ΖΩΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

 

    Το βιβλίο ‘’ ΖΩΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ‘’ είναι χιουμοριστικό και πάρα πολύ επίκαιρο, αφού όλοι μας ζούμε σε πρωτόγνωρες καταστάσεις που αρχίζουμε να τις συνηθίζουμε σε τέτοιο βαθμό, που όταν έρθει η ώρα της ελευθερίας και το πτου και βγαίνω θα χρειαστούμε τον ανάλογο χρόνο για να προσαρμοστούμε στις καινούργιες καταστάσεις. Εντάξει αστειεύομαι όσο γρήγορα συνηθίζουμε κάτι καινούργιο τόσο πιο γρήγορα επανερχόμαστε στο παλιό!



    Η ζωή όμως συνεχίζεται και σε περίοδο καραντίνας; Ναι!!!! Στην αρχή νιώθεις σαν ψάρι έξω από την γυάλα, πνίγεσαι και δεν ξέρεις πώς να αναπνεύσεις. Στην συνέχεια έρχεται η ξεκούραση, φαί.. πολύ φαγητό και όλες οι απαγορευμένες θερμίδες που με μαγικό τρόπο δεν σε ενδιαφέρουν καθώς δοξάζεις τον θεό που εσύ έχεις Netflix και μπορείς να λιώσεις στον καναπέ βλέποντας αγαπημένες και μη σειρές. Στην συνέχεια όμως τι κάνεις; Αααα έρχεται το πολυπόθητο 6 και στέλνεις μήνυμα και βουρ όλοι, μαζί και εσύ στα γήπεδα και στα πάρκα για να γυμναστείς , ακόμη και αν δεν γνωρίζεις την έννοια της λέξης και βουρ μαζί όλα τα κατοικίδια έξω για να κάνουν την ανάγκη τους θα μου πεις αλλά και τα σκυλιά κουράστηκαν να αφοδεύουν.

    Και ο έρωτας , το φλερτ; Τι γίνεται βρε παιδιά; Θα μου πεις αι καλέ πεθαίνει ο έρωτας όπως έλεγε η αγαπημένη Θεοπούλα στο πάρα πέντε και έχει απόλυτο δίκιο ακόμη και σε συνθήκες καραντίνας ο άνθρωπος μπορεί να είναι δημιουργικός, αποδοτικός, να ξυπνάει με χαμόγελο, με χορούς, με τραγούδια και να κλείνει το μάτι στην ζωή και στον έρωτα! Τελικά το πώς θα ζήσεις σε συνθήκες δυσβάστακτες την καθημερινότητα σου εξαρτάται από το πόσο αισιόδοξος είσαι και πόσο χιούμορ διαθέτεις…. Εντάξει και αυτό κάποια στιγμή στερεύει όταν έχεις μικρά παιδιά και ηλικιωμένους στο σπίτι σου, ειδικά αν δεν έχεις κήπο και ζεις σε διαμέρισμα!!!


    Ας πάμε στην ιστορία του βιβλίου όμως , όπου δυο γυναίκες που συνδέονται με βαθιά φιλία από τα παιδικά τους χρόνια συγκατοικούν με αφορμή την επιβολή της πρώτης καραντίνας!! Αυτές οι δυο γυναίκες διαθέτουν αρκετή τρέλα και χιούμορ για να επιβιώσουν, αφού η ζωή τους αλλάζει ξαφνικά! Οι επιθυμίες και τα όνειρα τους όμως δεν σταματούν ούτε και στην περίπτωση του ιού που έρχεται με φονικές προθέσεις. Είναι δημιουργικές, αυτοσαρκάζονται, συγκινούνται και παίρνουν αποφάσεις σημαντικές για την ζωή τους.

    Η ροή της ιστορίας είναι πολύ γρήγορη, μέσα από μία απλή γραφή, καθημερινή για αυτό μπορείτε να φτιάξετε ένα καφέ ή να πάρετε το αγαπημένο σας ποτό, να βολευτείτε και  να ξεκινήσετε την ανάγνωση. Είναι ένα ανάλαφρο βιβλίο και ο στόχος του συγγραφέα δεν είναι να σε κουράσει με βαθυστόχαστα μηνύματα, αλλά να σου τονίσει ότι η ελπίδα για ένα ελπιδοφόρο μέλλον παραμένει και εσύ αποφασίζεις πως θα πορευτείς στην ζωή σου.

    Η ανάγνωση του βιβλίου σε έμενα ήρθε σε μία περίοδο που χρειαζόμουν κάτι να διαβάσω χωρίς να πρέπει να είμαι καθηλωμένη στην κάθε λέξη του συγγραφέα για αυτό το απόλαυσα, έτσι και αλλιώς η πρώτη ύλη του μυθιστορήματα είναι η πραγματικότητα που ζούμε όλοι. Μπορεί οι περισσότεροι να ζορίζονται στην καθημερινότητα τους, αλλά ας πάρουμε την αισιόδοξη πλευρά της ζωής  και να συνδεθούμε με αγαπημένα πρόσωπα ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες!

Βιβλίο: Ζωή σε καραντίνα

Συγγραφέας; Γιάννης Αδελιανάκης

Εκδόσεις : Άνεμος Εκδοτική (www.anemosekdotiki.gr)

Love Book Diary: Παρασκευή Παρίσση

Συγγραφέας



Ο Γιάννης Αδελιανάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ έχει καταγωγή από το Ρέθυμνο Κρήτης. Σπούδασε Θεατρολογία στο Ναύπλιο στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ενώ συνεχίζει τις σπουδές του στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου.

Έχει πάρει μέρος σε κινηματογραφικές ταινίες, ενώ έχει συμμετάσχει στο θεατρικό φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου αλλά και σε άλλα.

Το 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα, με τίτλο «Το κυνήγι της δικαίωσης» από τις εκδόσεις Λέμβος.

«Ζωή σε καραντίνα»


Στην Ελλάδα του πολύ πρόσφατου παρελθόντος η ζωή κυλούσε όπως συνήθως: ανέμελη, συναρπαστική, αγωνιώδης, γαλήνια, αδιάφορη, γεμάτη σχέδια, συναναστροφές, έρωτα, τσακωμούς ή συμφιλιώσεις. Οι άνθρωποι αγωνίζονταν για να επιβιώσουν μέσα στην τετριμμένη καθημερινότητά τους, θεωρώντας τα πάντα δεδομένα, αναμενόμενα, σταθερά και σίγουρα. Μέχρι που ένας τόσος δα, μικροσκοπικός ιός έρχεται με φονικές προθέσεις και σαφή διάθεση να προσκολληθεί επάνω μας, ανατρέποντας τα πάντα γύρω μας.

Δύο νέες γυναίκες, που συνδέονται με βαθιά φιλία από τα παιδικά τους ακόμη χρόνια, θα συγκατοικήσουν με αφορμή την επιβολή της πρώτης καραντίνας στη χώρα μας. Η ζωή τους αλλάζει ξαφνικά, οι μετακινήσεις τους περιορίζονται, οι επιθυμίες και τα όνειρά τους συγκρούονται με τις αυστηρές περιοριστικές εντολές άνωθεν, ενώ εκείνες αντιμετωπίζουν τα πάντα με ακατάβλητο χιούμορ και αρκετή δόση τρέλας. Οι φιλίες, οι σχέσεις κάθε είδους, οι έρωτες και οι συγγένειες εξ αίματος ή εξ αγχιστείας δοκιμάζονται καθημερινά, όμως η ελπίδα για ένα απελευθερωμένο και ελπιδοφόρο μέλλον παραμένει άσβεστη.

Ο χαρισματικός συγγραφέας μάς μεταφέρει πιστά την πρωτόγνωρη καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι μας με ανατρεπτικό χιούμορ και καυστική διάθεση, παρασύροντάς μας σε ένα απολαυστικό αναγνωστικό ταξίδι.

Άνεμος εκδοτική • Αιγίνης 14, 11362 Αθήνα • Τηλ.: 210 8223 574 • email: anemosekdotiki@yahoo.gr www.anemosekdotiki.gr

Για το Love Book Diary




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ