ΤΡΕΙΣ ΒΑΘΜΟΙ ΜΥΩΠΙΑΣ (ΧΡΙΣΤΙΝΑ)

Έχεις σκεφτεί πόσο καλά βλέπεις? Έχεις αναρωτηθεί πως αντιλαμβάνεσαι το τι συμβαίνει γύρω σου? Οι άνθρωποι που σε προσεγγίζουν , οι σχέσεις σου , η οικογένεια σου βλέπουν την ίδια πραγματικότητα όπως εσύ? Το βιβλίο τρεις βαθμοί μυωπίας έρχεται να σε συνταράξει ,να σου θυμίσει ότι τίποτα δεν είναι όπως το βλέπεις και το διαχειρίζεσαι .
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
ΓΡΑΦΕΙ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ
Το πρώτο βιβλίο της τριλογίας έχει το γυναικείο όνομα Χριστίνα ,μιας γυναίκας που από την πρώτη στιγμή την αντιπάθησα και δεν θα ήθελα με τίποτα να την είχα φίλη μου. Θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω απάνθρωπη, κυνική, ωμή, ανταγωνιστική ,θυμωμένη ψυχή που δεν θα μπορέσει να γίνει ποτέ ευτυχισμένη ,γιατί πάντα θα κυνηγάει το θήραμα της για να επωφεληθεί. Η Χριστίνα δεν μπορεί να δει ούτε αυτό που φεύγει από κοντά της, ούτε αυτό που έρχεται, γιατί κλειδώνει την θλίψη της πίσω από τις πόρτες και βυθίζεται στο σκοτάδι. Της αρέσει να ξεφτιλίζει τους ανθρώπους και να τους μετατρέπει σε άβουλα πλάσματα, χωρίς αυτοπεποίθηση και μετά να τους πετά στο καλάθι των αχρήστων!

Το συναίσθημα θα μπορούσε να είναι μετρήσιμο είδος όπως τα χρήματα? τι λες? Θα σου πω όχι, γιατί τότε δεν θα μιλούσαμε για συναισθήματα αλλά για αναλώσιμα είδη που φέρνουν εφήμερες ευτυχίες. Ο συγγραφέας προσεγγίζει με ρεαλιστικό τρόπο, με εξαιρετική, χαρακτηριστική, ιδιαίτερη γραφή , την νοητική στρέβλωση του ανθρώπου που δεν σκέφτεται καθαρά. Μας παρουσιάζει τις επιλογές και τις στρατηγικές των ηρώων γύρω από τον έρωτα, το σεξ, το χρήμα, τον θάνατο, το ψέμα, το έγκλημα καθώς και τις σχέσεις γονέων και παιδιών. Η αφήγηση είναι ρεαλιστική και αγγίζει την πραγματικότητα με την ασάφεια των βαθμών μυωπίας που έχει ο κάθε ήρωας. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως άντρας συγγραφέας σκιαγραφεί με επιτυχία γυναικείο χαρακτήρα και τον κάνει αγαπητό ή μισητό στους αναγνώστες. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο ,ιδιαίτερο βιβλίο ,που κάθε σελίδα του είναι τροφή για σκέψη.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πως η επιλογή της τροφής σου και ο τρόπος που θα την μαγειρέψεις συνδέεται με τον τρόπο που δημιουργείς και διαχειρίζεσαι την ζωή σου? Έχεις αναρωτηθεί ότι τα ατυχήματα που συμβαίνουν, λόγο απουσίας όρασης είναι λιγότερα από αυτά που προκαλούνται από την όραση? Σκέψεις, σκέψεις πολλές!

Πολλές φορές δεν βλέπουμε την πραγματικότητα μπροστά μας, τις ενδείξεις και στηριζόμαστε σε λανθασμένες αντιλήψεις, γιατί νιώθουμε περισσότερο αυτοπεποίθηση με αυτό τον τρόπο, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε με μαθητική ακρίβεια σε λάθος χειρισμούς και αποφάσεις. Αυτό το εγώ μας και η προσωπική μας ικανοποίηση παραβλέπει το περιβάλλον μας και οικειοθελώς ζούμε μέσα στην ομίχλη.

Θα παρασυρθείς από τον τρόπο σκέψεις των ηρώων και θα οδηγηθείς και εσύ σε λανθασμένες αντιλήψεις, που όταν θα έρθει η ανατροπή θα εκθέσεις τον εαυτό σου, γιατί θα αντιμετωπίσεις την αλήθεια που αγνοείς. Οι τρεις βαθμοί μυωπίας είναι ένα ιδιαίτερο βιβλίο για ιδιαίτερους αναγνώστες ! Περιμένω απόψεις και απορίες! 

Καλές αναγνώσεις!

ΒΙΒΛΙΟ : Τρεις βαθμοί μυωπίας

Συγγραφέας: Ηρακλής Γεωργαντής

Εκδόσεις : Κλειδάριθμος

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο →εδώ καθώς και για τα βιβλία του εκδοτικού →εδώ

Εύχομαι να το απολαύσετε !!

Σας φιλώ!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ