LAGOM


LAGOM 

Η Σουηδική τέχνη της ισορροπίας της ζωής.


ΓΡΑΦΕΙ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

Μετά από το HYGGE Ο Δανέζικος τρόπος να ζεις καλά και το LYKKE Ο Δανέζικος τρόπος για την κατάκτηση της ευτυχίας έρχεται το LAGOM που πρεσβεύει το Αρχαιοελληνικό Παν Μέτρο Άριστον ,ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο, ακριβώς όσο πρέπει!

Διαβάζοντας το Lagom δεν σας κρύβω ότι ένιωσα πάρα πολλές φορές ότι, υιοθετώ τον Σουηδικό τρόπο σκέψης, αφού άπειρες φορές βρήκα μέσα στα κείμενα σκέψεις μου και τρόπους συμπεριφοράς μου και αυτό με ευχαρίστησε πάρα πολύ. Ουσιαστικά είναι ένα συμβουλευτικό βιβλίο για το πώς θα μεταμορφώσεις την ζωή σου για να είναι χαρούμενη και ισορροπημένη. Το βιβλίο δεν γράφει κάτι εξωπραγματικό, αντιθέτως σημειώνει με ένα ιδιαίτερο τρόπο απλά καθημερινά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε όλοι μας, με σκοπό η ζωή μας να είναι πιο εύκολη, πράγματα που μπορείς να κάνεις εσύ και εγώ αρκεί να έχουμε θέληση.

Το Lagom δεν μπορείς να το μεταφράσεις, αλλά μπορείς να το κατανοήσεις και να προσθέσεις σιγά σιγά το λιθαράκι σου για να το χτίσεις. Στην απλούστερη εκδοχή του περιγράφει αυτό που είναι αρκετό ή σωστό και θα σας δώσω ένα παράδειγμα για να το καταλάβετε. Μπορείτε να φορέσετε ένα έντονο κόκκινο κραγιόν , ωστόσο , το υπόλοιπο μακιγιάζ πρέπει να είναι απόλυτα διακριτικό. Έτσι αν γνωρίζεις τι σημαίνει ΄΄ ακριβώς όσο πρέπει ΄΄ , τότε ποιος ο λόγος να υπερβάλεις? Συμφωνείται με αυτό?

Θέστε ως πρωταρχικό στόχο την απλότητα στην ζωή σας και είμαι σίγουρη ότι θα βρείτε την ηρεμία σας. Μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον αυτό σας και να περάσετε όμορφες στιγμές στην φύση , είμαι σίγουρη ότι θα συμβάλει στην ενίσχυση του αισθήματος ευτυχίας που θα σας κατακλύσει και θα ξαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας. Αρκεί να υπάρχει θέληση και να μην λέτε δεν μπορώ…… μπορείς! Ζούμε μία εποχή που κατακλυζόμαστε από άπειρες πληροφορίες και ζούμε μέσα στο άγχος, προσπάθησε να κάνεις ένα διάλειμμα και να έρθεις σε επαφή με αγαπημένα πρόσωπα , να πιείς ένα καφέ , να δεις την αισιόδοξη πλευρά της ζωής, γιατί υπάρχει.

Δεν υπάρχει κακός καιρός, αλλά ακατάλληλα ρούχα αναφέρει μια παλιά Σουηδική παροιμία!
Αφιερώστε δυο λεπτά για να το σκεφτείτε….

Πάρα πολλοί άνθρωποί καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά ,έρχονται σε επαφή με το χώμα, τον αέρα, το νερό …..όλα αυτά είναι μία μορφή Lagom. Το να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου, να δώσεις ότι δεν χρησιμοποιείς είναι Lagom. Το να περπατήσεις στο πάρκο είναι Lagom.Απλά καθημερινά πράγματα που μπορούμε να τα κάνουμε όλοι και να βελτιώσουμε την ζωή μας. Το Lagom σχετίζεται με μικρές στιγμές ηρεμίας και ευδαιμονίας στην καθημερινότητα μας.

LAGOM

Η λειτουργικότητα και η οικονομία είναι αρετές.

Το να είσαι καλός ακροατής σε μία συζήτηση , είναι μία ικανότητα που είμαι σίγουρη ότι θα επωφεληθείς και είναι Lagom.

Θα σας δώσω ακόμα ένα παράδειγμα, ξέρετε ότι αγαπάω την λογοτεχνία, στην πόλη μου έχω δημιουργήσει με αγαπημένα πρόσωπα Λέσχη ανάγνωσης που έρχονται αναγνώστες για να συζητήσουμε και να πιούμε καφέ…. και πιστέψτε με είναι μία μορφή Lagom , αυτή η πετυχημένη συνάθροιση φίλων, που με χαροποιεί πάρα πολύ! Η Συμμετοχή σε οποιαδήποτε λέσχη σας δίνει την δυνατότητα να βγείτε από το σπίτι και να έρθετε σε επαφή με ανθρώπους με τις ίδιες ιδέες… τι πιο όμορφο!

Όλα μπορούν να γίνουν αρκεί να αλλάξει η νοοτροπία μας και ο τρόπος σκέψης μας, υιοθετώντας καινούργιες ιδέες που θα μας κάνουν πιο εύκολη την ζωή. Έτσι και αλλιώς η ευτυχία δεν σχετίζεται με την υπερβολή, σχετίζεται με το να κάνουμε τις σημαντικές στιγμές να διαρκούν πιο πολύ!
Το Lagom είναι ένα ευκολοδιάβαστο βιβλίο που μόνο κερδισμένος θα είσαι αν το διαβάσεις  και αν κερδίσεις κάποια πράγματα εσύ, τότε έχει κερδίσει και το κοινωνικό σύνολο.
Το βιβλίο περιλαμβάνει όμορφες συνταγές για να κάνεις και να απολαύσεις με την οικογένεια σου και τους φίλου σου, σε συνδυασμό με όμορφο φωτογραφικό υλικό!!!

Βιβλίο : LAGOM

Συγγραφέας : Λίνεα Νταν

Εκδόσεις : Μίνωας

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την σελίδα του βιβλίου→εδώ καθώς και τις εκδόσεις Μίνωα →εδώ

Εύχομαι να το απολαύσετε όπως εγώ!

Παρασκευή Παρίσση

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΟΚΑ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ