ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ

 

Τι μάνα είσαι εσύ Λένα; Τι τέρας είσαι;

Τι απολαυστικό βιβλίο είναι αυτό; Τι συναρπαστικό , καθηλωτικό μυθιστόρημα από την αρχή μέχρι το τέλος. 




Αν πρόκειται να πάρετε ένα βιβλίο μυστηρίου, θρίλερ με αστυνομικά στοιχεία να πάρετε το ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ θα σας ανταμείψει στο έπακρο. Είναι από τα βιβλία που τα απολαμβάνεις, δεν μπορείς να τα αφήσεις από τα χέρια σου, χωρίς να γράφει κάτι το ιδιαίτερο και να φανταστείτε είναι το πρώτο βιβλίο της Romy Hausmann. Πραγματικά απορώ τι έχει να μας δώσει στην συνέχεια, το μόνο που μπορώ να πω είναι συγχαρητήρια γιατί με κάλυψε στο έπακρο.

Γρήγορο με σασπένς, κινηματογραφικό, που δεν σου αφήνει τα περιθώρια να καταλάβεις ποιος είναι ο ένοχος το Καλό μου παιδί σε κάνει να χάνεις τον ύπνο σου. Κατά την διάρκεια της ανάγνωσης φανταζόμουν ότι αν το πάρει ένας σκηνοθέτης στα χέρια του και το γυρίσει ταινία μπορεί με κατάλληλο σενάριο και με πλάνα που θα συνδυάζονται με την κατάλληλη μουσική να δείχνει τα έντονα συναισθήματα των πρωταγωνιστών, μόνο με κοντινό πλάνο στα πρόσωπα τους, στα μάτια τους θα είναι αρκετό.

Είσαι μεγάλο κορίτσι, Άννα!

Πάντα πρέπει να υπάρχει ένα καλό παιδί πάνω στο οποίο μπορείς να βασιστείς. Εδώ όμως το καλό παιδί ξεπερνάει τα περιθώρια του σε τέτοιο βαθμό που σε τρομάζει χωρίς να υπάρχουν σοκαρίστηκες σκηνές βίας. Η συγγραφέας παίζει με το μυαλό των ηρώων αρχικά και έπειτα με το μυαλό των αναγνωστών, γιατί έχει καταφέρει να αναπτύξει σε βάθος τους χαρακτήρες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση.

ΕΚΕΙΝΟΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ. ΣΑΝ ΘΕΟΣ.

Μια λάθος στιγμή, στον λάθος τόπο και η ζωή σου μπορεί να διασταυρωθεί τυχαία με έναν άνθρωπο που θα σε κάνει ανδρείκελο στα χέρια του, θα σε κουνάει σαν μαριονέτα και εσύ θα κουνάς τα άκρα σου με ρυθμό και κομμένη την ανάσα σου. Θα χορεύεις τον χορό του σε τέτοιο ρυθμό που και να σταματήσει να σε κουνάει εσύ ακόμη θα αισθάνεσαι τον παλμό των κινήσεων του και δεν θα μπορείς να σταματήσεις για να βρεις τον φυσιολογικό σου ρυθμό. Τόσο έντονη θα είναι η πλύση εγκεφάλου που θα σου κάνει, μέσα στο ευλαβικά και προκαθορισμένο πρόγραμμα που έχει φτιάξει για εσένα και την οικογένεια του.

Και τα παιδιά; Τι ρόλο μπορεί να παίξουν τα παιδιά σε μία εκτροχιασμένη και αρρωστημένη κατάσταση; Μαθαίνουν και εκπαιδεύονται από μικρά σε έναν τρόπο ζωής που μόνο η ζωγραφική μπορεί να δείξει το τι αισθάνονται στην ψυχή τους. Μέσα από τον σχέδιο και μέσα από τις εικόνες που θα χαράξουν οι ξυλομπογιές πάνω στο χαρτί θα καταλάβεις τι κρύβεται στη ψυχή τους.

Πάντα θα υπάρχει το καλό παιδί!

Έκλεισα το βιβλίο και είπα: Γουαου τι σκοτεινό ψυχολογικό θρίλερ είναι αυτό; Και πως η αγάπη κατακλύζει έναν άνθρωπο, είτε είναι υγιής , είτε αρρωστημένη και τον καθοδηγεί; Έναν άνθρωπο που στην πραγματική του ζωή είναι άκρως φυσιολογικός; Όσο άπιαστη και να είναι στο δικό μου μυαλό αυτή η αγάπη , δεν μπορώ να μην σας ρωτήσω….. Είναι αυτό αγάπη; Καημένη Λένα!!!

Βιβλίο: Καλό μου παιδί

Συγγραφέας: Romy Jausmann

Μετάφραση: Δέσποινα Κανελλοπούλου

Εκδόσεις: Μεταίχμιο (https://www.metaixmio.gr)



Romy Hausmann

Η Romy Hausmann (Ρόμι Χάουσμαν, 1981) γεννήθηκε στην Ανατολική Γερμανία και σε ηλικία είκοσι τεσσάρων ετών έγινε αρχισυντάκτρια σε εταιρεία παραγωγής στο Μόναχο. Διατηρεί το blog Mymonk στο οποίο εξιστορεί τις προσωπικές της εμπειρίες με στόχο να εμφυσήσει την αισιοδοξία στους αναγνώστες της. Από τη γέννηση του γιου της εργάζεται στον χώρο της τηλεόρασης ως freelancer. Ζει με την οικογένειά της σε ένα απομονωμένο σπίτι στα δάση κοντά στη Στουτγάρδη. Το ψυχολογικό θρίλερ Καλό μου παιδί είναι το ντεμπούτο της, το οποίο μεταφράζεται σε περισσότερες από 14 χώρες, ενώ έχουν πωληθεί και τα δικαιώματα για την κινηματογραφική του διασκευή.




Για το Love Book Diary

Παρασκευή Παρίσση




Λίγα Λόγια για το βιβλίο

CRIME COLOGNE AWARD 2019
ΕΚΕΙΝΟΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ.
ΣΑΝ ΘΕΟΣ
.



Μια καλύβα στο δάσος, χωρίς παράθυρα. Η ζωή της Λένας και των δύο παιδιών της ακολουθεί αυστηρούς κανόνες: γεύματα, τουαλέτα, μελέτη, όλα ακολουθούν ευλαβικά ένα προκαθορισμένο πρόγραμμα. Ο πατέρας μεριμνά για την τροφή, τους προστατεύει από τους κινδύνους του έξω κόσμου και φροντίζει να έχουν πάντα τα παιδιά του μια μητέρα – όποιο κι αν είναι το κόστος.

Αλλά μια μέρα η μητέρα καταφέρνει να αποδράσει. Και τότε ξεκινάει ο πραγματικός εφιάλτης. Διότι πολλά δείχνουν ότι ο πατέρας θέλει πάση θυσία να πάρει πίσω αυτό που του ανήκει. Η αστυνομία μαζί με την οικογένεια της Λένας προσπαθούν απεγνωσμένα να ενώσουν τα κομμάτια ενός παζλ που δεν φαίνεται να ταιριάζουν μεταξύ τους. Τι απ’ όλα συμβαίνει πραγματικά και τι είναι προϊόν παράνοιας;

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Αν πρόκειται να διαβάσετε μόνο ένα θρίλερ αυτή τη χρονιά, διαλέξτε αυτό. Το δωμάτιο συναντά Το κορίτσι που εξαφανίστηκε σε αυτό το συναρπαστικό μυθιστόρημα που θα συνεχίσει να σας στοιχειώνει καιρό αφού γυρίσετε και την τελευταία του σελίδα. Απολαυστικά σκοτεινό, πρωτότυπο και θαυμάσια γραμμένο, αυτό το βιβλίο το λάτρεψα.
Alice Feeney, συγγραφέας

Μια άφθαστη σπουδή στο σασπένς.
Financial Times

Κλειστοφοβικό, τρομακτικό και απόλυτα καθηλωτικό.
Daily Mail

Ανατριχιαστικό, πρωτότυπο και καθηλωτικό. Μια νέα δύναμη στον χώρο των θρίλερ.
David Baldacci, συγγραφέας

Αυτό το μυθιστόρημα είναι εξίσου ιστορία μυστηρίου, θρίλερ και οικογενειακό δράμα… Μια αναγνωστική εμπειρία που θα σας συναρπάσει και θα σας βάλει σε σκέψεις. Η Hausmann δημιουργεί ένα σκοτεινό σύμπαν διάστικτο με αστέρια που τρεμοσβήνουν… Στην καρδιά του βιβλίου βρίσκεται η ασίγαστη ελπίδα ότι οι πρωταγωνιστές θα επιστρέψουν κοντά στους αγαπημένους τους ανεξάρτητα από το πόσο μακριά έχουν βρεθεί. Αυτή η αχτίδα αισιοδοξίας είναι το φως που οδηγεί τους αναγνώστες μέσα από τους σκοτεινούς λαβύρινθους του συγκλονιστικού θρίλερ Καλό μου παιδί.
New York Times

H ένταση κλιμακώνεται τόσο αριστοτεχνικά, που ο αναγνώστης μένει αποσβολωμένος χωρίς η συγγραφέας να καταφεύγει σε σοκαριστικές σκηνές βίας.
Suddeutsche Zeitung

Σε αιχμαλωτίζει από την πρώτη κιόλας σελίδα.
Madame

Photos by Paraskevi Prissi




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ