ΣΩΣΕ ΜΕ

 

Έτσι ξεκινά Βίαια. Έτσι συνεχίζει Βίαια. Έτσι τελειώνει βίαια.

Σώσε με ένα βιβλίο που το αγάπησε το αναγνωστικό κοινό και όχι άδικα θα σας πω εγώ. Ένα βιβλίο που διαβάζετε απνευστί και σε κρατάει μέχρι την τελευταία σελίδα του, χωρίς να κάνει καμία κοιλιά στην ροή της υπόθεσης. Ναι είναι Αστυνομικό βιβλίο που δικαίως το χαρακτήρισαν ψυχολογικό θρίλερ, γιατί μέσα από την ανάγνωση δεν μένει στην πλοκή του έργου ο συγγραφέας, αλλά με ευρηματικό τρόπο σου αναδιπλώνει τους χαρακτήρες των ηρώων, σε κάνει να σκέφτεσαι και να κρίνεις την ενέργειές των κινήσεων τους. 




Ο αναγνώστης μπαίνει στον ρόλο του Αστυνομικού, ψάχνει ποιος είναι ο δολοφόνος από την αρχή, επιθυμώντας να τον βρει πριν ο συγγραφέας τον αποκαλύψει αλλά βιώνει και τις ψυχοσωματικές αντιδράσεις των ηρώων. Γιατί να αντιδράει ένας χαρακτήρας με αυτόν τον συγκεκριμένο τρόπο, γιατί να κάνει αυτές τις επιλογές, τι να κρύβετε πίσω από τις κινήσεις του; Συνήθως οι κινήσεις μας εξαρτώνται από τις πληγές που έχουμε στην ψυχή μας και δεν έχουν κλείσει θα σας πω, από τα βιώματα μας επίσης και όπως λένε οι ειδικοί από τα παιδικά μας χρόνια.

Σώσε με ένας άκρως επιτυχημένος τίτλος που προτρέπει να σκεφτεί ο αναγνώστης την εξέλιξη. Έχετε σκεφτεί τι σημαίνει η λέξη Σώσε με; Εκλιπαρούμε ή προστάζουμε να μας σώσει κάποιος για να αποτραπεί μία άσχημη εξέλιξη ή ένα σοβαρό πρόβλημα που μας απειλεί. Μπορεί όμως να ζητάμε να μας σώσει κάποιος για να βγούμε από μία δύσκολη θέση και με αυτόν τον τρόπο να λυτρωθούμε. Άρα θα μπορούσα να σας πω ότι η πλοκή του έργου οδηγεί τις ηρωίδες σε μία επικίνδυνη δραπέτευση από τον λαβύρινθο του Μινώταυρου, αρκεί να βρουν το μίτο της Αριάδνης και να το ξεδιπλώσουν. Το θέμα είναι να συνειδητοποιήσει ο αναγνώστης ποιος είναι ο Μινώταυρος.

Αγαπημένη μου καλλιτέχνιδα, σε πλάνεψε η Αθήνα και έριξες μαύρη πέτρα πίσω σου. Η μητέρα και η μεγάλη μας αδελφή, με έχουν τρελάνει. ΣΩΣΕ ΜΕ. Σε περιμένω στο Κρυφό.




Η επιλογή της περιοχής που διαδραματίζεται το έργο , με το σκοτάδι και το μυστήριο που πλανιέται σε αυτά τα μέρη , σου δημιουργούν μία αίσθηση ανατριχίλας που διαπερνάει την ραχοκοκαλιά σου. Το χωριό Κρυφό της Κομοτηνής, η Λίμνη Ισμαρίδα , το δάσος των μανιταριών είναι τοποθεσίες άκρως εξαιρετικές για να διαδραματιστεί μία ιστορία με μυστήριο. Τρείς αδερφές, τρείς γυναίκες με τα πάθη τους , με τις ζήλειες τους και με τα θέλω τους επηρεάζουν την ζωές τους με τέτοιο τρόπο που αναρωτιέσαι αν είναι αγαπημένες ή όχι. Φόβοι που εμπλέκονται με την φαντασία σε οδηγούν να σκέφτεσαι αν όλα είναι αληθινά ή ψευδαισθήσεις και το πιο σημαντικό ότι ο αντίποδας της ζωής μας είναι αυτός που μας κάνει να ξεκινούμε από την αρχή.




Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει έναν δολοφόνο; Ίσως η ψυχρότητα που αντιμετωπίζει τα θύματα του ή η εκδίκηση που θέλει να πάρει στηριζόμενος σε ένα μελετημένο σχέδιο. Το θέμα μας όμως είναι γιατί να οδηγηθεί κάποιος σε αυτό ; Τι είναι αυτό που κινεί τα νήματα του; Ίσως Η ντροπή, το μίσος και ο πόνος που προσφέρει λυτρώνουν την ψυχή του .Συνήθως οι μικροί θάνατοι που βιώνει κάποιος τον οδηγούν στην άρνηση, στον θυμό και στην αποδοχή του γεγονότος, όταν όμως δεν μπορεί να αποδεχτεί ένα συμβάν, τότε οργιάζει ο κακός εαυτός του και ξυπνάει από την νάρκη ο άρχοντας του σκότους του.

Μία ιστορία πολύ καλογραμμένη, με μεστή και κινηματογραφική γραφή. Η ροή είναι πολύ γρήγορη και θα μπορούσα άνετα να δω το βιβλίο να μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη. Η πλοκή είναι αναμενόμενη μέχρι ένα σημείο χωρίς να λείπουν φυσικά τα στοιχεία της ανατροπής ,αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι οι αναγνώστες θα το απολαύσουν πραγματικά. Σε κάποιους θα ταιριάξει γάντι με τις προτιμήσεις τους και είμαι σίγουρη ότι θα ακολουθήσουν τον συγγραφέα, γιατί έχει να δώσει πολλά σε αυτό το είδος που αντιπροσωπεύει μέχρι τώρα.

Το απόλαυσα πραγματικά και αν είχα χρόνο θα το διάβαζα χωρίς να μπορώ να το αφήσω από τα χέρια μου. Λόγω έλλειψης χρόνου όμως , ένιωσα ότι ήμουν μέλος της οικογένειας, γιατί είχα καθημερινή επαφή με την Νικόλ, την Ράνια και την Άλκηστη και ένιωσα ότι πολλές φορές μπορούμε να βοηθήσουμε ακόμη και στην περίπτωση που δεν το έχουμε υποσχεθεί.

Διαβάστε το.

Βιβλίο: Σώσε με

Συγγραφέας: Δημήτρης Σίμος

Εκδόσεις : www.metaixmio.gr

Για το Love Book Diary

Παρασκευή Παρίσση


Δείτε επίσης αγαπημένοι μου φίλοι! ΣΩΣΕ ΜΕ





Περιγραφή βιβλίου

Αναπνέει με δυσκολία. Την κοιτώ και της υπόσχομαι πως θα φύγουμε αποκεί μέσα. Είναι η στιγμή που η προσταγή της χώνεται μέσα στο κεφάλι μου σαν ακοίμητος φρουρός που διατάζει, κι εγώ υπακούω. «Σώσε με» λέει.

Με αφορμή το μνημόσυνο του πατέρα της, η Νικόλ Πομάνου, μια νεαρή καλλιτέχνις ξυλογλυπτικής, επισκέπτεται το χωριό της, το Κρυφό, για να συναντήσει τη μητέρα και τις δυο αδελφές της.
Η μικρότερη αδελφή της δεν εμφανίζεται στο καθορισμένο ραντεβού. Η εξαφάνισή της θα δοκιμάσει τους δεσμούς της οικογένειας. Για να τη σώσουν, πρέπει να αντιμετωπίσουν τα μυστικά που τόσα χρόνια έκρυβαν στο Δάσος των Μανιταριών.
Την ίδια στιγμή, στον υγρότοπο του Εθνικού Πάρκου Θράκης, η αστυνόμος Λουκίδη ανακαλύπτει το παραμορφωμένο πτώμα μιας γυναίκας...
Ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ αστυνομικής πλοκής που υπόσχεται να σας κόψει την ανάσα, βυθίζοντάς σας σε μια ιστορία ενοχής.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

«Ένα ψυχολογικό θρίλερ που δεν το αφήνεις από τα χέρια σου, αν δεν λυτρωθείς στην τελευταία του σελίδα».
Πάνος Αμυράς, συγγραφέας-δημοσιογράφος

«Σκληρό, σύγχρονο, βασανιστικό, καθηλωτικό. Ο Δημήτρης Σίμος δημιουργεί ένα αγωνιώδες ψυχολογικό θρίλερ με συνεχείς κορυφώσεις, ανατριχιαστικές ανατροπές και μια ομιχλώδη ατμόσφαιρα που σε αποπροσανατολίζει και δεν σε αφήνει να δεις την αποκάλυψη που έρχεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα».
Κέλλη Κρητικού, κριτικός βιβλίων-επιμελήτρια

«Αυτό το ψυχολογικό θρίλερ είναι ένας σοβαρός λόγος για να χάσεις τον ύπνο σου...»
Ευθύμιος Σαββάκης, δημοσιογράφος
 Ελληνική
 978-618-03-2334-4
 384
 18/06/2020

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ