Ο ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ


Ο Κουρσάρος είναι ένα βιβλίο που θα ταξιδέψει τις ρομαντικές ψυχές, μέσα από την μελιστάλαχτη γραφή της κυρίας Πανταζή. Δίνω τεράστια σημασία στην γραφή του συγγραφέα και εδώ τι να πρωτοπώ είναι ονειρική, μεστή, τεκμηριωμένη, ευχάριστη, κινηματογραφική, διδακτική, ενδιαφέρουσα με πλούσια πλοκή. Πραγματικά με μάγεψε, με ταξίδεψε μαζί με όλους τους ήρωες του βιβλίου, όπως τα πουλιά που πετάνε, ταξιδεύουν ελεύθερα και βλέπουν απέραντους τόπους.. Έρωτες, φιλίες, πάθη  είναι όλα τόσο έντονα στο βιβλίο που τα παρομοιάζω, με πλουμιστά στολίδια σε ένα μοναδικό λεπτοδουλεμένο κέντημα εποχής!

ΓΡΑΦΕΙ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

Βρισκόμαστε στα τέλη του 19ου αιώνα στη Σύρο την εποχή της μεγάλης ακμής με ηρωίδα την Ασημίνα, μίας Συριανής Αρχόντισσας, μιας γυναίκας την οποία θα έλεγα ότι ήταν 100 χρόνια μπροστά από την εποχή της, που σε παρασέρνει με τον δυναμισμό της, το πείσμα της, την ομορφιά της, την μόρφωσή της και με την αποφασιστικότητα της….. ακόμα και στην επιλογή του έτερου ήμισυ εναντίον της οικογένεια της. Η Ασημίνα θα πάρει τον Κουρσάρο της καρδιά της σε αυτό το παραμυθένιο ταξίδι που σε μαγεύει ,αλλά το πιο γοητευτικό είναι, ότι στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα, αφού θα σας ομολογήσω ότι είναι η ιστορία της προγιαγιάς της συγγραφέως… πολύ εντυπωσιακό!!

Εκείνη την εποχή στις θάλασσες υπήρχαν Κουρσάροι που έκλεβαν κοπέλες, οι οποίες αν ήταν όμορφες κατέληγαν στο Χαρέμι του Σουλτάνου. Μία από τις κοπέλες εκείνες ήταν και η Ασημίνα που βρέθηκε από την όμορφη Σύρο στο παλάτι του Σουλτάνου, αλλά γλύτωσε από την επικίνδυνη απελευθέρωση του παράτολμου άντρα της και της μητέρας της.... Η ιστορία τους συνεχίζεται στην Αλεξάνδρεια , με την πλούσια Ελληνική ομορφιά, που τόσο την λατρεύω!! Η συγγραφέας σκιαγραφεί και εδώ μία ολόκληρη εποχή. Εδώ τελειώνει το πρώτο μέρος του βιβλίου…

Θα ήθελα να σας πω ότι ,όταν είσαι γυναίκα καραβοκύρη η μόνη ερωμένη που έχεις να αντιμετωπίσεις είναι η θάλασσα, γιατί αυτή παίρνει μακριά από τα σπίτια τους, τους καπετάνιους, που λατρεύουν την θάλασσα και ζουν και αναπνέουν για των αφρών των κυμάτων ,για αυτά τα άσπρα πρόβατα που χτυπούν το σκαρί του καραβιού, για το ιώδιο και για το απέραντο γαλάζιο. Η αλμύρα ποτίζει το σώμα τους και την ψυχή τους και δύσκολα την απαρνιούνται. Παρόλο που ο άντρας απουσιάζει από το οικογενειακό του περιβάλλον, αν η γυναίκα είναι άξια τότε μπορεί να δημιουργήσει  μία όμορφη, αγαπημένη και μονιασμένη οικογένεια, όπως αυτή του Σαλβάγου.

Το δεύτερο μέρος του βιβλίου, μου άρεσε περισσότερο, το βίωσα πιο έντονα, γιατί λάτρεψα την ιστορία αγάπης της Ρουμπίνης, της κόρης της Ασημίνας, της γιαγιάς της συγγραφέας.. Σε αυτή την περίπτωση θα έλεγα ότι το μήλο πέφτει κάτω από την μηλιά, γιατί η Ρουμπίνη  ήταν μια γυναίκα πνευματώδης, αεράτη, αυθόρμητη, δυναμική, χωρίς προκαταλήψεις και πολύ ανοιχτόμυαλη, όπως η μητέρα της, πολύ μπροστά και αυτή από την εποχή της. Η ζωή της και ο γάμος της είναι ένα φανταστικό ρομάντζο εποχής που δεν σε αφήνει ασυγκίνητη. Θα βιώσεις τον πόνο του έρωτα διαβάζοντας το βιβλίο, αλλά θα νιώσεις ότι η αληθινή αγάπη μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα που δημιουργούνται ανάμεσα σε ένα παντρεμένο ζευγάρι.

Ο ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ ΤΗΣ ΦΑΝΗ ΠΑΝΤΑΖΗ

 Όλες οι αγνές, ανθρώπινες, έντονες ιστορίες αγάπης ποτέ δεν με αφήνουν αδιάφορη, έτσι και εσείς αν διαβάσετε το βιβλίο θα έχετε να κερδίσετε ένα όμορφο ταξίδι με ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή… που στο τέλος του προορισμού σας θα είναι η Ελλάδα….. απλά απολαύσετε το!!
Σε αυτό το ταξίδι η συγγραφέας θα σας παρασύρει και εσάς , είμαι σίγουρη !

Το μήνυμα που παίρνω εγώ από αυτό το βιβλίο είναι, ότι η δύναμη της αγάπης όλα τα νικά και μπορεί να ανθίσει ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες ,καθώς και ότι η ανθρώπινη αλληλεγγύη είναι μία από τις μεγαλύτερες αξίες της ζωής.

Βιβλίο : Ο Κουρσάρος

Συγγραφέας : Φάνη Πανταζή

Εκδοτικός : Ψυχογιός 

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο μπορείτε να δείτε εδώ → Ο Κουρσάρος

Εύχομαι να το απολαύσετε όπως εγώ!!

Παρασκευή Παρίσση



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ