ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΑΝΟΙΧΤΟ

 

‘’Παράθυρο Ανοιχτό’’ το καινούργιο βιβλίο της Μαρίνας Πετροπούλου με το μπορντό κόκκινο εξώφυλλο, το οποίο απεικονίζει μία γυναίκα που έχει καλυμμένο το πρόσωπό της εκθέτοντας στο φώς μόνο το πιγούνι , τον λαιμό και τα βαμμένα χείλι της που είναι άκρως θελκτικά!! Μια γυναίκα μυστήριο που ταξιδεύει σε χώρες με αυστηρούς νόμους για το γυναικείο φύλλο, αλλά ταυτόχρονα ψάχνοντας την ταυτότητα της.


                                  


Η συγγραφέας μέσα από το μυθιστόρημα της επιχειρεί να αποδείξει ότι οι άνθρωποι είναι καλύτερο να ζουν σαν τον άνεμο, σαν τα πουλιά που ελεύθερα πετούν ή σαν το κύμα που έρχεται με ορμή αφρίζοντας στις ακτές δημιουργώντας ένα εξαίσιο θέαμα. Πολλές φορές είναι καλύτερο να βλέπεις και να αναπνέεις τον δροσερό αέρα που έρχεται από ένα ανοιχτό παράθυρο, γιατί καθαρίζει η σκέψη σου, ηρεμείς και αφήνεις την ζωή σου να εξελιχθεί προς πολλές κατευθύνσεις. Ο έρωτας είναι λύτρωση, είναι μοναδικός, μαγικός, δημιουργικός, ανανεωτικός ακόμη και αν περνάει από δυσκολίες , γι’ αυτό πάντα πρέπει να έχεις ένα παράθυρο ανοιχτό για να σε βρουν τα βέλη του.


Στην ζωή μας υπάρχουν πολλά ανοιχτά παράθυρα αρκεί να τα δούμε και να τα ανοίξουμε!! Θα μπορούσα να σας πω πολλά αλλά θα αρκεστώ στην αγάπη, στην φιλία, στον έρωτα, και στην ελευθερία!! Μέσα από τις κοινωνικές μας σχέσεις ανοίγουν τα παράθυρα για να μας βλέπουν, για να αγναντεύουμε την ζωή και να έχουμε ελπίδα για το αύριο που θα έρθει να μας συντροφεύσει και να μας χαϊδέψει απαλά το μάγουλο. Το ανοιχτό παράθυρο σε οδηγεί πάντα σε ένα ωραίο θέαμα, πάντα σου έρχεται στο μυαλό η θάλασσα με το απέραντο γαλάζιο ή ο ουρανός και η ματιά σου μαγεύεται παρασέρνοντας τις σκέψη σου οδηγώντας τες στην λύτρωση!!!

Η ιστορία του βιβλίου αφορά μία  γυναίκα που το παρελθόν της έρχεται να τις θυμίσει ότι μία παλιά φιλία με όλα τα λάθη που θα επιφέρει στην ζωή της, θα την οδηγήσει σε έναν έρωτα και στην ελευθέρια να δει τον κόσμο μια μέρα από ανοιχτό παράθυρο, διώχνοντας ότι την κράταγε δέσμιο του ίδιου του εαυτού της. Η ροή του έργου είναι πάρα πολύ γρήγορη και μπορείτε να το διαβάσετε απνευστί, χωρίς να σας κουράσει καθόλου. Είναι ένα ευκολοδιάβαστο βιβλίο , μία όμορφη ιστορία που σίγουρα θα το έκανα δώρο σε κάποιον που θέλει να ξεκινήσει το Λογοτεχνικό του ταξίδι, για να γευτεί την μυρωδιά  του φύλλου και να κάνει τα  βήματα του στη Λογοτεχνία.

Βιβλίο: Παράθυρο Ανοιχτό ( Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Συγγραφέας : Μαρίνα Πετροπούλου

Εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα ( Ellinikagrammata)

Love Book Diary: Παρασκευή Παρίσση


 ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ



Η Μαρίνα Πετροπούλου κατάγεται από τη Σπάρτη. Μεγάλωσε στα Γιάννενα και ήρθε στην Αθήνα δεκαεφτά χρόνων. Σπούδασε σχέδιο και διακοσμητική στη σχολή Βακαλό και ασχολήθηκε με την κεραμική και τη ζωγραφική σε ιδιωτικά εργαστήρια.

Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα: Το Ντουλάπι με τ' Αγάλματα, Σαν Γλυκό του Κουταλιού, Λεκές από Κόκκινο Κρασί, Τα Μπλε Φεγγάρια, Ένα Πρωινό, Το Ταγκό της Δανάης, Χωρίς Κραγιόν, Η Τελευταία Λέξη, Η Άκρη της Κλωστής, Στους Πέντε Ανέμους, Άδειες Κυριακές, Για Όλα Υπάρχει Λόγος, Το Πέπλο, Έτσι Είναι η Ζωή, Συναντήσεις, Μετά τη Βροχή, Σελήνη, Στον Καθρέφτη












ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ



Η Όλγα συνάντησε την Κάτια μετά από χρόνια.

Εκείνη τη μέρα δε φαντάστηκε πως η παλιά φιλία θα έφερνε στον δρόμο της λάθη, ενοχές, απώλειες,
προδοσίες αλλά και έναν φίλο που θα σημάδευε τη ζωή της για πάντα.

Το παρελθόν όμως, που δεν ξεχνάει ποτέ, την κυνήγησε, τη μάτωσε και την έριξε ξανά στο υπαρξιακό της τέλμα.

Ο έρωτας άραγε θα καταφέρει να την οδηγήσει στην ελευθερία και στο δικαίωμα να δει μια μέρα τον κόσμο από παράθυρο ανοιχτό;

Για το Love Book Diary






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ