Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΑΔΕΡΑΣ

 

Η τελευταία νύχτα της Αδέρας είναι ένα βιβλίο έκπληξη για μένα, γιατί έμαθα κάτι που δεν γνώριζα, την αίρεση ‘’ Ο .............’’, την οποία δεν θα σας αποκαλύψω, αλλά μπορώ να σας πω μόνο.... ότι ανήκει στις death cults (αιρέσεις-αυτοκτονίας)




Ψάχνοντας στο διαδίκτυο με αφορμή το βιβλίο και με γεγονότα που καταγράφονται στις σελίδες του, έμαθα ότι το 1998 σε δυο σαλέ στην Ελβετία 48 οπαδοί του τάγματος αυτοκτονούν, έφυγαν την ίδια μέρα του Οκτώβρη για τον Σείριο. Απανθρακωμένα πτώματα, πυρπολημένες κατοικίες και ανεξήγητες καταστάσεις σε ένα κόσμο φυσιολογικό που κυβερνάει το παράλογο. 

Πάμε όμως να δούμε το βιβλίο, στο οποίο ο ήρωας μας έρχεται αντιμέτωπος με βαθειά σκοτάδια και προσωπικούς δαίμονες..

Σε ένα τρελό κόσμο, μόνο οι τρελοί είναι λογικοί. Μία έκφραση που παίρνω από το βιβλίο γιατί από ένα σημείο και μετά , χωρίς να γνωρίζω από πού εμπνεύστηκε την ιδέα της ιστορίας ο συγγραφέας, νόμιζα ότι διάβαζα βιβλίο επιστημονικής φαντασίας αντί τρόμου. Δεν πίστευα αυτά που διάβαζαν τα μάτια μου, γιατί μου φαινόντουσαν υπερβολικά. Αλλά όταν συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν γεγονότα και αιρέσεις που ευδοκίμησαν ιδιαίτερα στην δεκαετία του 90’ , με χαρακτηριστικά του ψευτοχριστιανισμού, της αρχαιολατρείας, του ρομαντισμού μιας άλλης εποχής που δεν ταιριάζει με τον σύγχρονο τεχνολογικό κόσμο και με στοιχεία επιστημονικής φαντασίας πείσθηκα για το βιβλίο.

Με γρήγορο , άμεσο τρόπο ο συγγραφέας περιγράφει την ιστορία του Σίμου, ενός αντισυμβατικού ατόμου που καλείται να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης ενός κοριτσιού κοντά στα πάτρια εδάφη του. Ενώ η υπόθεση φαινομενικά είναι εύκολη οδηγείται σε περίεργα και επικίνδυνα μονοπάτια και η λύση του μυστηρίου βάζει σε κίνδυνο την ζωή του. Αυτό που με διασκέδασε πάρα πολύ ήταν οι σκέψεις του ήρωα, είναι πολύ χαρακτηριστικές και  συμπληρώνουν την ροή της υπόθεσης, σκέψεις που σου προκαλούν γέλιο και φυσικά παραμένουν αλατοπίπερο στις διαπροσωπικές του επαφές. Το χιονισμένο τοπίο την περίοδο των Χριστουγέννων έρχεται να δέσει αρμονικά με την ιστορία και η αντίθεση μεταξύ φωτιάς και χιονιού είναι ιδανική.




Τον κόσμο τούτο τον κοινό για όλους μήτε θεός μήτε θνητός  τον εποίησε , μα ήταν, είναι και θα είναι πυρ αείζωον, που ανάβει και σβήνει με μέτρο.

Φυσικά πάρα πολλές φορές μας έχει προβληματίσει ο προσηλυτισμός στις Θρησκείες και πόσο εύκολα μπορείς να αλλάξεις, να επηρεάσεις ευάλωτους ανθρώπους , να τους κάνεις πλύση εγκεφάλου, τόσο πολύ που πωρωμένοι πλέον βάζουν ωτοασπίδες και προχωρούν στη γη της επαγγελίας που άλλοι έχουν δημιουργήσει για αυτούς. Είναι πραγματικά ασύλληπτο και άκρως ανατριχιαστικό αν σκεφτείς ότι έχουν διαπραχθεί τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας πάνω σε όλο αυτό.

Η ιστορία του Μιχάλη Δαγκλή σε προκαλεί όσο υπερβολικό κυνηγητό και να έχει για να φθάσεις στο τέλος. Ένα βιβλίο που διαβάζετε πολύ γρήγορα και σε κρατά σε ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία του σελίδα!


Βιβλίο: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΑΔΕΡΑΣ

Συγγραφέας : Μιχάλης Δαγκλής

Εκδόσεις: Υδροπλάνο https://www.ydroplanobooks.gr/ )


Λίγα λόγια για το βιβλίο




Ο Σίμος Σουλιώτης, είναι ένας άντρας ποτισμένος με κυνισμό, που στα 35 του χρόνια ξοδεύει τη ζωή του σε αλκοόλ και τσιγάρα στα σκοτεινά μπαρ της Αθήνας, ενώ – περιστασιακά – εργάζεται στο γραφείο ερευνών ενός παλαίμαχου ιδιωτικού ντετέκτιβ.

Η ζωή του θα ανατραπεί και θα απειληθεί από τη μια στιγμή στην άλλη, όταν θα βρεθεί, στην καρδιά του χειμώνα, αποκλεισμένος στην Αδέρα, ένα ορεινό χωριό, κάπου στην ανατολική Πελοπόννησο, για την – φαινομενικά εύκολη –  υπόθεση εξαφάνισης μιας έφηβης κοπέλας.

Τίποτα όμως δεν είναι αυτό που φαίνεται… Κι όσο οι κάτοικοί της δείχνουν φιλικοί στο πρόσωπό του, τόσο περισσότερο κρύβουν ένα θανατερό κι επικίνδυνο μυστικό που θα οδηγήσουν τον Σίμο σ’ έναν ασφυκτικό κλοιό θέτοντας τη ζωή του – και όχι μόνο – σε κίνδυνο.

Καθώς έρχεται αντιμέτωπος με τους εσωτερικούς του δαίμονες και τα βαθιά του σκοτάδια όσο οι μνήμες του παρελθόντος ξυπνάνε σε κάθε του βήμα, ανακαλύπτει ότι τα σκοτάδια και οι δαίμονες στην Αδέρα είναι πολύ πιο επικίνδυνα, απειλητικά και πέρα από κάθε λογική…

Κι όσο το χιόνι πέφτει βαρύ πάνω από το μυστηριώδες χωριό, τόσο ο Σίμος εγκλωβίζεται σε αυτό και τους παράξενους κατοίκους του, μην μπορώντας να διαφύγει με κανέναν τρόπο, βυθιζόμενος όλο και περισσότερο στα δίχτυα μιας ανατριχιαστικής υπόθεσης που θα τον φέρει σε αδιέξοδο.

Ένα ανατριχιαστικό θρίλερ που κόβει την ανάσα…




Ο Μιχάλης Δαγκλής γεννήθηκε μια ζεστή ημέρα τον Αύγουστο του 1980.

Κατάγεται από τον Γαλατά Τροιζηνίας ωστόσο μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα.

Η αγάπη του για το βιβλίο αλλά και τη λογοτεχνία τρόμου ξεκίνησε από νωρίς. Αναζητά διαρκώς την ιστορία εκείνη που θα τον προκαλέσει ή θα τον τρομάξει περισσότερο.

Έχει πτυχίο γραφιστικής και έχει παρακολουθήσει μαθήματα δημιουργικής γραφής.

Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Αγαλήνευτα Βάθη» των εκδόσεων Ωκεανίδα.

Έχει εκδώσει τη συλλογή τριών ιστοριών τρόμου «Ζωώδες `Ένστικτο»

Επίσης έχει γράψει τρεις μικρές ιστορίες φαντασίας και τρόμου οι οποίες κέρδισαν σε διαγωνισμό και εκδόθηκαν σε συλλογικό έργο: 1) «Εννιά Λεπτά» – 2009 που βρίσκεται στο βιβλίο Αποκάλυψη από τις εκδόσεις Ανατολικός. 2) «Μορμολύκειο» – 2016, που βρίσκεται στο βιβλίο Κόρες της Νύχτας από τις εκδόσεις Nightread και 3) «Κληρονομιά» – 2020 που βρίσκεται στη συλλογή Κοσμικό Έρεβος από τις εκδόσεις Allbooks.

Είναι μέλος της Λέσχης Φανταστικής Λογοτεχνίας Καρδίτσας, όπου συχνά αρθρογραφεί, ενώ όσον αφορά το σινεμά, θα βρείτε σκέψεις του στο γκρουπ «Το Σινεμαδάκι» στο facebook.



  • Συγγραφέας: Μιχάλης Δαγκλής
  • ISBN: 978-618-5453-51-0
  • Αρ. σελίδων: 504
  • Είδος: Λογοτεχνία
  • Έτος έκδοσης: 2020
  • Εξώφυλλο: Μαλακό
  • Διαστάσεις: 14 x 2


 Για το Love Book Diary

Παρασκευή Παρίσση

photos by Paraskevi Parissi

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ