ΠΩΛΗΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ


Πωλείται η Ευτυχία? Φυσικά ! Σε μικρά βάζα, σε μεγάλα βάζα ακόμα και σε οικογενειακή συσκευασία! ΜΠΙΠ!ΜΠΙΠ! Είναι ο κύριος Περιστέρης , που πουλάει ευτυχία! Έτσι ξεκινά ιστορία μας αγαπημένοι μου φίλοι για την αναζήτηση της ΕΥΤΥΧΙΑΣ!

Το βιβλίο που θα σας παρουσιάσω από τις αγαπημένες μου εκδόσεις, είναι ο Πωλητής Ευτυχίας ένα βιβλίο χρήσιμο για να δουλέψεις με τα μικρά παιδιά, γι΄ αυτό το τεράστιο συναίσθημα! Αν ρωτήσεις τα παιδάκια τι είναι ευτυχία?  θα σου απαντήσουν… να χοροπηδάνε σε λασπόλακκο , να τρώνε σοκολάτες, να βλέπουν την μαμά τους να γελάει, ένα καινούργιο παιχνίδι κτλ απλά αθώα πράγματα, όπως είναι  η καρδιά και το μυαλό τους!

ΓΡΑΦΕΙ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

Τι είναι ευτυχία για εσάς? Για πείτε μου σας παρακαλώ. Έχετε αγοράσει ευτυχία ποτέ? Είστε ευτυχισμένοι? Είμαι σίγουροι ό,τι θα μου δώσετε διαφορετικές απαντήσεις , αλλά πιστεύω ότι όλοι κυνηγάτε την ευτυχία…. Ακόμα και σε ολόκληρη την ζωή μερικοί!

Αυτό το βιβλίο με το σκληρό, υπέροχο εξώφυλλο της βελανιδιάς, στην οποία κατοικούν πουλιά …ναι καλά διαβάσετε  πουλιά… αλλά ζουν, λειτουργούν, πορεύονται όπως οι άνθρωποι , σε μία μικρή κοινωνία... των πτηνών. Εξαιρετικά έξυπνο αν θεωρήσεις ότι τα πουλιά είναι ελεύθερα να πετούν , άρα ευτυχισμένα! Το περιστέρι που συμβολίζει την αγνότητα, την αθωότητα το βρήκα επίσης, πολύ ιδιαίτερη τοποθέτηση μέσα στο κείμενο!

Τα κείμενα του Ντάβιντε Κάλι είναι μικρά , δεξιοτεχνικά, δεν κουράζουν τα παιδιά, τόσο όσο…… αλλά η εικονογράφηση συμπληρώνει ακόμη μια φορά το κείμενο και το αποτέλεσμα φίλοι μου είναι …εξαιρετικό! Τι όμορφες εικόνες αντικρίζεις γυρνώντας τις σελίδες του βιβλίου ?… απλά υπέροχες, μοναδικές ! Ο εικονογράφος  Μάρκο Σόλα είναι μοναδικός. Να φανταστείτε  η μικρή μου θέλει να  ξεκινήσει μαθήματα ζωγραφικής, γιατί έχει εντυπωσιαστεί από τις εικόνες!
Δείτε σας παρακαλώ την όμορφη εικονογράφηση και παρατηρείστε τις λεπτομέρειες!!

ΠΩΛΗΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ
Το βιβλίο προτείνετε για ηλικίες 4+ αλλά μπορείτε να το διαβάσετε και σε μικρότερα αλλά και μεγαλύτερα παιδιά!!
ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ


Ξέρετε οι περισσότεροι συνδέουν την ευτυχία με υλικά αγαθά και χρήματα. Άλλοι πιστεύουν ότι οι πλούσιοι είναι ευτυχισμένοι , όπως λέει και ένας φίλος μου …. τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία… αλλά τα πολλά λεφτά!

Αυτό όμως που μας διδάσκει το βιβλίο είναι …την ευτυχία θα την συναντήσεις, αν βρεις αυτό που ψάχνεις, όπως ο κύριος Ποντίκης που είναι ταπεινός … πόσο σημαντικό είναι αυτό  !!! 
Δεν υπάρχει μόνιμη ΕΥΤΥΧΙΑ αλλά πρόσκαιρη, μικρές στιγμές, απλές , καθημερινές θα προσθέσω εγώ. Όσο πιο γρήγορα αντιληφθείς αυτή την κατάσταση, τόσο πιο εύκολα θα χαρείς την ζωή σου και θα είσαι ευτυχισμένος!! Αυτό συμβουλεύω και τα παιδιά. Αν πάρετε τον Πωλητή Ευτυχίας θα έχετε ένα βιβλίο που θα σας δείχνει τους χίλιους τρόπους να τη βρεις, άρα ....μόνο κερδισμένοι θα είστε!
Διαβάστε στα παιδιά σας βιβλία αν θέλετε να είναι έξυπνα!!

Βιβλίο : Πωλητής Ευτυχίας

Συγγραφέας : Ντάβιντε Κάλι

Εικονογράφος : Μάρκο Σόμα

Μετάφραση : Εύη Γεροκώστα

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο μπορείτε να κάνετε κλικ→ εδώ & για τον εκδοτικό οίκο →εδώ

Εύχομαι να το απολαύσετε το βιβλίο όπως εγώ!!
Σας φιλώ!

Παρασκευή!

ΥΓ :Θα βρεις την ευτυχία αν είσαι θετικός άνθρωπος , κοίτα δίπλα σου και χάρισε το γέλιο σου.. είναι μεταδοτικό.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ