Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ


Ο Χρόνος έχει μνήμη . Δεν ξεχνά , δεν συγχωρεί, δεν παρεκκλίνει, κάποια στιγμή σε προλαβαίνει.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

Η ΕΠΟΧΗ των Θρύλων είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο επικής φαντασίας , το οποίο το λατρεύω και θα σας μιλήσω για το τι αισθάνθηκα κατά την διάρκεια του αναγνωστικού ταξιδιού μου, το οποίο ήταν απολαυστικό και δεν ήθελα να τελειώσει με τίποτα .

Κατ΄αρχάς, έχουμε την Κόκκινη Αυγή που είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας . Όταν θα πιάσετε το βιβλίο στα χέρια σας, θα αισθανθείτε το βάρος του, θα δείτε πόσο πυκνογραμμένο είναι και θα έχετε ένα χορταστικό ταξίδι 599 σελίδων, στο οποίο θα με θυμηθείτε!!! Θα σας συμβουλέψω να το διαβάσετε με προσοχή, γιατί πρέπει το μυαλό σας να αδειάσει από οτιδήποτε άλλο και να διεισδύσει μέσα στην εποχή των θρύλων.

Αρχικά, θα σας πω ,τι μου έκανε εντύπωση σε αυτό το βιβλίο. Η γραφή του συγγραφέα είναι χαρακτηριστική και πιστεύω ότι μία φορά αν τον διαβάσετε, θα μπορείτε να τον καταλάβετε ακόμα και αν υπογράψει με ψευδώνυμο στο επόμενο βιβλίο του. Έχουμε να κάνουμε με μία κινηματογραφική , λυρική, λεπτομερέστατη γραφή , που στην αρχή μπορεί να σε κουράσει, γιατί δεν κινείται γρήγορα η υπόθεση του βιβλίου, αλλά στο τέλος θα συνειδητοποιήσεις ότι χρειαζόταν, για να μπεις στο κλίμα της μεσαιωνικής εποχής με τα πισωγυρίσματα της και να μυρίσεις , να αντικρίσεις τις ατέλειωτες πεδιάδες, τα Βασίλεια και τα μυστικά δάση που θα συναντήσεις. Επίσης, το ότι ο συγγραφέας είναι πολιτικός μηχανικός τον βοηθάει πολύ, για να κάνει τέτοιες περιγραφές σε κτίρια που νιώθεις ότι τα βλέπεις μπροστά σου και αυτό είναι εξαιρετικό. Πολλές φορές αισθάνθηκα σαν πιόνι που κάποιος με κινούσε μέσα στα στενά δρομάκια του κάθε Χωριού που προστατεύεται από τα τείχη του.

Η πλοκή είναι πλούσια, ενδιαφέρουσα, ανατρεπτική, καθηλωτική, διδακτική, που σε παρασύρει σε μυστικούς, φανταστικούς κόσμους που πιστεύεις ότι υπάρχουν. Η δυναμική του κειμένου κινείται στο ίδιο επίπεδο και, μπορώ να πω, ότι από την μέση του βιβλίου και συγκεκριμένα από την 273 σελίδα και έπειτα ,κορυφώνεται τόσο το έργο, που νιώθεις ότι έχεις φύγει από την πραγματικότητα σου και έχεις ταξιδέψει μέσα στο έργο, σε μία εικονική πραγματικότητα, που νιώθεις την κάθε μάχη και τον κάθε αναστεναγμό. Είναι τόσο έντονες κάποιες στιγμές, που η αδρεναλίνη ανεβαίνει κατακόρυφα και οι παλμοί σου χτυπούν δυνατά μέσα στο θρίλερ που δημιουργείται!

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την ματαιοδοξία τελικά· είναι η πηγή όλων των δεινών του κόσμου.
Καθώς και το μίσος, γιατί από την δυνατή αγάπη γεννιέται δυνατό μίσος!

ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΥΓΗ
Όλοι οι χαρακτήρες που παρουσιάζονται αγαπιούνται εξίσου, γιατί αναλύονται οι σκέψεις όλων, άρα, εσύ μπορείς να καταλάβεις τις ενέργειες του κάθε πρωταγωνιστή ακόμα και αν δεν συμφωνείς μαζί του . Θα μπορούσα να πω, ότι υπάρχει μία ηθική προσέγγιση του κάθε ατόμου και αν το συνδυάσεις με το θάρρος, την ανδρεία, την τιμή, την φήμη, την αυταπάρνηση του εγώ για τα πιστεύω τους, με την κορμοστασιά και την σωματική δύναμη, μερικοί άντρες πρωταγωνιστές είναι άκρως ερωτεύσιμοι. Η μεγάλη μου αδυναμία στο βιβλίο είναι ο Βαραχάιμ, που τον θεωρώ τον από μηχανή θεό, που παρεμβαίνει σε μία δύσκολη κατάσταση για να δώσει λύση.

Αλίμονο σε όποιον τολμήσει να απλώσει χέρι πάνω στο παιδί μου-σκέφτηκε πικραμένα - γεμάτος αληθινό τρόμο. Θα τον κυνηγήσω ως τα πέρατα της γης.

Τι μπορεί να κάνει ένας πατέρας για να προστατεύσει το παιδί του; Μπορεί να δώσει και την ίδια του την ζωή, να αγωνιστεί μέχρι την τελευταία του ανάσα.

Τι είναι όμως ο Θρύλος; Είναι μία ιστορία, μία αφήγηση που πολλές φορές μεγιστοποιείται ή παραποιείται από την λαϊκή φαντασία. Οι θρύλοι, όπως και τα παραμύθια, αναπτύχθηκαν μέσα από την λαϊκή παράδοση, αλλά ως επί το πλείστον, στους θρύλους έχουμε να κάνουμε με γεγονότα τα οποία βρίσκονται μεταξύ του μυθικού και του πιθανού και η διήγηση τους ,συνήθως, είναι θαυμαστή και επαινετική. Άρα, το πόσο αληθινοί είναι θα το κρίνετε εσείς!

Όλα είναι εν δυνάμει πιθανά.
Αυτό που μας καθορίζει στην ζωή είναι οι επιλογές μας, είναι μάταιο να τις αποφεύγουμε αλλά πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε.

Αν το συγκεκριμένο βιβλίο είχε ένα χάρτη για να μπορείς να προσανατολίζεσαι για να μην μπερδεύεσαι με τις απέραντες εκτάσεις, τα βασίλεια και είχε στο πίσω μέρος του βιβλίου τα ονόματα των πρωταγωνιστών με την ιδιότητα τους, θα ήταν άριστα δομημένο. Προσωπικά το ξεπέρασα αυτό το εμπόδιο και άφησα την ιστορία να με παρασύρει και τα κατάφερε μια χαρά, γιατί, όταν έκλεισα το βιβλίο, ήμουν τόσο έντονα φορτισμένη που δεν είχα λόγια να περιγράψω το τι αισθανόμουν .. ήθελα και άλλο ….. ναι παιδιά ήθελα και άλλο….. και άλλο …….με έκοψε στο καλύτερο…..!!!! Η τελευταία μου σκέψη είναι ότι αυτό το βιβλίο πρέπει να γυριστεί ταινία και ότι το μουσικό κομμάτι που του ταιριάζει είναι το The surface of the sun του John Murphy.

Αυτό είναι το θρυλικό Ταξίδι του Κόκκινου Φοίνικα, που σου υπενθυμίζει ότι η γνώση είναι δύναμη και όλοι την κυνηγούν!

Τι περίεργο, τι πολύτιμο πράγμα είναι η γνώση;

Βιβλίο: Η ΕΠΟΧΗ των ΘΡΥΛΩΝ Κόκκινη Αυγή

Συγγραφέας : Γρηγόρης Δημακόπουλος

Εκδόσεις: Πηγή

Μπορείτε να επισκεφτείτε →Εδώ την σελίδα του βιβλίου

Εύχομαι να το απολαύσετε και εσείς

Παρασκευή Παρίσση


Σχόλια

  1. Υπέροχο το review Παρασκευή! Σε ευχαριστώ για τα υπέροχα λόγια σου, με τιμούν αληθινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, ότι έγραψα ήταν από τα συναισθήματα που μου δημιούργησε η ανάγνωση.

      Διαγραφή
  2. Ο τρόπος ο οποίος περιγράφεις το βιβλίο αυτό Παρασκευή μου, είναι πραγματικά σαγηνευτικός. Τόσο που δεν τον παρακινείς αβίαστα να διαβάσει ένα μυθιστόρημα σαν κι αυτό, αλλά με τον τρόπο σου τον αφήνεις να πάρει μια γεύση από όλα όσα θα νιώσει, όλα όσα θα ζήσει. Το βιβλίο του συγγραφέα είχε μπει ήδη στη λίστα μου ( δε θυμάμαι πόσο καιρό πριν) αλλά τώρα θα επισπεύσω τη μέρα που θα γυρίσω την πρώτη του σελίδα... Ευχαριστούμε πολύ Παρασκευή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Είναι από τα βιβλία που έχεις την χαρά να το έχεις στην βιβλιοθήκη σου και στο λέω εγώ που δεν είμαι φαν του φανταστικού, άρα το βιβλίο έχει πετύχει τον στόχο του να κερδίσει την καρδιά μου!!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΟΚΑ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ