Ο ΑΝΔΡΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ


Ο άνδρας που δεν τηλεφώνησε είναι ένα γλυκόπικρο βιβλίο που αγγίζει τις ευαίσθητες συναισθηματικές χορδές σου. Εγώ θα το χαρακτήριζα αγαπησιάρικο γιατί παρόλο που έχει μία ρομαντική πλευρά έχει δυο τρία στοιχεία που με τσίμπησαν με το αγκίστρι τους και με πήραν στα δικά τους μέρη και θα σας τα αναφέρω στην συνέχεια. Επίσης όλο το βιβλίο έχει ένα βρετανικό άρωμα που λατρεύω να το μυρίζω. Το εξώφυλλο δεν είναι καθόλου τυχαίο και είναι τόσο όμορφο που το αγαπάς το βιβλίο με την πρώτη ματιά!

ΓΡΑΦΕΙ Η  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

Η Ρόζι Γουόλς είναι βρετανίδα συγγραφέας πρωτοεμφανιζόμενη στο λογοτεχνικό στερέωμα με ένα βιβλίο που έχει γίνει best seller χωρίς να έχει εμπορικό χαρακτήρα και αυτό είναι αξιέπαινο. Η βασική ραχοκοκαλιά του βιβλίου είναι ο έρωτας της Σάρας και του Έντι, δυο ανθρώπων με διαφορετικές ζωές που η μοίρα τους έφερε κοντά κάτω από περίεργες συνθήκες. Αν αναρωτιέσαι αν μπορεί να υπάρξει έρωτας στην ηλικία των 40 , θα σου απαντήσω πως ναι και μάλιστα πιο έντονος, γιατί πλέον ξέρεις τι θέλεις από την ζωή σου. Μία εβδομάδα αρκεί να φουντώσει ο έρωτας και να απελευθερωθούν όλα τα ερωτικά στοιχεία της αλχημείας  που το αποτέλεσμα θα φέρει τον δεσμό. Τι γίνετε όμως όταν ο ένας δεν απαντά στις κλήσεις και στα μηνύματα του άλλου; Για να μην είναι μαζί δύο άνθρωποι ερωτευμένοι σίγουρα θα υπάρχει σοβαρός λόγος που δεν μπορεί να συγκρουστεί με το πάθος και όποιες υποσχέσεις και να δώσεις θα δεσμευτείς ηθελημένα ή όχι στην σχέση, γιατί υπάρχει στην λέξη υπό-σχέση!!!

Και μετά σκέφτηκα έλα πες το,έστω και αν είναι τρελό, έστω και αν γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο μόνο μία βδομάδα πες το!

Όλο το βιβλίο είναι μία αποσυμπίεση συναισθημάτων  των ηρώων αλλά έχουν ένα σημείο τομής, ένα γεγονός που δεν μπορεί να ξεπεραστεί και όσο και να προχωράνε μένουν στάσιμοι στον ίδιο πόνο και στην ίδια συναισθηματική φόρτιση, αλλά με διαφορετική αντίληψη και ικανότητα εξέλιξης στην ζωή τους. Γύρω από τον άντρα υπάρχει ένα πέπλο μυστηρίου που γυρνώντας τις σελίδες του βιβλίου θα το νιώσεις, θα υποπτευτείς τα γεγονότα και όταν θα γίνεις μάρτυρας του πόνου του θα ταυτιστείς μαζί του, τουλάχιστον εγώ ταυτίστηκα με τον συγκεκριμένο ήρωα πάρα πολύ. Τον Έντι τον κατανόησα και είμαι σίγουρη ότι και εγώ θα αντιδρούσα με τον ίδιο τρόπο, θα ήθελα να προχωρήσω στην ζωή μου αλλά λόγω ηθικής και συναισθηματικής φόρτισης θα έμενα στάσιμη. Εδώ η συγγραφέας παρουσιάζει με εξαιρετικό τρόπο πως είναι να έχεις ένα ψυχικά ασθενή άτομο στην οικογένεια και τι δέσμευση είναι αυτό για τους υπόλοιπους. Θα σας πω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί  θα πρέπει να είσαι πολύ σκληρός και εγωιστής για να μην σε επηρεάζει, αντιθέτως αν είσαι ευαίσθητος το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επηρεαστεί τόσο πολύ η ζωή σου που θα την χάσεις μέσα από τα χέρια σου και όταν θα ξυπνήσεις θα είναι αργά. Ο Έντι για να προχωρήσεις πρέπει να σταματήσει να ζει μέσα στην θλίψη, τον θυμό και να σπάσει τις αλυσίδες που τον έχει δέσει συναισθηματικά η μητέρα του.


Ο ΑΝΔΡΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ

Ένα δεύτερο ευαίσθητο θέμα που καταπιάνεται έμμεσα η συγγραφέας είναι η εξωσωματική και εδώ μπορώ να σας πω ότι είναι από τα πιο ευαίσθητα προσωπικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά ζευγάρια. Όσοι δεν έχουν φθάσει σε αυτό το σημείο δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τι είναι να θέλεις ένα παιδί και να μην μπορείς να το αποκτήσεις  … εκεί θέλει μεγαλείο ψυχής για να αντιμετωπίσεις πρώτα τον εαυτό σου και μετά τους φίλους σου.

Η Σάρα από την άλλη, είναι μία σύγχρονη γυναίκα που ασχολείται με την ψυχαγωγία των παιδιών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο και τους δίνει στιγμές χαράς και λύτρωσης για να ξεχάσουν το  πρόβλημα τους. Η χαρά των παιδιών είναι ο καθρέφτης μέσα στον οποίο μπορεί να βλέπει τον εαυτό της και  να του δίνει το χάπι της χαράς . Γιατί άραγε ; τι είχε γίνει στο παρελθόν που δεν την αφήνει να ξεφύγει από τον ίδιο της τον εαυτό. Το πιο σημαντικό που μπορώ να πώ είναι ότι πρέπει να αγαπήσει πρώτα τον εαυτό της και να απαγκιστρωθεί από τους εφιάλτες.

 Όλα αυτά θα τα διαβάσετε αγαπημένοι μου αναγνώστες στο βιβλίο, μέσα από την απλή αλλά μεστή γραφή της συγγραφέως. Θα σας πω ότι το βιβλίο άρχισε να με κερδίζεις μετά την 100 σελίδα όταν γυρνώντας τα φύλλα αντιλήφθηκα ότι υπάρχει ένα αρκετό καλό στόρι και πιστεύω ότι αν το συγκεκριμένο βιβλίο είχε άσχημο τέλος θα ήταν ακόμη πιο επιτυχημένο .Όμως πάντα η ΑΓΑΠΗ είναι η κινητήριος δύναμη για να ξεπεράσεις όλα τα προβλήματα και να προχωρήσεις μπροστά αρκεί να το δεις, να μην χάσεις την ευκαιρία σου και η ΑΛΗΘΕΙΑ πάντα θα βρει μία ρωγμή για να βγει στην επιφάνεια όσα χρόνια και αν περάσουν.


Συγγραφέας : Ρόζι Γουόλς

Μετάφραση : Ειρήνη Αποστολάκη

Εκδόσεις : Πατάκη

 ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ…!!!

Σας το προτείνω!!!

Παρασκευή Παρίσση



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΟΚΑ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ