ΤΟ ΨΑΡΟΚΟΚΚΑΛΟ



Το ψαροκόκκαλο είναι αυτό που καμιά φορά  σου κάθετε στο λαιμό, ναι φίλοι μου αν έχετε φάει ψαρόσουπα ή ψάρια θα το ξέρετε καλά.


ΓΡΑΦΕΙ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ


Μπορώ να ομολογήσω ότι ήταν μία ανεπάντεχη ευχαρίστηση το βιβλίο αυτό , γιατί είχε μία εξαιρετική αστυνομική ιστορία, ένα θαλασσινό αγέρι και άρωμα που σε ταξίδευε στα στενά της Πάρου. Αν έχετε πάει Πάρο θα θυμηθείτε πάρα πολλά από το νησί, αφού ο συγγραφέας καταφέρνει να περάσει μέσα από το βιβλίο του την αύρα του νησιού. Όσοι βέβαια έχετε επαφή με θάλασσα , ζείτε με ναυτικούς, ψαράδες ή έχετε αναμνήσεις από την οικογένεια σας θα σας αγγίξει πολύ. Ως κόρη καραβοκύρη με συγκίνησε από την αρχή το βιβλίο , από την αφιέρωση που έχει στην αρχή , η συνέχεια ήταν απολαυστική, αφού ένιωσα την ιστορία, την γραφή του συγγραφέα που ήταν μεστή και περνούσε τον παλμό των χαρακτήρων και ολόκληρης της περιοχής στους αναγνώστες.

Όλα τα ανθρώπινα πλάσματα έχουν τρεις ζωές: Τη δημόσια, την ιδιωτική και τη μυστική … πόσο καταπληκτικό και αληθινό είναι αυτό!!!

Βλέπε, άκου , αφουγκράσου, κοίτα τις λεπτομέρειες και θα βρεις τον δολοφόνο λένε όταν διαβάζεις ένα αστυνομικό βιβλίο. Στην προκειμένη περίπτωση δεν κατάφερα να βρω τον ύποπτο γιατί ήμουν σίγουρη ότι ήταν κάποιος άλλος χ και η εξίσωση δεν είχε αποτέλεσμα , το κλειδί βέβαια της απάντησης ήταν ότι ο ένοχος θεωρούσε ότι η θάλασσα ήταν σπίτι του. Πολλές φορές σκέφτομαι ότι συμβαίνει ένας άνθρωπος να παρασυρθεί κάποια στιγμή και να κάνει πράγματα που ούτε τα φανταζόταν ή τελικά υπάρχουν κάποια στοιχεία στον χαρακτήρα του, που όταν βρουν έφορο έδαφος ανθίζουν; Λίγο πότισμα χρειάζεται το μίσος και οι κοτυληδόνες του ανοίγουν το άγκιστρο και ισιώνει ο βλαστός.



Βγάζει η θάλασσα κρυφή φωνή …τραγούδι είναι ή η φωνή των πνιγμένων;

Την θάλασσα εμείς την χαρακτηρίζουμε μπλε ή γαλάζια αλλά για τους θαλασσινούς μπορεί να πάρει πολλά επίθετα, όπως λυπημένη. Μπορεί να θεωρηθεί η θάλασσα λυπημένη ; ναι αν σκεφτείτε πόσοι έχουν πνιγεί στα νερά της! Και εδώ στο βιβλίο μας όλοι οι νεκροί έχουν βρεθεί στην θάλασσα με ένα Ψαροκκόκαλο πάνω τους , άραγε είναι τυχαίο ή ο κατά συρροή δολοφόνος αφήνει την προσωπική του σφραγίδα; Ένας αρχιφύλακας, ένας άντρας του λιμενικού και ένας συνταξιούχος πια αστυνομικός ενώνουν τις δυνάμεις του για την επίλυση του μυστηρίου. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι, ότι η θάλασσα δεν είναι χωράφι κανενός και είναι από τα πιο υπέροχα αισθητικά θεάματα που υπάρχουν.



ΤΟ ΨΑΡΟΚΟΚΚΑΛΟ


Ποτέ δεν ξέρεις τι μυστικά κρύβονται πίσω από κάθε πόρτα και τι λαχτάρες κρύβει η καρδιά των ανθρώπων, απλά ένα γεγονός μπορεί να αποκαλύψει μία αλυσίδα συμβάντων που μπορεί να συζητιούνται θεωρητικά αλλά λείπουν οι αποδείξεις για να τεκμηριωθούν. Το ψαροκκόκαλο σου επιβεβαιώνει ακόμη μία φορά ότι από κάτι κακό θα βγει κάτι καλό και ότι η ζωή έχει πολλές ευωδιές να γευτείς.

Όπως όλα τα σύγχρονα αστυνομικά έτσι και εδώ θίγονται σοβαρά κοινωνικά θέματα όπως είναι η παράνομη αλιεία που οργιάζει και έχει καταστρέψει την θάλασσα και αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι αρμόδιοι. Επίσης ναρκωτικά, απιστίες και πολίτικα συμφέροντα δεν απουσιάζουν ποτέ από την ζωή κάθε περοχής, μόνο τα πρόσωπα αλλάζουν και οι συνθήκες.


Το βιβλίο Το απόλαυσα πραγματικά  και αν θέλετε να ταξιδέψετε στα τοπία της Πάρου, να έρθετε επαφή με τη Θάλασσα και τους ψαράδες να πάρετε να διαβάσετε το βιβλίο, γιατί το μυστήριο έρχεται και κουμπώνει με  όλη την ατμόσφαιρα που αποπνέει το Ψαροκκόκαλο !

Εύχομαι να το απολαύσετε και εσείς!!!

ΒΙΒΛΙΟ: ΤΟ ΨΑΡΟΚΟΚΚΑΛΟ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ : ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ : ΕΝΤΥΠΟΙΣ


Για το Love Book Diary

Παρασκευή Παρίσση


Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "Love Book Diary WLY"





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ