ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ

 

    Το '' ένστικτο '' είναι το πρώτο βιβλίο της Ashley Audrain και αναμένεται να κυκλοφορήσει σε 35 χώρες , ενώ ήδη ετοιμάζει και το δεύτερο βιβλίο της. Είναι ένα καθηλωτικό βιβλίο που διαβάζετε απνευστί με άμεση, μεστή και κινηματογραφική γραφή. Είμαι σίγουρη ότι αν το συγκεκριμένο έργο μεταφερόταν στην μεγάλη οθόνη θα γινόταν λίγο τρομακτικό σε κάποιες σκηνές με την κατάλληλη μουσική και με τα κοντινά πλάνα, γιατί εστιάζετε στην ψυχική κατάσταση του ατόμου και στα ερεθίσματα που λαμβάνει κατά την διάρκεια της ζωής του.



    Ο στόχος της συγγραφέως είναι να προσπαθήσει να διερευνήσει το ασυνείδητο της ηρωίδας μας μέσα από τις σκέψεις της, όσον αφορά το παιδί της αλλά και να εκφράσει χωρίς δισταγμούς όλους τους προβληματισμού της , τα απωθημένα της που την κατατρέχουν από το το παρελθόν της, όλα τα απωθημένα τονίζω ξανά της πατρικής της οικογένειας που έχουν διείσδυση στο υποσυνείδητο της  και να τα συνδυάσει με την δική της καινούργια οικογένεια. Ο ιδιαίτερος τίτλος ‘’ένστικτο’’ , θεωρώ ότι είναι εξαιρετικός γιατί φανερώνει και δικαιολογεί όλη την ιστορία του βιβλίου. Στο ένστικτο πολλές φορές στηριζόμαστε για να ξεχωρίσουμε τις εξωτερικές απειλές και τους κινδύνους παρατηρώντας συμπεριφορές και λόγια, κουβέντες από αγαπημένα μας πρόσωπα φιλτράροντας όλα τα ερεθίσματα που δεχόμαστε και με πολλές σκέψεις επιβεβαιωνόμαστε τελικά, γιατί το ένστικτο είναι πολύ δυνατό και ιδιαίτερα το Μητρικό.

  


 Η πρώτη ύλη του μυθιστορήματος αντλείτε από το μητρικό ένστικτο που νιώθει κάθε γυναίκα για το παιδί της και σε προέκταση με το γυναικείο ένστικτο που είναι αλάνθαστο για τον ίδιο τον άντρα της. Μέσα από τις σκέψεις της ηρωίδας μας και τις αντιδράσεις της φανερώνονται στον αναγνώστη αλήθειες που μόνο μια γυναίκα μπορεί να σκεφτεί για την μητρότητα αλλά κυρίως για την γυναικεία φύση της. Οι περισσότερες μανούλες ξεχνάνε πως ήταν η ζωή τους πριν την μητρότητα, ξεχνάνε πόσο ποθητές και διασκεδαστικές ήταν, ακόμη  και τους ρυθμούς της ζωής τους  χωρίς να έχουν την ευθύνη ενός μικροσκοπικού πλάσματος που εξαρτιέται από τις ίδιες. Φυσικά όλα αλλάζουν  όταν έρχεται ένα παιδί στην οικογένεια και ιδιαίτερα όταν αυτό το παιδάκι έχει διαφορετική συμπεριφορά, μυστήρια που μόνο η μητέρα του μπορεί να καταλάβει αλλά ακόμη και αυτή εθελοτυφλεί, γιατί δεν μπορεί να αποκωδικοποιήσει τις συμπεριφορές του, αφού δεν ταιριάζουν με το σύνολο. Η μητρότητα είναι δύσκολη, πολλές φορές δεν είναι διασκεδαστική αλλά εξαντλητική και η γυναίκα χάνει τον ελκυστικό ρόλο της ερωμένης που ποθεί ο άντρας της, υιοθετώντας έναν πιο γκρινιάρικο τρόπο να τον προσεγγίσει με αποτέλεσμα να διαλύονται οικογένειες λόγω έλλειψης επικοινωνίας σε συνδυασμό με άλλα καθημερινά προβλήματα.

    Από τα πιο αληθινά μυθιστορήματα όσον αφορά τις  απλές στιγμές που ζει μια γυναίκα μέσα από μία ιστορία γρήγορη, με έντονα ψυχολογικά στοιχεία και με αλήθειες τονίζω που μόνο μία γυναίκα θα αποκάλυπτε. Η σχέση της αφήγησης με την πραγματικότητα είναι ρεαλιστική, διαβάζετε απνευστί και συνδυάζει προσεκτικά όλους τους φόβους που βιώνει μία μητέρα που το ένστικτό της είναι αλάνθαστο. Μέσα από καλοδουλεμένους διαλόγους και περιγραφές ο αναγνώστης θα έχει ένα απολαυστικό ταξίδι με εισιτήριο το ΕΝΣΤΙΚΤΟ.     

Βιβλίο: Το ένστικτο (Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Συγγραφέας: Ashley Audrain

Μετάφραση: Δημήτρης Αθηνάκης

Εκδόσεις: Μεταίχμιο (www.metaixmio.gr)

Love Book Diary: Παρασκευή Παρίσση

ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ





ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ashley Audrain



Η Ashley Audrain (Άσλι Οντρέιν) γεννήθηκε στον Καναδά το 1982. Εργάστηκε επί χρόνια στις δημόσιες σχέσεις πριν πάει στον Penguin Canada ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων. Aποσύρθηκε το 2015, μετά από ένα πρόβλημα υγείας του παιδιού της, για να αφοσιωθεί στην οικογένειά της. Ζει στο Τορόντο με τον σύντροφό της και τα δύο τους παιδιά.
Το ένστικτο είναι το πρώτο της μυθιστόρημα το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σε 35 χώρες, ενώ ήδη ετοιμάζει το δεύτερο βιβλίο της.









Περιγραφή βιβλίου

Θέλεις να σπάσεις την κατάρα που βαραίνει τις γυναίκες της οικογένειάς σου. Ελπίζεις πως αυτή τη φορά όλα θα είναι διαφορετικά. Εσύ θα τα καταφέρεις. Θα είσαι στοργική και θερμή, η κόρη σου θα αποζητά την παρουσία σου. Οι δυο σας θα είστε ομάδα!
Η Μπλάιθ Κόνορ είναι αποφασισμένη. Θα είναι η ιδανική μητέρα για την κόρη της. Θα είναι ακριβώς αυτό που δεν ήταν για κείνην η δική της μητέρα. Από τις πρώτες μέρες όμως της μητρότητας το όνειρο γίνεται κομμάτια. Κάτι μοιάζει να μην πηγαίνει καλά. Είναι το παιδί της σαν όλα τα άλλα παιδιά; Κι αν ναι, εκείνη γιατί δεν το βλέπει έτσι; Τι είναι αλήθεια και τι προϊόν της φαντασίας της;
Το ένστικτο είναι ένας λογοτεχνικός άθλος που διαβάζεται με μιαν ανάσα. Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που αμφισβητεί όσα νομίζουμε ότι ξέρουμε για τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Ακόμα και των πιο κοντινών.

Καλοδουλεμένο, προσεκτικά σχεδιασμένο, γλαφυρά γραμμένο, καθηλωτικό. Το ένστικτο είναι ένα ευφυές μυθιστόρημα που ζωντανεύει τους φόβους και τις ανασφάλειες κάθε νέας μητέρας.
Guardian

Απόλυτα ευρηματικό και καθηλωτικό, Το ένστικτο της Ashley Audrain αποτελεί μια βουτιά στις απόκρυφες πτυχές της μητρότητας. Ωμό, ανατριχιαστικό, και συχνά φρικιαστικό, είναι ένα έντονο ψυχολογικό δράμα που θα αγαπηθεί από τους λάτρεις του είδους όσο και το Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν.
Kristin Hannah, συγγραφέας

Το ένστικτο είναι ένα δυνατό, ωμό, συγκλονιστικό ανάγνωσμα. Η Audrain φωτίζει τις πιο σκοτεινές γωνιές της μητρότητας, τολμώντας να βαδίσει εκεί που ελάχιστοι έχουν πάει πριν. Από τα πιο γενναία και ατρόμητα μυθιστορήματα που θα γνωρίσετε ποτέ: τα φαντάσματά του θα με στοιχειώνουν για πολύ καιρό.
Emma Stonex, συγγραφέας

Ένα ποιητικό, καθηλωτικό ανάγνωσμα που με τάραξε βαθιά με τον τρόμο και την αλήθεια του. Το διάβασα απνευστί και δεν έφυγε στιγμή από το μυαλό μου για μέρες ολόκληρες. Μην το χάσετε!
Lisa Jewell, συγγραφέας

Συναισθηματικά φορτισμένο, ανατριχιαστικό… Η Audrain έχει το χάρισμα να συλλαμβάνει τις φαινομενικά ασήμαντες στιγμές που μαρτυρούν τόσο πολλά για τις σχέσεις των ανθρώπων.
New York Times Book Review

                                                                                                                                                                                      

 Για το Love Book Diary  


       


                                         

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ