ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΟΛΛΙΑ

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΟΛΛΙΑ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

Έχω την χαρά να φιλοξενώ στο Love Book Diary ένα γλυκύτατο, ρομαντικό κορίτσι που το συμπαθώ πολύ!!!

Σήμερα θα γνωρίσουμε την Ελισάβετ.



Καλώς ήρθες στο Love Book Diary


    Πριν ξεκινήσουμε την συζήτηση μας πες μας λίγα λόγια για εσένα για να σε μάθει το αναγνωστικό κοινό μας.

    Καλώς σε βρήκα Παρασκευή μου. Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. Είσαι πολύ αξιόλογη σε αυτό που κάνεις. Και σου αξίζουν συγχαρητήρια!

     Είμαι η Ελισάβετ Κόλλια. Γεννήθηκα ένα κρύο πρωινό του Ιανουαρίου πριν 41 χρόνια. Είμαι παντρεμένη με έναν υπέροχο άνθρωπο που με κάνει συνέχεια να γελώ . Είμαστε μαζί 21 χρόνια και είμαστε παντρεμένοι τα 15. Είμαι μαμά ενός υπέροχου αγοριού που ήρθε στη ζωή πριν πέντε χρόνια για να της δώσει φως και αξία. Έχασα την μανούλα μου πριν ένα χρόνο και η απώλειά της με πονάει ακόμα. Είχαμε πολύ καλή σχέση και ο τρόπος που έφυγε με στιγμάτισε.   

    Τι είναι η ανάγνωση και το βιβλίο για την Ελισάβετ;

         Το Βιβλίο για μένα είναι ένας συνοδοιπόρος στο όνειρο. Με βοηθάει να ξεχνάω τα προβλήματα της καθημερινότητας. Έχω πάντα ένα βιβλίο μαζί μου όπου πάω . Είναι σαν προέκταση του χεριού μου πλέον. Ακόμα κι αν δεν έχω χρόνο θα διαβάσω έστω μια σελίδα από κάποιο ήδη διαβασμένο για να κοιμηθώ ήσυχη. Το διάβασμα με βοήθησε πολύ στο να ξεχνιέμαι και μου κράτησε καλή συντροφιά όταν ήθελα να μείνω μόνη.  

        Είσαι από τις αναγνώστριες που αγαπούν πάρα πολύ την ρομαντική Λογοτεχνία. Τι είναι αυτό που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον σε αυτό το είδος και πρότεινε μας δυο βιβλία να διαβάσουμε.

            Αγαπώ το διάβασμα και είμαι λάτρης της αισθηματικής και της ερωτικής λογοτεχνίας. 

         Από μικρή ονειρευόμουν πρίγκιπες και Σταχτοπούτες!! Φυσικά θέλω τα βιβλία μου να έχουν καλό τέλος για τους ήρωες και πάντα παθιάζομαι με τον ήρωα του βιβλίου που διαβάζω. Μου αρέσει αυτό το είδος για τα συναισθήματα που μου γεννά. Όταν ένα βιβλίο μου προξενεί πάθος, συγκίνηση και χτυποκάρδι είναι για μένα πολύτιμο. Αχ είναι πολύ δύσκολο για μένα να διαλέξω δύο βιβλία να προτείνω. 

          Γι’ αυτό το λόγο θα προτείνω μια σειρά, την CROSSFIRE, αποτελείται από πέντε βιβλία, ανήκει στην ερωτική λογοτεχνία, από Εκδόσεις Τουλίπα- Ψυχογιός. Αγάπησα τον ήρωα Γκίντεον όχι για το ότι ήταν πλούσιος ή όμορφος αλλά για τον τρόπο που αγάπησε και δόθηκε στην ηρωίδα. Ένας άντρας που δεν ντράπηκε να παραδεχτεί πόσο τον επηρεάζει και πόσο πολύτιμη του είναι. Μπορεί η συγγραφέας να χρησιμοποιεί γλώσσα αισχρή για κάποιους αλλά το συναίσθημα που απορρέει από τα βιβλία θέλω να πιστεύω ότι την καλύπτει. 

          Άλλο ένα βιβλίο είναι Η ορμή του Ταύρου της Mia Sheridan από Εκδόσεις Elxis. Και οι δύο ήρωες δίνουν ένα μάθημα ζωής αλλά ειδικά ο Κίλαντ είναι αυτός που κάθε γυναίκα θα ήθελε στο πλάι της. Δεν θα πω παραπάνω για να μην κάνω σπόιλερ…












 Εκτός από Ρομαντική Λογοτεχνία ποιο άλλο είδος αγαπάς εξίσου και γιατί. Πρότεινε μας κάποια βιβλία.

          Η αλήθεια είναι ότι διαβάζω πολλά είδη λογοτεχνίας. Αλλά ξεχωρίζω δύο κατηγορίες. Εκτός λοιπόν από τη ρομαντική λογοτεχνία, αγαπώ και τη λογοτεχνία φαντασίας. Να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι ποιο ήταν το πρώτο βιβλίο φαντασίας που διάβασα, μπορεί να ήταν η σειρά Dark Moon από τις Εκδόσεις Bell που γνώρισα και τη γραφή της Gena Showalter και τη σειρά Οι Άρχοντες του Κάτω Κόσμου. Δυστυχώς κυκλοφόρησαν μόνο τα πρώτα 5 βιβλία έντυπα αφού το 2010 διακόπηκε η κυκλοφορία τους λόγω κρίσης και πριν 2 χρόνια επιτέλους επανεκδόθηκε και έχουν κυκλοφορήσει τα πρώτα 10 βιβλία της σειράς. ( Είναι 15 στο σύνολο χωρίς τις νουβέλες). Αγαπώ τη συγκεκριμένη σειρά και πραγματικά είναι πολύ πλούσια σε φαντασία και στηριγμένη στην Ελληνική Μυθολογία! Απ' ότι έχεις καταλάβει αγαπώ τις σειρές!! Θα προτείνω επίσης τη σειρά Εφιάλτες της Άρτεμις Βελούδου- Αποκότου από Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή. Μου άρεσε πάρα πολύ και η υπόθεση ήταν πολύ ιδιαίτερη και πρωτότυπη.











    Τόσα πολλά βιβλία και τόσο λίγος χρόνος! Ποια είναι η άποψη σου για αυτό; Αφήνεις ένα βιβλίο στην μέση αν δεν σου αρέσει;

        Αυτό είναι αλήθεια. Πλέον είμαι πιο μαζεμένη στις αγορές μου. Γνωρίζω τι μου αρέσει και είμαι πιο επιλεκτική. Δεν έχω αφήσει βιβλίο στη μέση. Εκτός από μια μόνο φορά. Πάντα θα ξεκινήσω βιβλίο ανάλογα με την όρεξή μου. Πρέπει να έχω την κατάλληλη διάθεση για το κάθε είδος. Πάντως όταν είmαι χάλια ψυχολογικά , καταφεύγω πάντα σε μια δοκιμασμένη λύση. Ξαναδιαβάζω κάποιο βιβλίο που αγαπώ και αυτό μου συμβαίνει συχνά τελευταία.


               Πότε ξεκίνησε το αναγνωστικό σου ταξίδι και ποιο βιβλίο ήταν αυτό που αγάπησες πολύ; 

       Από μικρή ηλικία διαβάζαμε με τον αδελφό μου παραμύθια. Μας θυμάμαι Σαββατοκύριακα να καθόμαστε να γράφουμε τα παραμύθια σε τετράδια, τα οποία χάσαμε όταν μετακομίσαμε. Το πρώτο λογοτεχνικό μου βιβλίο ήταν στην Πέμπτη Δημοτικού όταν μας ζητήθηκε να διαβάσουμε το βιβλίο Ο καιρός του Βουλγαροκτόνου της Πηνελόπης Δέλτα. Αργότερα στο Γυμνάσιο η κολλητή μου, μου έκανε δώρο τη Μόμο του Μιχαελ Εντέ που αγάπησα πολύ. Και έτσι ξεκίνησα να διαβάζω…      





     Συνεργάζεσαι με τους Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών. Πες μας δυο λόγια για αυτή την συνεργασία;

    Όταν μου έγινε η πρόταση για συνεργασία από τους Θεματοφύλακες ήμουν διστακτική στο να δεχτώ. Δεν θεωρούσα τον εαυτό μου ικανό να ανταπεξέλθω σε αυτά που μου ζητούσαν. Η αλήθεια είναι ότι διαβάζοντάς τις πρώτες μου απόψεις βλέπω πόσο έχω βελτιωθεί από τότε αλλά και πάλι ήταν μεγάλο βήμα για μένα. Θέλω να ευχαριστήσω κάθε κοπέλα ξεχωριστά για την εμπιστοσύνη που μου δείξανε και ιδιαίτερα τη Νεκταρία Πουλτσίδη που τη θεωρώ πολύ καλή μου φίλη και την Αγγελίνα Παπαθανασίου που μου έκανε την πρόταση να γίνω μέρος αυτής της τόσο άρτιας και δημιουργικής ομάδας. Είμαι περήφανη που είμαι μέλος της ομάδας Θεματοφύλακες λόγω τεχνών. Θεωρώ ότι βάζω κι εγώ το πολύ μικρό μου λιθαράκι στο χώρο της λογοτεχνίας.

    Το όνειρο μου είναι να κάνω κάποια στιγμή ένα δωμάτιο βιβλιοθήκη και να χάνομαι μέσα εκεί. Το δικό σου όνειρο ποιο είναι; Μπορείς να μου πεις ακόμη και συλλογές με σελιδοδείκτες!!!

     Αχ Παρασκευή μου!! Και το δικό μου όνειρο είναι αυτό!! Έχω ένα δωμάτιο στο σπίτι που μπορώ να φτιάξω κάτι τέτοιο αλλά θα πρέπει να το μοιραστώ με τον άντρα μου. Το μισό θα έχει βιβλιοθήκες και το άλλο μισό στερεοφωνικά. Ο άντρας μου αγαπάει τη μουσική. Πάλι καλά που δεν με ενοχλεί ο θόρυβος όταν διαβάζω!! Προς το παρόν όμως είναι απλά ένα όνειρο…

    Ποιο βιβλίο έχεις στο κομοδίνο σου αυτή την στιγμή και πως σου φαίνεται;

    Το βιβλίο που διαβάζω αυτή τη στιγμή είναι Άσε την αγάπη να σε βρει της αείμνηστης JOHANNA LINDSEY από Εκδόσεις Elxis. Είναι το τέταρτο βιβλίο της σειράς Οικογένειας Ράϊντ . Είναι αρκετά ενδιαφέρον αν και είμαι στην αρχή..






    Σε καλεί ένας συγγραφέας για δείπνο. Ποιος θα ήθελες να είναι και γιατί; Στο δείπνο θα συζητούσες για βιβλία;

     Αχ είμαι πολύ ντροπαλή. Δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσα σε μια πρόσκληση. Θα ήθελα να βγω με τη Gena Showalter . Φυσικά θα μιλούσαμε για βιβλία. Θα τη ρωτούσα πως γεννήθηκε η ιδέα της σειράς Οι Άρχοντες του Κάτω Κόσμου. Είναι τόσο πλούσια σειρά που πραγματικά τη θαυμάζω για τη φαντασία της. Έχει γράψει πάρα πολλά μυθιστορήματα φαντασίας και αισθηματικά. Είναι πραγματικά απίστευτη. Τώρα πως ακριβώς θα συνεννοηθούμε δεν ξέρω. Έχω χρόνια να μιλήσω αγγλικά. Αλλά όταν θέλεις κάτι πολύ όλα γίνονται!! Δεν επέλεξα Έλληνα γιατί έχω πολλούς στο μυαλό μου και είναι δύσκολη η επιλογή!






    Είσαι από τους γονείς που διαβάζουν στο παιδάκι τους βιβλία ή δημιουργείς δικές σου ιστορίες με πρωταγωνιστές;

     Διαβάζω του μικρού μου παραμύθια. Αγαπημένα του είναι ο Δράκος Μπουρμπουλήθρας και ο Ρεβιθοκοντούλης. Δεν έχω προσπαθήσει να του πω κάποιο δικό μου. Αυτό το κάνει ο άντρας μου. Αλλά του αρέσει αυτή η τελετουργία τα βράδια που ξαπλώνει για ύπνο.













     Πως αντιδρά το οικογενειακό σου περιβάλλον που σε βλέπει να αγαπάς τόσο πολύ το διάβασμα;

    Η μαμά μου πάντα έλεγε αν διάβαζες έτσι και στο σχολείο θα είχες γίνει καθηγήτρια. Αλλά πάντα μου έδινε χαρτζιλίκι για να πάρω κάποιοι καινούργιο βιβλίο. Γκρινιάζουν όταν με βλέπουν αλλά πλέον το έχουν συνηθίσει.

     Ποιο είδος λογοτεχνίας δεν θα διάβαζες με τίποτα και γιατί;

    Δεν μπορώ με τίποτα τη λογοτεχνία τρόμου με αίματα. Δεν μπορώ τα σπλάτερ . Δεν θα το διακινδύνευα ούτε για δοκιμή! Είμαι σίγουρη ότι θα έχω μετά εφιάλτες!!

    Εκτός από τη Λογοτεχνία τι άλλο αγαπάς πάρα πολύ;

     Αγαπώ να συλλέγω σελιδοδείκτες. Έχω γίνει φανατική, για να πω την αλήθεια. Κάθε βιβλίο που έχω σκοπό να αγοράσω, προσπαθώ να το ταιριάξω και με τον αντίστοιχο σελιδοδείκτη. Ευτυχώς η κολλητή μου, η Φιλιώ Ταλατανίδου φτιάχνει σελιδοδείκτες και μου φτιάχνει ότι της ζητήσω. Έτσι είμαι πάντα προετοιμασμένη. Αγαπώ τη μουσική. Στο σπίτι παίζει μουσική καθημερινά και διαβάζω με μουσική. Δεν με ενοχλεί. Με χαλαρώνει και πολλές φορές μου φτιάχνει και ατμόσφαιρα. Επίσης απολαμβάνω να βλέπω ταινίες με τον άντρα μου και παιδικά με τον γιό μου.

     Τι θα έλεγες στους αναγνώστες μας για να απολαμβάνουν το αναγνωστικό τους ταξίδι;

     Να επιλέγουν βιβλία του είδους που αγαπούν. Να τολμούν να διαβάζουν νέους συγγραφείς γιατί έχουν πολλά να προσφέρουν. Να έχουν δική τους άποψή και να μην παρασύρονται. Να δίνουν δεύτερες ευκαιρίες αλλά όχι τρίτες γιατί όπως είπαμε, τόσα πολλά βιβλία, τόσο λίγος χρόνος. Να αφιερώνουν έστω μισή ώρα την ημέρα για διάβασμα για να χαλαρώνουν. Να μην επηρεάζονται και να μην ντρέπονται για τις επιλογές τους. Άλλωστε εκείνοι θα τα διαβάσουν, όχι οι άλλοι!!

    Σε ευχαριστώ θερμά!!! 

    Εγώ ευχαριστώ που μου έκανες την τιμή να με καλέσεις στην όμορφη παρέα σου!! Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις Παρασκευή μου!!

Για το Love Book Diary

Παρασκευή Παρίσση

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ