ΚΑΙ ΜΕΤΑ...


Όχι, όχι, όχι! Πρόσεχε την πεταλούδα! Αν την πειράξεις, θα πετάξει μακριά και μετά… Τι θα συμβεί μετά;

ΓΡΑΦΕΙ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα παραμύθι που το έχουμε αγαπήσει και το έχουμε διαβάσει πάρα πολύ, γιατί είναι σχετικά μικρό, έχει πολύ όμορφα χρώματα που αγαπούν τα παιδιά, έχει ωραία εικονογράφηση και εξαιρετική ποιότητα χαρτιού. Την πρώτη φορά που το διάβασα στα παιδάκια μου για να δω αντιδράσεις….. μου είπαν… Και μετά; Και μετά; Τι γίνεται με την ιστορία μας; Και μετά…; Και φυσικά γέλασα πολύ με την αθώα περιέργεια τους!!!

Λοιπόν, αυτό το βιβλίο που θα πάρετε στα χεριά σας δείχνει με απλό τρόπο ότι οποιαδήποτε κίνηση μας , οποιαδήποτε πράξη μας, ακόμα και η πιο μικρή, έχει τις συνέπειες της….. ΚΑΙ ΜΕΤΑ….. ΚΑΙ ΜΕΤΑ….. έτσι το παιδάκι μας συνειδητοποιεί από μικρή ηλικία την αλυσίδα όλων των πράξεων  μας και των πραγμάτων που έρχονται μετά από κάθε κίνηση μας, λόγω των ενεργειών μας και έτσι μαθαίνει να συμπεριφέρεται ανάλογα. Εξασκείται σε αυτή την σκέψη και γίνετε πιο υπεύθυνο, αφού έχει την δυνατότητα να ξεχωρίσει από νηπιακή ηλικία τις κινήσεις του και αυτό το συνειδητοποιώ και εγώ κάθε μέρα με την επαφή μαζί τους. Μπορώ να σας πω ότι εντυπωσιάζομαι πραγματικά με το μυαλό τους! 

Εμείς το κάνουμε και λίγο σαν παιχνίδι πλέον, δηλαδή η μικρή μου προσπαθεί να πει το παραμύθι, μέσα από τις εικόνες και νιώθει ότι κάνει κάτι πολύ σπουδαίο και το χαίρεται, ενώ η μεγάλη ξεκινάει δικά της παραμύθια με βάση το βιβλίο Και μετά….. και μου δείχνει με τον δικό της τρόπο, ότι έχει καταλάβει και κατανοήσει τις ενέργειες των πράξεων της ,που πολλές φορές μπορούν να γίνουν ντόμινο και να επηρεάσουν διάφορες εξελίξεις.

Εντάξει, το υπόσχομαι, την πεταλούδα δε θα ενοχλήσω, και μετά….
Και μετά...
Το παραμύθι αρχίζει με ένα μικρό κοριτσάκι που κοιτάει ένα λουλούδι και η μαμά της, της λέει μη το πειράξει γιατί….. και ξεκινά ή ιστορία μας με  το πέταλο του λουλουδιού να πέφτει και να έχουμε ανεξέλικτες κινήσεις  που ούτε τις έχουμε φανταστεί . Τα παιδιά στην αρχή γελάνε γιατί έχει πλάκα όλα αυτά που βλέπουν στις εικόνες και στο τέλος του παραμυθιού με την βοήθεια του ενήλικα καταλαβαίνουν το νόημα του βιβλίου. Μικρό, απλό και στοχευμένο παραμύθι θα σας πω.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ...

Σημασία για εμένα είναι να κατανοήσει το παιδί την ιστορία του βιβλίου, να χαρεί με την εικονογράφηση που είναι πάρα πολύ σημαντική στις μικρές ηλικίες, να έρθει σε επαφή με έντονα, χαρούμενα χρώματα και μετά να πειραματιστεί μόνο του ή μαζί μου , για να μου επιβεβαιώσει τα συναισθήματα και τις σκέψεις ,που του προκαλεί το συγκεκριμένο βιβλίο. Πολλές φορές βάζω τα παιδιά μετά την ανάγνωση να μου ζωγραφίσουν τα συναισθήματα τους ή κάτι ανάλογο , με βάση το βιβλίο πάντα και μπορώ να σας πω ότι είναι πολύ αποδοτικό.

Επίσης τα ρωτάω τι  τους άρεσε περισσότερο και τι λιγότερο και έτσι μπαίνω και εγώ στον δικό τους κόσμο. Εδώ λατρεύουν την στιγμή που ο τυφλοπόντικας δαγκώνει τον ποπό της ανυποψίαστης αρκούδας, θα το καταλάβετε όταν το διαβάσετε και εντυπωσιάζονται με πολύ αστείες για εμένα γκριμάτσες, με όλο τον πανικό που προκύπτει από το πέσιμο του πετάλου από το λουλούδι.

Το βιβλίο μας είναι ένα σύγχρονο παραμύθι που απευθύνεται σε παιδάκια από 2 έως 6 ετών και σας λέω με σιγουριά ότι το παρακολουθούν άνετα, γιατί και εμείς εκεί είμαστε ηλικιακά! Είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον και διαφορετικό από αυτά που έχουμε στο σπίτι και σας το προτείνω , γιατί θα βάλετε σε σκέψεις το παιδάκι σας και θα μιλήσετε μαζί του ,για όλες τις κινήσεις μας που έχουν πάντα κάποια συνέπεια και γιατί όχι να το σκεφτούν και οι μεγάλοι αυτό , που το ξεχνούν!

Αγαπημένοι μου γονείς 10 ΛΕΠΤΑ της ημέρας διαβάστε τουλάχιστον στο παιδί σας, αρκούν για να κάνουν την διαφορά.




Εκδόσεις Μίνωας

Βιβλίο: Και μετα...

Συγγραφέας: Φιλίπ Ζαλμπέρ

Μετάφραση: Πετρούλα Γαβρηιλίδου

Εκδόσεις : Μίνωας

Εύχομαι να το απολαύσετε και εσείς!

Παρασκευή Παρίσση

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΟΚΑ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ