ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ

 

Το βιβλίο ‘’Ένα τραγούδι για τους δύσκολους καιρούς’’ του Ίαν Ράνκιν με αυτό τον χαρακτηριστικό τίτλο που κάνει τον  αναγνώστη να απορεί όταν το παίρνει στα χέρια του και να σκέφτεται τι να σημαίνει και πως δικαιολογείται αυτός ο τίτλος με το περιεχόμενο του βιβλίου, μπορώ να σας πω με σιγουριά στο τέλος της ανάγνωσης μου, ότι ακόμη και σε  τέτοιους καιρούς πρέπει να έχουμε το μυαλό μας καθαρό και να προσπαθούμε για το καλύτερο όσο δύσκολες συνθήκες ή απάνθρωπες βιώνουμε. Θα πρέπει να τραγουδάμε και να πίνουμε στην υγειά των δύσκολων αλλά και των φωτεινών καιρών.



Ο Ian Rankin είναι δεξιοτέχνης στα μυθιστορήματα που ανήκουν στο είδος της Αστυνομικής Λογοτεχνίας και η σειρά με τον επιθεωρητή Ρέμπους είναι άκρως απολαυστική και εθιστική. Αν δεν έχετε διαβάσει όλα τα βιβλία του με την σειρά ώστε να γνωρίσετε τον επιθεωρητή και να νιώστε την εξέλιξη του, μπορείτε να τα διαβάσετε και μεμονωμένα, πιστέψτε με δεν θα χάσετε την μαγεία τους … αν και εμείς οι φανατικοί βιβλιόφιλοι πολλές φορές μας πιάνουν τα ψυχαναγκαστικά μας και θέλουμε να τα μελετήσουμε όλα με την σειρά …. ειδικά αν πρόκειται για Αστυνομική Λογοτεχνία. Με καταλαβαίνετε πιστεύω!!!!!!!!!!!!!

Η πλοκή του έργου ξεκινά όταν η κόρη του Τζον Ρέμπους, Σαμάνθα, του τηλεφωνεί μες στα μεσάνυχτα για να τον ενημερώσει ότι ο σύζυγος της αγνοείται εδώ και δυο ημέρες και φυσικά ο Ρέμπους αναχωρεί για την μικρή πόλη που είναι γεμάτη μυστικά γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι η κόρη του θα είναι η βασική ύποπτη.  Δεν υπήρξε ο καλύτερος πατέρας αφού η δουλειά του ερχόταν πάντα πρώτη και  τα ωράρια του ήταν τα άκρως αντικοινωνικά. Τώρα όμως ως τι θα πάει; Ως πατέρας ή ως ντετέκτιβ;


Η ροή του έργου είναι γρήγορη και αν ξεκινήσεις να το διαβάζεις δεν θα μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου…. Εσείς που διαβάζετε νύχτα προσοχή, γιατί ο Ian θα σας κάνει να ξενυχτήσετε. Η μετάφραση είναι εξαιρετική και κατανοείς την απλή, μεστή αλλά πάνω από όλα κινηματογραφική γραφή του συγγραφέα. Η αφήγηση είναι σύγχρονη με έντονα κοινωνικά θέματα να αναδεικνύονται στις σελίδες του βιβλίου, που φυσικά είναι αναμενόμενο αφού και αυτό το είδος Λογοτεχνίας έχει εξελιχθεί με τα χρόνια και ξεχωρίζει από τα κλασικά νουάρ.

Η σχέση της αφήγησης με την πραγματικότητα τώρα είναι ρεαλιστική, αφού ακόμη μία φορά ο αναγνώστης έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με ψυχές που έχουν δηλητηριαστεί από τον φθόνο, την ζήλεια και τον εγωισμό με αποτέλεσμα να σπέρνουν κακό που επηρεάζει την ζωή αρκετών ανθρώπων. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας οι πρώτοι ύποπτοι σε ένα έγκλημα είναι οι φίλοι του δολοφονημένου ατόμου ή τα μέλη του οικογενειακού περιβάλλοντος του και όχι άδικα! Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι πολλές φορές χρησιμοποιούν τους ευάλωτους και τσακισμένους ανθρώπους σαν παιχνίδια, σαν πιόνια για να πετύχουν τον σκοπό τους και αυτό είναι επικίνδυνο! Προγραμματίζουν τα πάντα και όλες τις λεπτομέρειες πάνω σε ένα σενάριο που δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει, αλλά πάντα θα υπάρχει ένας πιο ευφυής που θα μελετήσει τα πάντα και θα ενώσει τα κομμάτια που δεν εφάπτονται καλά για να αλλάξει την ροή του!!

Σας προτείνω το βιβλίο και όλη την σειρά, αφού ακόμη μια φορά ο Ρέμπους ξετυλίγει τον μίτο της Αριάδνης για να βρει τον επικίνδυνο Μινώταυρο!!

ΥΓ: Στους δύσκολους καιρούς θα τραγουδάμε ακόμη; Ναι, θα τραγουδάμε ακόμη. Για τους δύσκολους καιρούς. (ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΕΧΤ).


Βιβλίο: Ένα τραγούδι για δύσκολους καιρούς (Η σελίδα του βιβλίου)

Συγγραφέας: Ίαν Ρανκιν

Μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξή;

Εκδόσεις: Μεταίχμιο ( www.metaixmio.gr )

Love Book Diary: Παρασκευή Παρίσση

Συγγραφέας



Ian Rankin

Ο Ian Rankin (Ίαν Ράνκιν) γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1960 στο Φάιφ της Σκοτίας. Σπούδασε αγγλική λογοτεχνία στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1982. Πριν αφοσιωθεί στη συγγραφή, έκανε διάφορες δουλειές, από εργάτης σε αμπελώνες ως φοροεισπράκτορας και μουσικός συντάκτης. Το πρώτο του μυθιστόρημα εκδόθηκε το 1986, αλλά η καθιέρωσή του ήρθε με τη δημιουργία του διάσημου αντιήρωά του, του επιθεωρητή Ρέμπους, το 1987. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 36 γλώσσες και είναι μπεστ σέλερ στις περισσότερες ηπείρους. Έχει λάβει τέσσερα CWA DAGGER AWARDS, ενώ το 2004 απέσπασε το πλέον έγκριτο αμερικάνικο EDGAR AWARD. Έχει τιμηθεί με ακαδημαϊκούς τίτλους από τα πανεπιστήμια του Αμπερτέι, του Σεντ Άντριους, του Χαλ και του Εδιμβούργου ενώ για τις υπηρεσίες του στη λογοτεχνία του απονεμήθηκε επίσης τιμητικός τίτλος (OBE) από τη βασίλισσα της Αγγλίας. Τον Μάρτιο του 2015 έγινε μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας του Εδιμβούργου, ο πρώτος συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας στον οποίο επιφυλάσσεται αυτή η τιμή. Ζει στο Εδιμβούργο με τη σύντροφό του και τους δυο του γιους.

Διαβάστε περισσότερα για τον Ίαν Ράνκιν και τα βιβλία του.

Ο Ian Rankin και ο επιθεωρητής του δεν έχουν ταυτόσημα μουσικά γούστα καθώς απέχουν μια γενιά – ο ντετέκτιβ είναι εξήντα και βάλε, ενώ ο Rankin είναι πενήντα και βάλε. Ακούστε εδώ τις μουσικές επιλογές του Ian Rankin και εδώ τις μουσικές επιλογές του Τζον Ρέμπους.
Ο δικτυακός του τόπος είναι ianrankin.net

Περιγραφή βιβλίου

«Εξαφανίστηκε…»

Όταν η κόρη του Τζον Ρέμπους Σαμάνθα τού τηλεφωνεί μες στα μεσάνυχτα εκείνος ξέρει ότι τα νέα δεν είναι ευχάριστα. Ο σύζυγός της αγνοείται τις τελευταίες δύο μέρες.
Ο Ρέμπους φοβάται το χειρότερο – και γνωρίζει πολύ καλά από τα τόσα χρόνια του στην αστυνομία ότι η κόρη του θα είναι η βασική ύποπτη.
Δεν ήταν ο καλύτερος πατέρας –πάντα προτεραιότητα είχε η δουλειά του– τώρα όμως η κόρη του τον χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Αλλά πηγαίνει ως πατέρας ή ως ντετέκτιβ;
Καθώς αναχωρεί την αυγή με προορισμό την ανεμοδαρμένη ακτή –και μια μικρή πόλη με μεγάλα μυστικά– αναρωτιέται εάν αυτή ίσως είναι η πρώτη φορά στη ζωή του που δεν θέλει να ανακαλύψει την αλήθεια…

Ένας θρυλικός αφηγητής στα καλύτερά του, σε μια από τις πιο πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες της χρονιάς.

 

 Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου





Για το Love Book Diary





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ