ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΦΤΕΡΑ


ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΡΙΣΚΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΖΕΙΣ.

Μετά το Χρυσό κλουβί η Camilla Lackberg έρχεται με τα Ασημένια φτερά να ταρακουνήσεις τα νερά του αναγνωστικού κοινού. Είναι από τους συγγραφείς που έχουν αγαπηθεί πάρα πολύ, αλλά είναι και από τους συγγραφείς  που έχουν διχάσει το αναγνωστικό κοινό με τα τελευταία του έργα. Οι καλλιτεχνικές αναζητήσεις της συγγραφέως οδηγούνται σε άλλες κατευθύνσεις πλέον , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα την ξαναδούμε στα γνωστά της λημέρια.

Ας πάμε να δούμε Τα Ασημένια Φτερά.




Έντονο φεμινιστικό βιβλίο είναι και το τελευταίο της έργο που ακόμη μία φορά υμνεί την γυναικεία αλληλεγγύη, την προδοσία, την εκδίκηση και αποδεικνύει ότι όταν οι γυναίκες ενώνουν τις δυνάμεις τους μπορούν να καταφέρουν τα ακατόρθωτα. Τα Ασημένια Φτερά μπορώ να σας πω ότι είναι  πολύ ευκολοδιάβαστο, ο αναγνώστης έχει την δυνατότητα να το διαβάσει απνευστί, χωρίς να τον κουράσει καθόλου, έτσι τουλάχιστον ένιωσα εγώ και αυτό μου άρεσε πολύ, γιατί με ξεκούρασε και ήταν μία πνοή στο δύσκολο καθημερινό μου πρόγραμμα.

Στα θετικά του βιβλίου δεν μπορώ να μην πω ότι τονίζει ένα θέμα που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνετε και το αντίστροφο στον ανδρικό πληθυσμό. Υπάρχουν πάρα πολλές γυναίκες που μέσα στο γάμο τους έχουν χάσει την προσωπική τους ταυτότητα, αφού το έτερο ήμισυ την έχει αφαιρέσει με μαεστρία. Αποτέλεσμα αυτού είναι να τις κατευθύνουν, να τις ελέγχουν, να τις υποβαθμίζουν και να τις αφαιρούν τις προσωπικές πρωτοβουλίες . Πάντα αυτός που είναι σε θέση ισχύος κατευθύνει, αλλά φθάνει μόνο αυτό; Το βιβλίο είναι για όλες τις γυναίκες που νιώθουν άχρηστες, καταπιεσμένες και που έχουν στερηθεί την αξιοπρέπεια τους και έρχεται να δώσει γροθιά σε αυτή την μάζα η Camilla .....θεωρώντας ότι έχει τους λόγους της.

Πρέπει να χάσεις τον εαυτό σου για να μπορέσεις να αναστηθείς.

Πάρα πολύ έντονο αγαπημένοι μου αναγνώστες είναι το lifestyle στο βιβλίο, αλλά αν σου αρέσει η Κάρι Μπράντσο τότε θα σου αρέσουν όλες οι ενδυματολογικές επιλογές που έχουν χαραχθεί μέσα στο βιβλίο ,θεωρώντας ότι θα γίνουν αντικείμενο σχολιασμού στον κόσμο της μόδας  και θέμα ανάλυσης των fashion editors και τον fashionistas . Είναι από τα στοιχεία που μου άρεσαν γιατί αγαπώ Κάρι.





Επίσης υπάρχει υπερβολή στο βιβλίο όσον αφορά τις κινήσεις της Φέι και θεωρώ ότι αν μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη ή γίνει σήριαλ στη τηλεόραση σε συνδυασμό με μουσική υπόκρουση θα είναι καλό. Έτσι και αλλιώς η πρωταγωνίστρια είναι δυναμική και πάρα πολύ πλούσια , με την εξουσία στα χέρια της μπορεί να κάνει τα ακατόρθωτα και αυτό θέλει να τονίσει … ότι δεν παραθέτει τα όπλα και ανταποδίδει τα χτυπήματα.

Δεν μπορώ να μην πω ότι έχει έντονο ερωτικό στοιχείο  με δυο – τρεις σκηνές που για εμένα ήταν περιττές , δεν τις καταδικάζω ,αλλά πλέον δεν επιθυμώ στα αναγνώσματα μου να υπάρχουν τόσο ωμές ερωτικές συνουσίες. Ίσως σε μικρότερες ηλικίες να είναι οι σκηνές αυτές πιο πιασάρικες ή να αρέσει στο ευρύ κοινό , αφού τα βιβλία της κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά, αλλά στην Ελλαδίτσα μας είναι ακόμη μη αποδεκτό σε τέτοιες κυκλοφορίες γνωστών και αγαπημένων συγγραφέων. Αν κάποιος αναγνώστης επιθυμεί κάτι πιο ερωτικό σε αυτό το βεληνεκές , θα διαλέξει άλλα γνωστά βιβλία που  δεν χρειάζεται να πω τίτλους.

Παρόλα αυτά είναι ένα γρήγορο, έντονο βιβλίο που αποδεικνύει ότι μπροστά στον κίνδυνο πρέπει να ενώσεις τις δυνάμεις σου για να αντιμετωπίσεις τον κοινό εχθρό, να βρεις έναν συνδυασμό κατάλληλο για να ανταπεξέλθεις και να επιβιώσεις.  Δεν πρέπει να γίνεις θύμα της αλαζονείας σου και να πετάξεις όπως ο Ίκαρος  πολύ κοντά στον ήλιο με τα κέρινα φτερά του. 

Η Φέι  όμως πήρε τα ασημένια φτερά της και πέταξε μακριά.

Επισκεφτείτε την σελίδα του ΒΙΒΛΙΟΥ για περισσότερες πληροφορίες.

Βιβλίο: Ασημένια Φτερά

Συγγραφέας: Camilla Lackberg

Μετάφραση : Γρηγόρης Κονδύλης

Εκδόσεις : ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ


Ασημένια φτερά της Camilla Lackberg







ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ


Η ΜΑΧΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΚΟΜΗ…



Πάνω που η Φέι πίστεψε ότι όλα ήταν εντάξει, η ίδια της η ύπαρξη απειλείται ακόμα μια φορά. Έχει φτιάξει τη ζωή της στο εξωτερικό, ο πρώην σύζυγός της είναι στη φυλακή και η εταιρεία της Revenge καλπάζει προς την επιτυχία. Τη στιγμή όμως που η Revenge ετοιμάζεται να κατακτήσει τις ΗΠΑ, μια νέα απειλή κάνει την εμφάνισή της και η Φέι αναγκάζεται να επιστρέψει στη Στοκχόλμη.
Θα ρισκάρει να αφήσει πίσω της όλα αυτά για τα οποία πάλεψε τόσο σκληρά; Ή θα καταφέρει να αναγεννηθεί από τις στάχτες και να ανακτήσει τον έλεγχο; Με τη βοήθεια μιας επίλεκτης ομάδας γυναικών ξεκινάει να μάχεται για να σώσει ό,τι της ανήκει – για να σώσει τα αγαπημένα της πρόσωπα αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό.
Μετά το απόλυτο µπεστ σέλερ Το χρυσό κλουβί,
το δεύτερο µέρος της διλογίας µε πρωταγωνίστρια τη Φέι.
Μια δραµατική ιστορία προδοσίας, εκδίκησης
και γυναικείας αλληλεγγύης.


ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ


Σκληρό και πραγματικά περίτεχνο. Δεν πίστευα ότι ήταν δυνατό να ανεβάσει τη γυναικεία εκδίκηση σε υψηλότερο επίπεδο από ό,τι είχε ήδη κάνει, αλλά η καινούργια Camilla Lackberg με εκπλήσσει διαρκώς.
Bohuslanningen

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Camilla Lackberg είναι µία από τις πιο δηµοφιλείς συγγραφείς σε όλο τον κόσµο. Τα Ασηµένια φτερά είναι ένα απολαυστικό κοκτέιλ εξουσίας και ίντριγκας που θα ανεβάσει την αδρεναλίνη σας στα ύψη, ένας ύµνος στην εκδίκηση που πατάει γερά στην πραγµατικότητα και µε όλα τα συστατικά µιας επιτυχηµένης τηλεοπτικής σειράς. Στο νέο µυθιστόρηµα της Camilla δεν χωράνε άσκοπες ηθικολογίες ούτε ανόητες ευαισθησίες. Η αρχαία ελληνική τραγωδία στην εποχή του #MeToo. Ανυποµονούµε για την επόµενη σκληρή, απολαυστική της εκδίκηση.
Il Messaggero

Για το Love Book Diary

Παρασκευή Παρίσση


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ