ΟΙ ΦΕΓΓΑΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

 

Ποιος θνητός είναι γεννημένος για το υπέρτατο καλό;

Οι Φεγγαροφύλακες είναι ένα βιβλίο που ανήκει στην κατηγορία του φανταστικού, είναι ένα βιβλίο που σε ταξιδεύει σε άλλους κόσμους, απόμακρους που ο ρόλος του φεγγαριού είναι τόσο έντονος που λατρεύεται από τον λαό της Ναβέχθα ως θεός.




Πάντα μου άρεσαν τα παραμύθια , γιατί διαδραματίζονταν μία φορά και ένα καιρό και η φαντασία μου κάλπαζε παρέα με δράκους και μάγισσες. Εδώ όμως έχουμε μία κοσμοπλασία που θεοί ,θνητοί ,πλάσματα υπεράνθρωπα με ασημόμαυρα μάτια και εβένινα μαλλιά ζουν και επηρεάζονται από τον ασημένιο θεό, το φεγγάρι. Ζώα όπως οι Πανθήριπποι, τα σέραγκον, τα λυκοθεριά και τα πουλιά της λησμονιάς είναι τόσο άρτια εμπνευσμένα, που ο αναγνώστης έχει την δυνατότητα να τα φανταστεί λεπτομερώς.

Η ροή της Ιστορίας είναι πολύ γρήγορη και η πλοκή του έργου διαδραματίζεται στην Σελούρια γη, που οι κάτοικοι της θα προστατέψουν τον θεό τους με την ίδια τους την ζωή. Πίστη και τιμή σε εσένα , Ασημένιε Θεέ μου. Πίστη το πιο ισχυρό όπλο αν θέλεις να καταφέρεις το απραγματοποίητο στην ζωή, αν θέλεις να αγωνιστείς απέναντι στο ανίκητο. Έτσι και ο Νάσρελ , ο οποίος είναι απεσταλμένος του Ασημένιου Θεού και κληρονόμος της αλήθειας του παρελθόντος , πρέπει να ξεχάσει ότι ήξερε μέχρι τώρα, να αλλάξει για το καλό της ανθρωπότητας και να αντιμετωπίσει το κακό, τον δαίμονα που θέλει να κυριαρχήσει στον κόσμο. Έτσι είναι τα παραμύθια !! Το κακό είναι παντού και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κατάλληλη στιγμή και τα πιο ευάλωτα πιόνια του, όλες τις ευάλωτες ψυχές που μπορούν να αναπλάθουν με τον κατάλληλο χειριστή, για να καλύψει με το σκοτάδι τους τόπους και τις ψυχές. Αλλά το καλό πάντα έχει την δύναμη του βαθιά ριζωμένη μέσα στο χώμα, όπως η Βελανιδιά το ιερό δέντρο των αρχαίων Ελλήνων που έλκει και αντέχει τον κεραυνό. Πίστη- τιμή και θρίαμβος είναι τρείς λέξεις με τόσο μεγάλη σημασία που σε οδηγούν με ορμή προς την νίκη παρασύροντας με την ταχύτητα τους ότι στέκει εμπόδιο ακόμη και αν πληγωθούν.




Η αλλαγή μέσα μας γίνεται σιγά σιγά αρκεί να αποδεχτούμε την φύση μας και το πεπρωμένο μας. Μέσα από τις τρεις φάσεις του φεγγαριού, το μισοφέγγαρο, το ολόγιομο φεγγάρι και την μαύρη στίλβη περιστρέφεται ένας ολόκληρος κόσμος, ένας λαός που είναι τόσο καλά δουλεμένος από την πένα της συγγραφέως που ακόμα και τα λουλούδια, τα λεγόμενα ανθόροδα μπορείς να τα φανταστείς. Ήρωες όπως η Σιλείρα ή η Βεγγάρα που είναι διαφορετικές μέσα στον ήδη φανταστικό κόσμο, υπενθυμίζουν ακόμη μία φορά αναγνώστη μου, ότι η διαφορετικότητα πάντα ξεχωρίζει και αντιμετωπίζεται ιδιαίτερα, αλλά όσοι έχουν αγάπη στην καρδιά τους οδηγούν το διαφορετικό σε πραγματικά αποδεχτό από το περιβάλλον τους.   

Ένα βιβλίο που δημιουργήθηκε πριν πολλά φεγγαροέτοι και ήρθε να αφιερωθεί σε όλους τους φεγγαροφύλακες της ζωής μας, που με αγάπη και πίστη είναι δίπλα μας.

Βιβλίο: Οι φεγγαροφύλακες

Συγγραφέας: Γεωργία Καλαμαρα

Εκδόσεις: ΓΡΑΦΗΜΑ


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ


Πριν χίλια φεγγαροέτη, ένα λάθος κόστισε την ισορροπία στη Σελούρια γη. Οι δύο φεγγαροφύλακες, Λουνέρ και Ρενούλ, πασχίζουν έκτοτε για την ομαλή εξέλιξη των πραγμάτων. Όμως ο δαίμονας Ουλξ παρεμβαίνει διαρκώς και όλα παίρνουν διαφορετική τροπή. Αρκετούς φεγγαροαιώνες αργότερα οι φεγγαροφύλακες ορίζουν νέο σχέδιο που όμως απαιτεί αίμα, θυσίες και θάνατο.

Πόσο θερμή είναι η Πίστη των ανθρώπων στη Σελούρια γη;

Η αγάπη είναι αρκετή για να υπερκεραστούν τα εμπόδια στην ένωση δύο διαφορετικών ανθρώπων;

Ποια αλήθεια κρύβουν τελικά οι φεγγαροφύλακες;

Ένας εκλεκτός. Πλάσματα υπεράνθρωπα με ασημόμαυρα μάτια και μαύρα μαλλιά. Ένα Ασημένιο δέντρο. Ένα Ασημόμαυρο δέντρο. Πανθήριπποι, σέραγκον, πουλιά της λησμονιάς, λυκοθεριά… Μια χώρα σε θανάσιμο κίνδυνο. Πώς δρουν οι φεγγαροφύλακες και πόσο επηρεάζουν τη θεϊκή τους φύση οι αποφάσεις τους;

Κωδικός ISBN: 978-618-5494-07-0

Για το Love Book Diary

Παρασκευή Παρίσση

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ