Η ΑΛΛΗ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ


Μια φορά και έναν καιρό… η αγαπημένη μου έκφραση στα παραμύθια, τα οποία τα αγαπάω, τα λατρεύω και με ταξιδεύουν σε μαγικούς κόσμους μακριά από την πραγματικότητα. Έχετε αναρωτηθεί για αυτή την έκφραση? Μα φυσικά θα σας πω ότι η ιστορία των παραμυθιών, γίνετε μόνο μια φορά και αυτό είναι το μαγικό.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

 Ποιος δεν έχει διαβάσει την ιστορία της Σταχτοπούτας, του κοριτσιού που κακομεταχειρίστηκε από την κακιά μητριά της και τις άσχημες ετεροθαλείς αδερφές της. Είναι από τα πιο γνωστά παραμύθια σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και ευχαριστούμε τους αδερφούς Γκριν που κατάφεραν με το γράψιμο τους να διαδώσουν αυτό το κλασικό παραμύθι.

Να είσαι ο εαυτό σου.

Την ιστορία της Σταχτοπούτας την έχω διαβάσει πάνω από 1.000.000 φορές η ίδια και τώρα την διαβάζω στα κορίτσια μου, αλλά ποτέ δεν είχα φανταστεί πως θα μπορούσε να συνεχιστεί το παραμύθι και πως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί από άλλη οπτική γωνία . Η Jennifer Donnelly κατάφερε να με μαγνητίσει, να με ταξιδέψει με την υπέροχη της γραφή , η οποία έχει εξελιχθεί θέλω να σας πω, στον μαγικό κόσμο της ιστορίας της. Εδώ λοιπόν έχουμε να κάνουμε με το μετά… αφού ζήσαμε εμείς καλά και οι άλλοι καλύτερα του αρχικού παραμυθιού, θα ζήσουμε την ιστορία της Ιζαμπέλ της μία ετεροθαλής αδερφής της Σταχτοπούτας.

Ο πιο επικίνδυνος λύκος είναι αυτός που ζει φυλακισμένος στο κλουβί.

Ο θυμός που έχουμε μέσα μας είναι πιο τρομακτικός από τα άγρια θηρία στα δάση. Αυτός μας κατατρώει τα σωθικά με αποτέλεσμα να γινόμαστε άσχημοι άνθρωποι. Η ομορφιά είναι κάτι το υποκειμενικό και μπορώ να σας πω με βεβαιότητα, ότι η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι αυτό που βλέπουν οι άλλοι σε εμάς. Για αυτό πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου, να τον αγαπάς και να έχεις αυτοπεποίθηση, για να ομορφαίνεις την ψυχή σου και αυτό θα αντανακλά στους άλλους. Υπάρχουν όμορφοι άνθρωποι που δεν έχουν γοητεία και βγάζουν κάτι το αρνητικό και υπάρχουν άλλοι, που η μητέρα φύση δεν τους προίκισε, αλλά έχουν τέτοια δύναμη και θέληση, που εκπέμπουν δυναμισμό άκρως ερωτεύσημο. Μη ξεχνάτε ότι ο κόσμος έχει φτιαχτεί από άντρες και οι ενέργειες μιας τυπικά άσχημης γυναίκας δεν συγχωρείται, όπως λένε.

Έτσι στο παραμύθι μας κανείς δεν συγχωρεί την άσχημη συμπεριφορά των αδερφών απέναντι στη Σταχτοπούτα, η οποία ήταν απαράδεκτη και είχε ποτιστεί με μίσος από την κακιά μητριά. Η μαμά τους, τους είχε ξεριζώσει την καρδιά και είχε φυτέψει τον σπόρο του μίσους, για να είναι τα κορίτσια της πιο ανώτερες και να καλοπαντρευτούν. Η δαιμόνια, σκληρή μάνα είχε μετατρέψει τις κόρες της σε άσχημες ψυχές. Έλα όμως που τώρα έρχεται η μοίρα με τον κλήρο να παλέψουν για την ζωή της Ιζαμπέλ και να αποδείξουν αν είναι κατορθωτό, ότι η ζωή κάποιου μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο . Από την μία η Μοίρα που ευθύνεται για τα καλά και τα κακά που συμβαίνουν στην ζωή του ανθρώπου έρχεται σε αντιπαλότητα με τον Κλήρο , την τύχη ,που είναι η υποτιθέμενη δύναμη που μπορεί να επηρεάσει γεγονότα και καταστάσεις και να φέρει μια θετική κατάληξη στην ζωή. Και το παραμύθι μας ξεκινά…….

Η ΑΛΛΗ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ

Όπου και αν πηγαίνεις πήγαινε με όλη την καρδιά σου.

Αυτό που ομορφαίνει και ασχημαίνει έναν άνθρωπο είναι οι πράξεις του. Ο Θυμός και η Ζήλεια είναι η πυρκαγιά που καίει τα σωθικά και με μαθητική ακρίβεια οδηγείσαι στο μίσος. Μισείς πρώτα τον εαυτό σου και μετά τους άλλους. Για αυτό πρέπει να βρεις τα χαμένα κομμάτια της καρδιά σου , όπως θα κάνει η Ιζαμπέλ, ακούγοντας την συμβουλή της νεραιδοβασίλισσας για να λυτρωθεί και να αγαπήσει τον εαυτό της. Η Αγάπη αλλάζει την πορεία των ανθρώπων και τους ίδιους τους ανθρώπους . Αν αγαπάς των εαυτό σου θα αγαπήσεις και τους άλλους. Ακόμα και αν η μοίρα σου είναι σκληρή, πρέπει να την αποδέχεσαι και να προσπαθείς για το καλύτερο. Με δύναμη, θέληση και κουράγιο θα αγωνιστείς  για να βγεις νικητής, γιατί ο φόβος μπορεί να σε βοηθήσει να ανταπεξέλθεις , αντί να σε καταπιεί. Μην αφήνεις τίποτα στην τύχη του , ακόμα και τον πόνο μπορείς να τον μετατρέψεις σε κάτι που αξίζει. Όλα αυτά τα μυνήματα μπορείς να τα πάρεις μόνο από ένα παραμύθι , για αυτό διάβασε όσα περισσότερα μπορείς.

Μερικές φορές είναι ευκολότερο να πεις πως μισείς αυτό που δεν έχεις , παρά να παραδεχτείς πόσο παράφορα το λαχταράς.

Το βιβλίο Η ΑΛΛΗ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ που θα πάρετε στα χέρια σας είμαι σίγουρη ότι θα το απολαύσετε, αρκεί να σας αρέσουν τα παραμύθια. Προσωπικά το προτείνω από 14 ετών μέχρι 100, αν και μεταξύ μας έχω αρχίσει και το εξιστορώ στα κορίτσια μου , που είναι πολύ μικρά και τους αρέσει πολύ. Έτσι και σε αυτό το παραμύθι έχουμε ευτυχισμένο τέλος, γιατί πάντα το καλό κυριαρχεί στο κακό. Και μην ξεχνάτε ποτέ, πως η πείνα της καρδιάς σε σκοτώνει και η ομορφιά είναι μέσα μας!


Βιβλίο : Η ΑΛΛΗ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ

Συγγραφέας :Jennifer Donnelly

Εκδόσεις: ΔΙΟΠΤΡΑ

Εύχομαι να το απολαύσετε όπως εγώ!

Παρασκευή Παρίσση.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΟΚΑ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ