήσεις είναι περισσότερα από τις χαρές που θα πάρεις. Ο πόνος και ο φόβος είναι αυτά τα δύο διαολάκια που κυριαρχούν την ψυχή μας και δεν μας αφήνουν να δούμε καθαρά το τοπίο μπροστά μας και να βρούμε την λύση. Η αποφυγή των προβλημάτων είναι η πρωταρχική βάση των ψυχικών ασθενειών και αν δεν είσαι μέρος της λύσης, τότε είσαι μέρος του προβλήματος.

Και η αγάπη , που είναι η αγάπη στην ζωή μας; Η αγάπη είναι παντού αλλά για να την δεις και να την γευτείς χρειάζεται κριτική ικανότητα, κάτι περισσότερο από το ένστικτό που μας έχει χαρίσει ο Θεός, ακόμη και στην οδυνηρή λήψη αποφάσεων. Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι δυο άνθρωποί που αγαπιούνται ειλικρινά μπορούν να ζήσουν χώρια.. για σκεφτείτε το… αλλά επιλέγουν να ζουν μαζί!!!

Όσον αφορά την Ψυχοθεραπεία γιατί χωρίς αυτήν δεν νομίζω να υπήρχε αυτό το βιβλίο μπορώ να σας πω ότι είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι της αλήθειας , γιατί εκθέτουμε τον εαυτό μας σε αμφισβήτηση. Μπορώ να σας γράφω ώρες για αυτό το βιβλίο αλλά θα χαθεί η μαγεία του για αυτό σας το προτείνω να το διαβάσετε και να μου πείτε την άποψη σας.

Το βιβλίο αυτό πρέπει να σας αναφέρω ότι έγινε γνωστό , όπως λέμε εμείς οι αναγνώστες από στόμα σε στόμα και αυτό είναι το πιο σημαντικό για να κρατήσεις στα χέρια σου καλά βιβλία. Καμία διαφήμιση δεν μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα όσον αφορά την προώθηση ενός βιβλίου σε σχέση με ένα ικανοποιημένο αναγνώστη, γιατί το βιβλίο θα παραμείνει μέσα στο χρόνο και θα διαβαστεί από γενιά σε γενιά και δεν θα ξεχαστεί, δεν θα εξαφανιστεί όπως τα πυροτεχνήματα στον ουρανό. Ο δρόμος είναι ένα διαμαντάκι στο είδος του και το μεγαλύτερο μέρος του είναι κλινική δουλειά του συγγραφέα με τους ασθενείς του. Απλά διαβάστε το…. Εμένα θα συνεχίσει να με ταξιδεύει!!

Ο δε τίτλος είναι μοναδικός, είναι το κλείδι που μπήκε στην κλειδαριά και άνοιξε την πόρτα σε ένα δωμάτιο που ακούγεται το τραγούδι Θαλασσογραφία.... Να μας πας μακριά, να μας πας στα πέρα μέρη!! Ας ταξιδέψει ο καθένας στον δικό του κόσμο και να βγει νικητής!! 


Βιβλίο: Ο δρόμος ο λιγότερος ταξιδεμένος

Συγγραφέας: M. Scott Peck

Mετάφραση: Σοφία Ανδρεοπούλου

Εκδόσεις : Πεδίο ( http://e-pediobooks.gr  )

Love Book Diary: Παρασκευή Παρίσση


Λίγα Λόγια για το βιβλίο ( ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ )


O συγγραφέας: M. Scott Peck



Ο M. Scott Peck γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1936 και πέθανε στο Κονέκτικατ το 2005. Αποφοίτησε από τα Πανεπιστήμια Harvard και Case Western Reserve, και στη συνέχεια υπηρέτησε στα ιατρικά τάγματα του αμερικανικού στρατού μέχρι το 1972, οπότε άρχισε να εργάζεται ιδιωτικά. Το 1984 ίδρυσε μαζί με τη σύζυγό του το Ίδρυμα για την Ενθάρρυνση της Κοινότητας, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό στον οποίο αφιέρωσε σημαντικό μέρος του χρόνου και της περιουσίας του. Έγραψε πολλά βιβλία και έδωσε αναρίθμητες διαλέξεις σε όλο τον κόσμο. Το πιο διάσημο από τα έργα του είναι Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος, στο οποίο παρουσιάζει τη βασική θεωρία του για τη ζωή, τους ανθρώπους και την αγάπη.

Κανένα άλλο κείμενο δεν άλλαξε τόσο τη διανοητική και πνευματική ζωή μιας ολόκληρης γενιάς ανθρώπων όσο αυτό το εκπληκτικό βιβλίο. Σε αυτό ο Δρ Scott Peck, διάσημος ψυχίατρος και συγγραφέας, μας παρουσιάζει τη νέα «ψυχολογία της αγάπης»: έναν διαφορετικό τρόπο να βλέπουμε τη ζωή, τον εαυτό μας και τους άλλους. Οι εμβριθείς ιδέες, τα ζωντανά παραδείγματα, οι συναρπαστικές ιστορίες και τα τεκμηριωμένα επιστημονικά δεδομένα θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε σε βάθος τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να διαχειριστούμε τα προβλήματά μας, να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας και να βρούμε εσωτερική γαλήνη και φώτιση. Πορευόμενος μέσα στα δύσβατα μονοπάτια των ανθρώπινων ιδεών και σχέσεων, ο συγγραφέας ανοίγει για εμάς τον δρόμο προς την πνευματική ανάπτυξη, την εσωτερική ισορροπία – και τελικά προς μια ολοκληρωμένη και γεμάτη νόημα ζωή.

Από τα μεγαλύτερα μπεστ σέλερ του είδους του, Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες και έχει επηρεάσει βαθιά με τις ιδέες του εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Μπορείτε να διαβάσετε λίγες σελίδες από το βιβλίο για να πάρετε μία γεύση

Για το Love Book Diary

Παρασκευή Παρίσση

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ