ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΚΙΛΙΓΚΑΡΙΔΟΥ

Έχω τη χαρά να φιλοξενώ ένα συμπαθέστατο κορίτσι, με πολύ χιούμορ και θετική ενέργεια και όπως λέω πάντα μία αναγνώστρια με άποψη.

Σήμερα θα γνωρίσουμε τη Βικτώρια Κιλιγκαρίδου.

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΚΙΛΙΓΚΑΡΙΔΟΥ
Καλώς ήρθες στο Love book diary !!

Πριν ξεκινήσουμε την συζήτηση μας, πες μας δυο λόγια για εσένα για να σε μάθουν οι αναγνώστες μας.

Αρχικά Παρασκευή μου αγαπημένη να σου δώσω συγχαρητήρια για την υπέροχη στήλη την οποία έχω λατρέψει. 

Ας αρχίσουμε λοιπόν.. 
Είμαι η Βικτώρια και είμαι καλά (όχι πάντα βέβαια). Είμαι παντρεμένη τα τελευταία 15 χρόνια, έχω 3 τρέλα αγόρια σαν εμένα και μένω στο εξωτικό Πολυκάστρο. Μου αρέσει πολύ το διάβασμα, να βλέπω ταινίες, σειρές, να μαγειρεύω και να τα τρώω μετά.... φυσικά λάτρης του φαγητού (ναι τρώω συνέχεια)!
Πηγαίνω.... μάλλον πήγαινα θέατρο, το οποίο και αγαπώ πολύ, γιατί είναι η ψυχοθεραπεία μου,το τάνγκο και το γυμναστήριο μου αρέσουν, οι εκδρομές και μόλις βλέπω ήλιο τρέχω για καφέ και βόλτα πριν όλα αυτά βέβαια...... τώρα σπίτι. Μόλις βγω βέβαια βλέπω να χρειάζομαι ψυχολόγο αλλά δεν ξέρω αν βρεθεί κάποιος να με αναλάβει. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι είναι η ανάγνωση και το βιβλίο για τη Βικτώρια;

Η ανάγνωση για μένα είναι χαλάρωση, είναι το ταξίδι και το φάρμακο της ψυχής μου!!! Πάντα βρίσκω κάπου ένα μέρος που να είμαι μόνη και να έχει ησυχία... τώρα θα μου πεις με τα παιδιά πως γίνεται αυτό ; βρίσκω κάποιες συγκεκριμένες ώρες και μετά αρχίζει η ιεροτελεστία. Έχω μια περίεργη σχέση με τα βιβλία, δηλαδή μόλις το πιάνω στα χέρια μου, αγγίζω το εξώφυλλο, μετά μυρίζω τις σελίδες και ξεκινάω να ταξιδεύω... μην γελάσεις αλλά είναι σαν επίδοξοι εραστές για μένα που με διεκδικούν καθημερινά κι εγώ φυσικά υποκύπτω..

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πότε ξεκίνησε το αναγνωστικό σου ταξίδι και ποιο ήταν το βιβλίο που σε συγκλόνισε για να αγαπήσεις τη Λογοτεχνία;

Το αναγνωστικό μου ταξίδι λοιπόν ξεκίνησε στην Πέμπτη δημοτικού,με το βιβλίο του Ιουλίου Βερν Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες, μετά διάβασα Πηνελόπη Δέλτα και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.. Βέβαια μετά έκανα χρόνια να ξαναδιαβάσω, αλλά αν σου μπει το μικρόβιο δεν το ξεχνάς.Έτσι μια μέρα μου δάνεισε μια φίλη μου κάποια βιβλία της Δημουλίδου και της Πετροπούλου ,το βιβλίο που με αφύπνισε ξανά και ξεκίνησα να διαβάζω μανιωδώς ήταν Η γυναίκα της Σοφίτας

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είσαι ένα άτομο με πολύ χιούμορ! Τι είναι το χιούμορ για εσένα; Σε ευχαριστεί να διαβάζεις βιβλία που ο συγγραφέας έχει χιουμοριστική ή καυστική γραφή; Αν ναι πες μας ένα βιβλίο που γέλασες πολύ;

Είμαι άνθρωπος με χιούμορ, ναι δεν κρύβεται νομίζω αυτό, ακόμα και να ήθελα με συνοδεύει παντού... Το χιούμορ είναι η ζωή μου, είναι αυτό που με κρατάει όρθια, που μου δίνει πνοή και ελπίδα να συνεχίσω.. Χωρίς το χιούμορ και το χαμόγελο είμαι μισή.. Πολλές φορές πιστεύω είναι και η άμυνα μου για να αντιμετωπίζω τις δυσκολίες κι όσο κι αν πέφτω, γιατί είμαι και κυκλοθυμική ...ευτυχώς δεν κρατάει πολύ .... έρχεται το χιούμορ να με σώσει.. 
Διαβάζω βιβλία με χιούμορ, ναι τα ψάχνω κιόλας ειδικά αν δεν έχω καλή ψυχολογία ή μετά από ένα βαρύ βιβλίο το έχω ανάγκη.. Συνήθως προτιμώ Μανανεδάκη και το τελευταίο που διάβασα ήταν δικό της πάλι Διαζύγιο αλά ελληνικά.. Γέλασα απίστευτα και το ευχαριστήθηκα. Πάντα θέλω να έχω χιουμοριστικά βιβλία στην βιβλιοθήκη μου!

ΕΡΩΤΗΣΗ: Επίσης είσαι ένα άτομο που μπορεί να κλάψει πολύ, έτσι σε έχω στο μυαλό μου. Ποιο ήταν το τελευταίο βιβλίο που σε έκανε να κλάψεις και γιατί?

Έχεις δίκιο είμαι άνθρωπος που θα κλάψει πολύ εύκολα δυστυχώς ή ευτυχώς. Είμαι πάρα πολύ ευαίσθητη.. Όσο εύκολα γελάω άλλο τόσο κλαίω.. Τα τελευταία βιβλία που με έκαναν να κλάψω είναι δυο, Το μια νύχτα ακόμα του Κώστα Κρομμύδα που έκανα καιρό να το ξεπεράσω και να διαβάσω άλλο βιβλίο και Οι γέφυρες του Μάντισον.... το αγαπώ αυτό το βιβλίο!

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιο είναι το βιβλίο που διαβάζεις αυτή την στιγμή; Πες μας δυο λόγια.

Το βιβλίο που διαβάζω αυτή τη στιγμή είναι της Ελευθερίας Μεταξά με τίτλο Ποιος σκότωσε την Ιφιγένεια.. Αυτή η ερώτηση θα κοστίσει την ζωή του Κώστα Αυγέρη .....πολλά κρυμμένα μυστικά θα βγουν στο φως. Η αδερφή του ταξιδεύει στην Ελλάδα από την Νέα Υόρκη όπου και προσπαθεί να ξεσκεπάσει τους δολοφόνους του αδερφού της και την ερώτηση που της έκαναν να τρελαίνει συνέχεια το μυαλό της Ποιος σκότωσε την Ιφιγένεια .Πολύ ωραία πλοκή και υπέροχη γραφή.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος είναι ο αγαπημένος σου συγγραφέας και γιατί; Ποιο βιβλίο του θα μας πρότεινες;

Δύσκολη ερώτηση μου κάνεις, γιατί δεν είναι ένας... είναι πολλοί και 3 γυναίκες να πω η όχι??? 🤣🤣🤣🤣Θα πω
Αγαπημένοι μου είναι:  ο Κωνσταντίνος Κέλλης και προτείνω το σκιά στο σπίτι, Παναγιώτης Δεληγιάννης που με μύησε στο αίμα 🤣🤣🤣Στόχος λοιπόν και Δευτέρα παρουσία, Σπύρος Πετρουλάκης προτείνω το παράθυρο της Νεφέλης, Κώστας Κρομμύδας μια νύχτα ακόμα, Σακελαρόπουλος 13 κεριά στο σκοτάδι μάθημα ζωής για μένα... Γιατί??? Γιατί το κάθε βιβλίο με σημάδεψε και με έκανε καλύτερο αναγνώστη και τους ευχαριστώ. Επίσης υπέροχος Δάμτσιος, Καρακατσάνης 🙏💕.. Γυναίκες Ειρήνη Βαρδάκη Ανάρμοστον εστί, Ευαγγέλια Ευσταθίου Δεσμώτες των ψυχών και Ελευθερία Μεταξά τα τρία πρόσωπα της Εκάτης και Ιωάννου μη ξεχάσω!
Χαίρομαι πραγματικά που έχουμε τόσο καλούς Έλληνες συγγραφείς.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πιστεύεις ότι ένας αναγνώστης καλύπτεται από τα βιβλία που εκδίδονται; Τι νομίζεις ότι απουσιάζει από τον χώρο της λογοτεχνίας?

Πιστεύω πως ναι! Έχουμε πολύ καλούς συγγραφείς σε όλα τα είδη.. εμένα προσωπικά με καλύπτει.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν θέλεις να διαβάσεις μία κριτική για ένα βιβλίο τι επιλέγεις? Θα μπεις σε κάποιο λογοτεχνικό μπλοκ , σε καλύπτει το facebook, το instagram ή το goodreads;

Αν θέλω να διαβάσω μια κριτική συνήθως μπαίνω στις ομάδες. Με καλύπτει το Facebook😛

ΓΡΑΦΕΙ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχεις απογοητευτεί από κάποιο βιβλίο που μέλη ομάδων είχαν πει τα καλύτερα ή εσένα σου άρεσε λιγότερο? Ποιο ήταν αυτό και γιατί;

Απογοητεύτηκα τρομερά από το 13. Ενώ είχα ακούσει τα καλύτερα, μου άρεσε και η πλοκή στο οπισθόφυλλο και το ζήτησα εγώ η ίδια δώρο. Δυστυχώς δεν με κάλυψε καθόλου και φυσικά δεν το τελείωσα ποτέ.. Ένιωθα ότι έχει ανούσιες πληροφορίες, δεν είχε μια δομημένη πλοκή να με κρατήσει και το βαρέθηκα οικτρά... υπέφερα όσο διάβαζα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πιστεύεις ότι οι αναγνώστες στην Ελλάδα αυξάνονται ή είναι ένα περιορισμένο κοινό;

Πιστεύω ότι αυξάνονται και οι Βιβλίο- Ομαδες βοηθάνε πολύ σε αυτό. Οπως και στον φιλικό μου κύκλο βλέπω να αυξάνονται οι αναγνώστες πράγμα που με χαροποιεί πολύ!

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μένουμε σπίτι και διαβάζουμε! Πώς το αντιμετωπίζεις εσύ όλο αυτό; Έχεις χρόνο για διάβασμα, γιατί έχεις και παιδάκια;

Μένουμε σπίτι, τρώμε και κοντεύουμε να τρελαθούμε 🤣🤣🤣Όχι ότι εγώ θέλω και πολύ. Πέρα από την πλάκα μου αρέσει το σπίτι και το απολαμβάνω μέχρι ένα σημείο όμως, είμαι άνθρωπος της βόλτας, ειδικά τις καλές μέρες και με δυσκολεύει αυτό. Φυσικά όμως τηρώ τους κανόνες και μένουμε σπίτι έτσι διαβάζω περισσότερο από την μέρα της Καραντίνας. Έχω διαβάσει 10 βιβλία.. Βρίσκω χρόνο ναι το πρωί που κοιμούνται ή το μεσημέρι αν βλέπουν παιδικό και αργά το βράδυ άλλωστε ευτυχώς διαβάζω γρήγορα 😁😁

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιο είδος λογοτεχνίας σου αρέσει περισσότερο και γιατί; Διαβάζεις όλα τα είδη;

Πλέον διαβάζω σχεδόν όλα τα είδη, με μια αδυναμία στα ψυχολογικά θρίλερ.. Μόνο τα ιστορικά δεν μου αρέσουν, ανέκαθεν από το σχολείο κάποια πράγματα μάλλον δεν αλλάζουν 🤣🤣🤣Διαβάζω από θρίλερ μέχρι ερωτικά αστυνομικά και οτιδήποτε μου κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκεί να έχει ωραία γραφή, να μην κουράζει, να μην έχει πολλά ονόματα και να έχει δράση, ένταση και πλοκή που με κρατάει σε αγωνία ....λίγα πράγματα ε?? 😃😄😄😄Κάποτε διάβαζα μόνο ερωτικά. Το καλοκαίρι μετά τον Στόχο, ήρθε η μεταμόρφωση και τελικά χαίρομαι που άλλαξα είδος.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Από πού προμηθεύεσαι τα βιβλία σου; Από το internet ή από βιβλιοπωλεία και γιατί;

Προμηθεύομαι από παντού 🤣🤣Όπου έχει βιβλία..... στα βιβλιοπωλεία, στο ίντερνετ , στα μεταχειρισμένα, στα πανηγύρια, όπου βρω.Όμως προσπαθώ να στηρίζω περισσότερο τα βιβλιοπωλεία.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Όταν διαβάζεις ένα βιβλίο το σκηνοθετείς στο μυαλό σου, έτσι δεν είναι; Φαντάζεσαι και πρόσωπα ;

Όπως σου είπα πάω θέατρο, οπότε ναι φτιάχνω σκηνικά, το σκηνοθετώ εννοείται.Οι ήρωες παίρνουν σάρκα και οστά και ζω μαζί τους ,  σαν να είμαι εκεί διαδραματίζεται .. Δεν μπορώ να διαβάσω αν δεν έχω εικόνα. Πάντα δημιουργώ εικόνες και φαντάζομαι τους ήρωες!!

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπορείς να διαβάσεις βιβλίο που το έχεις δει πρώτα ταινία; Έχεις πρόβλημα σε αυτό; Ανάφερε μας μία ταινία που στηρίζεται σε βιβλίο, που σου άρεσε πολύ.

Όχι, δεν με πειράζει καθόλου απεναντίας οι εικόνες που λέγαμε διαδραματίζονται στην οθόνη και μου αρέσει πολύ.. Θα σας πω δυο ταινίες Υστερόγραφο σ'αγαπώ και οι γέφυρες του Μάντισον, αγαπώ και τα βιβλία και τις ταινίες πάρα πολύ!!!

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως σου φαίνονται οι βιβλίο- ομάδες; Τι σου αρέσει περισσότερο και τι λιγότερο; Και τι έχεις βαρεθεί πραγματικά να βλέπεις;

Συμμετέχω σε αρκετές ομάδες και μου αρέσουν. Είμαι αρκετά ενεργό μέλος, μου αρέσει να βλέπω απόψεις-κριτικές ή και βιβλία που δεν ξέρω και μου κινούν το ενδιαφέρον. Έχω γνωρίσει πολύ αξιόλογους ανθρώπους και με αρκετούς έχω γίνει και φίλη. Είμαι πιο ενεργή στο Ανοιχτό βιβλίο που έχω ιδιαίτερη αδυναμία στον Θανάση και στην Άννα, στα βιβλίο αρώματα που ήταν η πρώτη μου ομάδα και στο Elsa's books. Αυτό που δεν μου αρέσει Παρασκευή μου είναι οι τσακωμοί, η αγένεια και η έλλειψη σεβασμού και δεν αναφέρομαι στην διαχείριση, αλλά κυρίως στα μέλη. Ευτυχώς βέβαια τα παιδιά κρατάνε μια καλή ισορροπία και είναι πολύ αγαπητά!

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχω πάντα την απορία οι αναγνώστες διαβάζουν τις απόψεις για τα βιβλία ή πατάνε μόνο like ή καρδούλα; Εσύ τι κάνεις;

Πάντα τα διαβάζω ,με ενδιαφέρει η γνώμη και η άποψη των αναγνωστών και πόσο μάλλον όταν έχουμε πολλές φορές και κοινό γούστο, με βοηθάει αυτό.. Πολύ σπάνια να το προσπεράσω και να μην διαβάσω κριτική!!

ΕΡΩΤΗΣΗ:Τι θα συμβούλευες τους αναγνώστες του Love book diary για να απολαμβάνουν το ταξίδι τους;

Η συμβουλή μου είναι να αδειάζεται το μυαλό σας, οπότε διαβάζετε ένα βιβλίο, να συγκεντρώνεστε σε αυτό και να το προτιμάτε το βράδυ που είμαστε όλοι πιο χαλαροί... καλά βιβλίο ταξίδια!!! 

Σε ευχαριστώ θερμά!

Εγώ σ'ευχαριστώ πολύ για την τιμή, ήταν υπέροχη εμπειρία. Εύχομαι να μην σε τρέλανα Παρασκευή μου.. Καλή συνέχεια σε ότι κανείς!!!! Η χαρά ήταν όλη δική μου!

Εύχομαι να απολαύσετε και εσείς την συζήτηση μας , όπως εμείς!

Παρασκευή Παρίσση

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΟΚΑ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ