ΜΗ ΜΕ ΛΗΣΜΟΝΕΙ*

Το Μη με λησμόνει* είναι το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα που διαβάζω και θα προσπαθήσω να περιγράψω τι αισθάνθηκα για το συγκεκριμένο βιβλίο ,καθώς δεν έχω μία ολοκληρωμένη εικόνα από την εργογραφία του .Είναι ένα βιβλίο ευχάριστο που σου κρατάει μία όμορφη συντροφιά, αφού διαβάζεται εύκολα και δεν σε κουράζει καθόλου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
ΓΡΑΦΕΙ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ
 Ο αναγνώστης κάνει ένα ταξίδι που περνάει από Αθήνα, Πάτμο, Γαλαξίδι και Παρίσι. Σε αυτό το ταξίδι θα γίνει συνοδοιπόρος με τον Κων/νο, την Πέρσα, τον Μιχαήλ και άλλους ήρωες της ιστορίας και θα ξεδιπλώσει μαζί τους τον μίτο της Μεκέλ.


Η γραφή είναι απλή, αφηγηματική και νιώθεις ότι διαβάζεις ένα σενάριο που θα μπορούσε να γίνει μία κινηματογραφική ταινία , αφού η ροή είναι γρήγορη .Η πλοκή περιστρέφεται στην αναζήτηση του παιδιού που έχουν αρπάξει με την βία από την Μελέκ ,( όπως ο Πλούτωνας είχε αρπάξει την Περσεφόνη και η Θεά Δήμητρα θρηνούσε) και μέσα από αυτό το ψάξιμο βγαίνει στην επιφάνεια όλη η ιστορία του βιβλίου ,που μεν είναι όμορφη αναγνώστη και σου το προτείνω , αλλά δεν υπάρχει το βάθος των χαρακτήρων που θα επιθυμούσα εγώ για να συγκλονιστώ! Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και συνδυάζονται με πολλές συμπτώσεις που λες δεν υπάρχει περίπτωση να είναι τόσο εύκολο όλο αυτό, αλλά μιλάμε για μυθιστορία βεβαίως βεβαίως.



Θα βιώσεις όμως έντονα συναισθήματα από την ανάγνωση και θα σκεφτείς πολλά πράγματα για την ζωή. Θα συνειδητοποιήσεις ακόμα μια φορά ,ότι οι άνθρωποι έχουν κρυφά μυστικά , τα οποία φανερώνονται την κατάλληλη χρονική στιγμή. Η αιώνια μάχη του καλού και του κακού ακόμα μια φορά θα σε προβληματίσει, όπως και η μάχη του ανθρώπου με τον θάνατο. Κυκλώματα πορνείας ,σωματεμπορίας ανήλικων κοριτσιών ,αρπαγές μωρών από τις βιολογικές μητέρες τους, που πάντα γίνονται από φαινομενικά ευυπόληπτους πολίτες που κρύβουν ένα κτήνος μέσα τους θα σε αηδιάσει και ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάς ότι η ζωή είναι ζούγκλα .Για αυτό πρόσεχε και αγάπα την ζωή σου ,συγχώρα ότι σε έχει πονέσει για να καθαρίσει η ψυχή σου, πρόσεχε τον εαυτό σου και μη λησμονείς …..ότι θεωρείται πως έχει προδιαγραφεί από την μοίρα θα συμβεί.


Αυτό που δεν ήξερα ήταν ότι το Μη με Λησμόνει * είναι ορεινό πολυετές φυτό με μπλε, άοσμα άνθη, βλαστούς έρποντες και τριχωτούς και φύλλα λογχοειδή. Είναι μια ανθεκτική πόα ύψους 10-40 εκατοστών .


Το μη με λησμόνει χρησιμοποιείται για να συμβολίσει την 100ή επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων σε ανάμνηση των 1,5 εκατομμυρίων που θανατώθηκαν από τους Τούρκους και η οποία συντελέσθηκε μεταξύ του 1915 και του 1923.


Επίσης υπάρχει ο θρύλος ότι : Ένα ερωτευμένο ζευγάρι βάδιζε δίπλα σε ένα ποτάμι και η κοπέλα ζήτησε από το αγόρι να της προσφέρει ένα μπλε λουλουδάκι. Εκείνος μόλις το έκοψε γλίστρησε και έπεσε στα ορμητικά νερά. Πρόφτασε όμως και της το πέταξε φωνάζοντας «Μη με λησμόνει .....!!!!
Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο μπορείτε να δείτε →εδώ Αν θέλετε να χαζέψετε τα βιβλία του εκδοτικού κάντε κλικ → εδώ

Φωτογραφίες : Paraskevi Parissi

Καλή σας ανάγνωση!

Σας χαιρετώ!

Παρασκευή!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ