ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΙΑΛΚΑΤΟΥΡΑ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΙΑΛΚΑΤΟΥΡΑ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

Έχω την χαρά να φιλοξενώ στο LOVE BOOK DIARY την συγγραφέα Βασιλική Τσιαλκατούρα με αφορμή το βιβλίο της Το μενταγιόν του έρωτα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ


ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΙΑΛΚΑΤΟΥΡΑ


Καλώς ήρθατε κ. Τσιαλκατούρα στο Love book diary.

ΕΡ: Ήταν απολαυστική η ανάγνωση του βιβλίου σας Το μενταγιόν του Έρωτα. Θα ήθελα να μου πείτε κάποια πράγματα για εσάς, ποια είναι η Βασιλική Τσιαλκατούρα ?

Θα σας μιλήσω για την Βασιλική σαν άνθρωπο και όχι σαν συγγραφέα, δεν νομίζω ότι είναι εύκολο να με περιγράψω με δυο λέξεις.Βλέπετε είμαι ανάποδη, όπως συνηθίζουν να με αποκαλούν γνωστοί !!!! 
Θα έλεγα αντισυμβατική επαναστάτρια, δεν μπαίνω σε καλούπια, ούτε τα μπορώ δεν αντέχω, τους αλαζόνες διπλά μου και τους ανθρώπους που δεν ζουν την ζωή τους για το τι θα πει ο κόσμος... μότο στην ζωή μου δεύτερη ζωή δεν έχει φτάσε μέχρι τέρμα .
Αθεράπευτα ρομαντική, ευαίσθητη αλλά και απόλυτη, όταν κάτι τελειώνει τελειώνει . Ασυμβίβαστη ειδικά στις ανθρώπινες σχέσεις, είτε φιλικές ,είτε ερωτικές, λάτρης των ξεχωριστών ανθρώπων που η ζωή μου έχει φέρει στο δρόμο μου. Δεν μπορώ το άδικο, τους χειριστικούς ανθρώπους και οτιδήποτε έχει τοξικότητα .


ΕΡ: Η γραφή της ιστορίας ξεκίνησε αβίαστα ένα καλοκαιρινό απόγευμα. Πείτε μας για αυτήν την στιγμή. Είχατε σκεφτεί πιο πριν να γράψετε βιβλίο?

Καθώς έπινα τον καφέ και κοίταγα από το μπαλκόνι μου, οι ήρωες ζωντάνεψαν μπροστά σε ένα κομμάτι χαρτί, με είχαν προσκαλέσει στις ζωές τους και το μόνο που έκανα ήταν να δεχτώ την πρόσκληση σε ένα όμορφο ταξίδι .
Όχι δεν είχα σκεφτεί ποτέ να γράψω βιβλίο .


ΕΡ: Η ιστορία ξεκινάει με την Ηλέκτρα και στην συνέχεια γνωρίζουμε και την Ερρίκα. Δυο γυναίκες μέσα στα πρέπει. Πως καθορίζουν τα πρέπει την ζωή μας? Εσείς τι άποψη έχετε για αυτό?

Τα πρέπει καθορίζουν την ζωή μας σε σημείο που δεν ζούμε την δική μας ζωή ,αλλά την ζωή των άλλων,όπως μας την καθόρισαν εκείνοι που μας έμαθαν τα πρέπει.
Να ζεις με θέλω να ρουφάς κάθε στιγμή μια φορά θα υπάρξεις όχι χίλιες για να μην ζεις !!!


ΕΡ: Ερρίκα και Ορέστης με βάση την σχέση τους,θα ήθελα να μου πείτε αν πιστεύεται ότι η αληθινή αγάπη δεν χάνετε ποτέ ?

Ναι πιστεύω ότι η αληθινή άδολη αγάπη δεν χάνεται ποτέ 


ΕΡ: Λογική ή συναίσθημα? Μια ζωή μισή ή μια ζωή γεμάτη? Τι θα συμβουλεύατε μια αγαπημένη φίλη σας αν αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα με την ηρωίδα σας?

Μια ζωή γεμάτη θα τις έλεγα, όταν κάνει ταμείο να έχει να μετράει ανάσες ζωής και όχι στιγμές μισές !!!


ΕΡ:Το βιβλίο σας στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα ή είναι εξολοκλήρου μυθοπλασία?

Το βιβλίο είναι καθαρά μυθοπλασία αλλά θα μπορούσε να είναι και πραγματικότητα


ΕΡ. Ποια είναι η άποψη σας για το Ελληνικό αναγνωστικό κοινό? Πιστεύεται ότι οι Έλληνες διαβάζουν λογοτεχνία? Το βιβλίο σας απευθύνεται στο ευρύ κοινο?

Πιστεύω ότι ένα μικρό ποσοστό των Ελλήνων έχουν ανοιχτούς ορίζοντες και αγαπούν το βιβλίο. Βέβαια, ευτυχώς υπάρχουν πάντοτε οι εξαιρέσεις.
Το βιβλίο μου απευθύνεται σε όλους


ΕΡ. Τι περιμένουμε να δούμε από εδώ και πέρα από την Βασιλική ? Έχετε κάποια λογοτεχνικά σχέδια που θα θέλατε να τα μοιραστείτε μαζί μας ?

Έχω ξεκινήσει ήδη ένα καινούργιο βιβλίο που βρίσκεται στο τέλος του και θα το αγαπήσουμε πιστεύω .
Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή

Σας ευχαριστώ θερμά για την συζήτηση μας κ. Βασιλική Τσιαλκατούρα .

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΟ ΜΕΝΤΑΓΙΌΝ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΒΙΒΛΊΟ ΕΚΔΌΣΕΙς ΟΣΤΡΙΑ"
ΓΡΑΦΕΙ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Χειμωνάς του 1979. Η παγίδα είχε αρχίσει να στήνεται και τα θύματα της δεν ήξεραν τι συνέβαινε στις ζωές τους, ποιος κρύβόταν πίσω από όλα, ποια τα κίνητρα του: ερωτάς, μίσος, αγάπη, ματαιοδοξία, χρήματα; Ή κάτι άλλο που δεν φανταζόμαστε ότι κάνει τον άνθρωπο να φτάσει στο σημείο να φέρει τόση δυστυχία και πόνο σε άλλους; Γιατί κάνεις δεν τον σταμάτησε; Μήπως είχαν κάτι να κερδίσουν;
Συγγραφέας: 
Τσιαλκατούρα, Βασιλική
Εκδότης: 
Όστρια Βιβλίο
Σελίδες: 
80
ISBN: 
9789606042553
Ημερομηνία Έκδοσης: 
19/10/2017

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Η Τσιαλκατουρα Βασιλική γεννήθηκε το 1987 στην Λάρισα. Η καταγωγή της είναι από την επαρχία Ελασσόνα. Τελειώνοντας το λύκειο παρακολούθησε ΙΕΚ στην ειδικότητα Προσχολικής αγωγής, Δημιουργίας και Έκφρασης. Το 2010 πέρασε στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Ζάκυνθο, στο τμήμα προστασίας και συντήρησης πολιτισμικής κληρονομιάς.


Εύχομαι να απολαύσετε την συζήτηση μας!

Παρίσση Παρασκευή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΟΚΑ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ