ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ


Μόνο γιατί μ΄ αγάπησες γεννήθηκα …για να φωτίσω μια στιγμή τον δρόμο σου, μου γέμισε τα μάτια η νύχτα αστέρια… κι έτσι γλυκά πεθαίνω μονάχα, γιατί τόσο ωραία μ΄ αγάπησες!!!

ΓΡΑΦΕΙ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

Το Θερινό Ηλιοστάσιο, είναι ένα βιβλίο που ανήκει στην λογοτεχνία του φανταστικού, αλλά είναι λουσμένο με ροδοπέταλα αγάπης, της αμοιβαίας αγάπης και του έρωτα! Στον έρωτα η καρδιά σκιρτάει, τα μάγουλα κοκκινίζουν, το στομάχι φτερουγίζει, τα πόδια τρίζουν, ζεις μέσα στην φωτιά και καίγεσαι. Ο έρωτας δεν χρειάζεται ιδιαίτερη πρόσκληση για να έρθει, απλά σε χτυπάει το βέλος στην καρδιά και η λογική παύει να λειτουργεί.  

Έτσι και εδώ έχουμε τον Λεωνίδα και την Λευκή, δυο φαινομενικά διαφορετικούς ανθρώπους , αν στηριχτούμε στην ανθρώπινη φύση τους για να μιλήσουμε. Ο Λεωνίδας έχει γεννηθεί για να είναι ηγέτης , κυνηγάει το θήραμα του, είναι απόμακρος, μοναχικός, εμπιστεύεται πολύ δύσκολα τους άλλους και ανήκει σε αυτούς που κυνηγούν την τελειότητα, ψάχνοντας την αθανασία. Η Λευκή είναι μοναδική , αγνή, ήρεμη, συνεσταλμένη και προορίζεται για κάτι ιδιαίτερο,για ένα ιερό σκοπό και ανήκει σε αυτούς που αποφεύγουν τις συγκρούσεις.

Αυτοί οι δύο ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα …. θα αγωνιστούν να ζήσουν μαζί μέχρι το τέλος, με οποιαδήποτε τίμημα για τους ίδιους και για τις οικογένειες τους. Η θυσία είναι αναπόφευκτη, έτσι και αλλιώς αντέχει τόση αγάπη, αν δεν θυσιάσεις κάτι? Ο μεγαλύτερος πόνος είναι να αγαπάς κάποιον που δεν πρέπει. Μερικές φορές απορώ  και σκέφτομαι , μπορεί η Σελήνη να αγαπήσει τον ήλιο? Η Ημέρα το σκοτάδι? Ναι, μπορεί αρκεί να συναντηθούν την κατάλληλη στιγμή και να ενωθούν!

Και οι δυο αφηγούνται τα γεγονότα από την πλευρά τους, όπως τα βλέπουν , τα βιώνουν οι ίδιοι… σκέψεις, πολλές σκέψεις και προβληματισμοί σε όλο το βιβλίο!! Κρύβουν αλήθειες ή λένε ψέματα? Και το περιβάλλον τους ? τους προστατεύει ή τους εμποδίζει στην αγάπη τους. Θα το διαβάσετε και θα μου πείτε φίλοι μου την άποψη σας, για αυτό το παραμύθι που προορίζεται για μεγάλα παιδιά! Σίγουρα θα υπάρχουν φίλοι που θα σε στηρίζουν στις δύσκολες καταστάσεις ή αδέρφια, αλλά πάντα θα αγωνιάς αν είναι μαζί σου ή είσαι μόνος στο ταξίδι σου!

Μέσα στο βιβλίο θα συναντήσετε πολλά στοιχεία από την μυθολογία και από το Κέλτικο αλφάβητο  , αφού υπάρχει μία συνύπαρξη κόσμου-κοιλάδας- φυλής! Κανείς δεν είναι τόσο ανθρώπινος όσο φαίνεται … και ποτέ ο πειρασμός για την αιωνιότητα δεν ήταν τόσο μεγάλος! Το βιβλίο αυτό θα το πρότεινα για παιδιά 14 + γιατί μου ταιριάζει περισσότερο σε εφηβική λογοτεχνία!

ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ
Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν ότι, η συγγραφέας χρησιμοποιούσε πρώτο πρόσωπο για να περιγράψει τις σκέψεις των ηρώων…. και σε ένα βιβλίο 600 σελίδων είναι πολύ ριψοκίνδυνο, γιατί μπορεί να κουράσει τον αναγνώστη. Αν το βιβλίο δεν ήταν 600 σελίδες και ήταν 400, θα ήταν ότι έπρεπε πιστεύω, αλλά θα το διαβάσετε και θα μου πείτε, γιατί το τι αισθάνεται κάθε αναγνώστης είναι υποκειμενικό!

Η αγάπη είναι πόλεμος , ανακωχή, ειρήνη, θάνατος και ζωή, που παλεύουν εκ περιτροπής!!!
Ντ΄Αμπουάζ (σελ 569 στο βιβλίο)

Βιβλίο: Το Θερινό Ηλιοστάσιο

Συγγραφέας : Κατερίνα Μπάρκα

Εκδόσεις : Γράφημα


Για περισσότερες πληροφορίες για το Το Θερινό Ηλιοστάσιο μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα του βιβλίου →εδώ καθώς και τα βιβλία του εκδοτικού → εδώ

Εύχομαι να το απολαύσετε !

Παρασκευή!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΜΑΝΓΓΕΛ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΙΣΣΗ

ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ